Aplikace, které by neměly chybět žádnému cyklistovi

Sazka je dlouhodobým partnerem českého sportu, a to jak co se týče profesionálů, tak i nás, pro něž je pohyb „jen” nedílnou součástí každodenního života. A protože jen s malou nadsázkou platí, že co Čech, to cyklista, vybrali jsme pro vás aplikace, které vám pohyb na jedné stopě zpříjemní.

Přečtěte si také: Chystáte se renovovat či vylepšovat? 3 aplikace nejen pro kutily


Výlety u nás i v zahraničí, a to i zcela mimo silnice, promyšlená navigace, možnost sledovat své výkony a sdílet je s přáteli, ale také podrobné návody, jak kolo připravit na sezonu či se popasovat s nejčastějšími opravami. Tyto tři aplikace by v telefonu neměly chybět žádnému cyklistovi.
 

Bike Repair

Android, iOS/99 Kč/4,7*


Servis kola se může celkem prodražit, zvlášť když se o něj člověk průběžně nestará. Jak ho připravit před sezonou i jak zvládnout běžné i ty méně časté opravy svépomocí, poradí aplikace Bike Repair. Je v angličtině, díky 58 detailním návodům včetně víc než tří stovek fotografií ve studiové kvalitě jsou ale jednotlivé úkony hračka.
 

Stáhnout aplikaci


Zaznamenávat si sem můžete historii oprav či údržby včetně nastavení upozornění, kdy je čas věnovat kolu péči, a evidovat v aplikaci rovněž lze náhradní díly, co máte k dispozici. Bike Repair ale sleduje i aktuální počasí, které vás na trase čeká, a dokonce poradí, jaké oblečení vzít na sebe.
 

Šlappeto

Android, iOS, web/Zdarma/4,7*


O apce Šlappeto jsme tu už psali, je ale tak skvělá, že není na škodu si ji na počátku nové sezony připomenout znovu. Jde o aplikaci od cyklistů pro cyklisty, která se učí s každým najetým kilometrem. Na začátku vyberete typ kola, a pak už jen volíte trasy. Třeba podle náročnosti, délky či bodů zájmu, jako jsou občerstvení, koupaliště, hrady, bike parky nebo třeba cykloservisy.
 

Stáhnout aplikaci


Součástí je cyklistická navigace, kde nechybí úsporný režim, zaznamenávání trasy a také všemožné statistiky. Zapojit se lze i do výzev a soutěží a vaše výsledky můžete sdílet s přáteli či rodinou. A jestli jste z Prahy a okolí, trasy si naplánujete i s pomocí veřejné dopravy s povolenou přepravou jízdních kol. To vše úplně a komplet zdarma.
 

Komoot

Android, iOS, web/Zdarma (+ premium)/4,8*


Chystáte se na kolo do zahraničí? Pak si určitě přibalte Komoto! Německá služba funguje jak na telefonu, tak i ve webovém prohlížeči, najdete tu bezpočet tras po celé Evropě (včetně ČR) i ve Spojených státech a má velmi aktivní komunitu, která dokáže poradit. Můžete se inspirovat už existujícími trasami, anebo si zvolit vlastní - skvělá je funkce cesty z bodu A do bodu B, kterou vám aplikace naplánuje mimo silnice.


Stáhnout aplikaci pro Android nebo iOS


Trasy si navíc volíte podle typu kola a k dispozici jsou i treky pro pěší. Součástí je rovněž navigace, možnost stáhnout mapy pro offline použití, přidávání fotografií a popisků či sdílení mezi zařízeními. Jednu oblast mapy dostanete zdarma, za další se už platí, cena ale začíná už na pár desetikorunách. 
 

SAZKAmobil: výhodná data i volání

Ať už chystáte vaše cyklotoulky kamkoliv, mobilní data za výhodnou cenu se budou hodit tak jako tak. Pomocné laso vám nabízí SAZKAmobil, kde můžete internet získat  za skvělé ceny nebo dokonce i zdarma.

Porci o velikosti 1 GB si lze vybrat jako Odměnu za dobití v rozmezí 300 - 399 Kč. A když dobijete za aspoň 400 Kč, dáme vám rovnou 2 GB. V nabídce do konce dubna ale máme také velké objemy dat za výhodné ceny. Třeba 5 GB teď pořídíte za 240 Kč, mega balík 50 G vám dáme za 800 Kč, což znamená, že 1 GB startuje už na ceně 16 Kč.

Ještě u SAZKAmobilu nejste? I SIM kartu nyní máme za zvýhodněnou cenu! Za cenu 99 Kč získáte kredit 150 Kč, můžete si vybrat telefonní číslo a my vše doručíme zdarma za pár dní až k vám domů. Klikněte si pro novou SIMku na náš e-shop.

Přečtěte si také