Návrat do pracovního režimu. Jak zvládnout nabitý podzim?

Nejkratší dny v roce jsou tu, a tak se vám nejspíš nejen nechce ven, nejradši byste ale možná pořád spali a na práci na nějakou dobu zapomněli. Připomíná vám to něco? Pak si přečtěte, co s tím.

Přečtěte si také: Padla nejvyšší výhra na světě. Částka vás bude šokovat


Dobré plánování, pevné termíny a odstranění rušivých vlivů. Důležitý je ale také čas, který si uděláte na sebe, a když všechno začne hořet, rozhodně se neboje říct si o pomoc. Která pravidla vás udrží v pracovním tempu?
 

Udělejte si plán

Zaveďte si dlouhodobý kalendář, ale také denní seznam úkolů, abyste měli absolutní přehled o všem, co vás čeká. Správné plánování je klíčem úspěchu. Každou denní aktivitu, kterou jste už splnili, si pak odškrtávejte. Bude vás motivovat, když uvidíte, jak to odsýpá.
 

Stanovte si termíny

Stejně tak jako je důležité plánování, je i potřeba stanovovat si termíny. Ideální termín obsahuje nejen datum, ale i konkrétní hodinu. Pracovat můžete i s taktikou Elona Muska, který má vždy termíny dva. Jeden pro sebe, druhý pro klienty. Pro strýčka Příhodu…
 

Telefon do leteckého režimu

Ve chvíli, kdy se potřebujete opravdu soustředit, není prostor ani na Facebook ani na Instagram. Spousta výzkumů dokázala, že pokud pracujete a máte přitom telefon na stole, schopnost soustředit se se výrazně snižuje.
 

Udělejte si čas na sebe

I ten nejlepší manažer potřebuje přestávku. V době, kdy máte opravdu hodně práce, byste se neměli soustředit nejen na ni, ale také na sebe. Najděte si čas na odpočinek, sport, knížku anebo si vyjeďte s rodinou na výlet.
 

Řekněte si o pomoc

Pokud i přes to všechno máte pocit, že je toho na vás moc, nebojte se říci si o pomoc. Obraťte se na kolegy, ale třeba i klienty, kterým byste neměli dopředu slibovat nic, co není ve vašich silách.
 

Vsaďte si Sportku

A pokud už nechcete pořád a dokola řešit pracovní povinnosti, pak vsaďte na štěstí a kupte si vstupenku do zítřejšího losování Sportky. Když to vyjde, trefíte hned 103 milionů a do práce už vůbec nebudete muset chodit.

Přečtěte si také