Máte Netflix? Tady jsou známé i zákulisní triky, které se vám budou hodit (I. díl)

Jestli si platíte předplatné nějaké filmové a seriálové streamovací služby, pak je to s největší pravděpodobností Netflix. V ČR je svým konkurentům s podílem 41 % na míle vzdálen, jak ukazuje nejnovější analýza platformy Just Watch. A není se co divit: nabídka titulů je tu opravdu široká.

Přečtěte si také: Hledáte zábavu na pár chvil? Tyhle hry vás budou bavit


Pokud s Netflixem teprve začínáte, určitě byste měli číst dál. V dnešním díle se zaměříme na jednoduché triky, které pomohou s úpravou profilu, ale třeba i s kontrolou sledovaného obsahu nebo sledováním videa na cestách. Příště se zaměříme na pokročilé triky.
 

Buďte originální

Nudí vás základní ikona, kterou máte u svého účtu? Pak klikněte na tlačítko Spravovat profily. Tady si lze změnit jak přezdívku, tak hlavně profilový obrázek. A že je z čeho vybírat, k dispozici jsou stylovky z nejoblíbenějších seriálů. Třeba Koruna, Zaklínač, Bridgertonovi, Papírový dům nebo Lupin. Změnit v této záložce si ale také můžete i jazyk, v jakém se vám Netflix zobrazuje.
 

Zbavte se špionova zařízení

Jdete k přátelům, s nimiž se chcete na Netflix dívat, a přihlásíte se ke svému účtu na jeho počítači? Sledovali jste filmy a seriály s teď už bývalou partnerkou nebo partnerem a máte podezření, že někdo používá váš účet za vašimi zády? Pokud chcete, aby se přes váš účet dívali jen členové vaší domácnosti, přejděte na Netflixu do sekce „Účet“ a v části Nastavení klikněte na možnost „Odhlásit ze všech zařízení“. Takhle jednoduše se špiona zbavíte!
 

Ověřte si historii

Zjistit, že se někdo přihlašuje k vašemu účtu neoprávněně, můžete i v Historii sledování. Na webu se nejdřív přihlaste ke svému účtu. Poté vyberte profil, na jehož historii sledování se chcete podívat, a vyberte Zobrazení Divácké historie. Tady si zkontrolujete, zda jsou na seznamu jen díly a filmy, které jste vy skutečně viděli. Tahle záložka se ale hodí i v případě, že třeba bez druhé polovičky sledujete další díl bez jejího vědomí a víte, že by se na vás zlobila, kdyby to zjistila. U každého dílu je možnost Skrýt ze záznamů, kterou najdete na konci řádku.
 

Dívejte se i na cestách

Netflix je skvělý nejen doma, ale i na cestách. Protože streaming videí spolyká spoustu dat, připravte se dopředu a obsah, co chcete sledovat, si stáhněte do svého telefonu nebo tabletu. Stačí si v mobilní aplikaci vybrat titul a na stránce s popiskem kliknout na ikonu stahování, kdy můžete stahovat jak epizody, tak i celé série naráz. Stažený obsah najdete v dolním menu pod záložkou „Stažené soubory“ a až si díl přehrajete, automaticky se smaže, aby zbytečně nezabíral místo v telefonu.
 

Pusťte si i na cestách další nestažený díl, nebojte se o data

I když jste se na cestování s Netflixem pořádně připravili a díly si stáhli do zařízení, možná jste právě dokoukali ten poslední, který skončil napínavě. Chcete znát pokračování? Jestli máte SAZKAmobil, klidně si další díl pusťte.

Data u nás dostanete buď úplně zdarma, anebo za opravdu férové ceny. Pokud si do konce roku dobijete kredit za aspoň 400 Kč, získáte Odměnu za dobití v podobě 2 GB dat. Do konce roku si navíc vychutnáte i datové balíčky za zvýhodněné ceny. 10 GB  pořídíte jen za 390 Kč, 5 GB má akční cenu 290 Kč.
 

Klikněte pro výhody předplacenky SAZKAmobilu


Ještě u SAZKAmobilu nejste? Pak pro vás máme ještě jednu dobrou zprávu. V průběhu celého jednáctého měsíce pořídíte novou SIMku za polovic. Za 75 Kč získáte kredit 150 Kč, a když ji objednáte online v našem e-shopu, bude u vás do tří dnů s poštovným zdarma.
 

Přečtěte si také