Losování nejsou jen míčky v osudí. Co vše stojí za jeho oponou?

Napadlo vás někdy, co stojí za jedním loterním losováním? Myslíte si, že se vše točí jen kolem samotných míčků? Dnes vás vezmeme do zákulisí a prozradíme vám, jak to vypadá ve skutečnosti.

Přečtěte si také: Nejdřív vyhrál přes 700 tisíc, teď z něj Sportka udělala milionáře


Pro diváky se jedno losování na televizních obrazovkách odehraje během pár minut, za oponou je však tenhle proces o něco delší. Aby vše proběhlo přesně podle stanovených a poctivě dodržovaných pravidel, musí každý člen týmu odvést svůj kus práce.
 

Důkladná kontrola

Na místě proto musí být nachystaný notář, moderátor a režisér s celým štábem a schopní specialisté na losování. Jejich hlavním úkolem je perfektně připravit losovadla a dohlížet na správnost a bezchybný průběh celého pořadu.

Ještě než padne klapka a začne se natáčet, generátor náhodně vybere předpřipravenou sadu míčků, aby se zajistilo, že nikdo předem nebude vědět, jaká čísla mají větší šanci na výhru. Míčky se následně umístí do losovadel a provede se zkouška.
 

Losováním to nekončí

U celého procesu je přítomen notář, který vše poctivě kontroluje a průběh pak podrobně popíše v notářském zápisu. Ještě než si specialisté mohou dát padla a vyrazit domů, zadají vylosovaná čísla na internet a distribuují je na teletext i pro Českou tiskovou kancelář.

Bez koordinované spolupráce všech zúčastněných by tradiční losování zkrátka nefungovalo. Naštěstí je Sazka plná odhodlaných a zkušených lidí, díky nimž funguje už přes šedesát let.
 

Vyhrajte ve Sportce 190 milionů

Za tu dobu společnost vytvořila pěknou řádku milionářů a loňský rok byl, co se jejich počtu týče, rekordním. Chcete se do klubu milionářů přidat i vy? Není nic jednoduššího, než si vsadit.

Naším tipem je dnešní Sportka, kde se v Superjackpotu právě ukrývá fantastických 190 milionů korun. Jsme si jisti, že pokud ho trefíte právě vy, bude vstup do tohoto roku opravdu nezapomenutelný. Vsaďte si pohodlně online na pár kliknutí.

Přečtěte si také