Lanýže, čokoláda či nejlepší melouny na světě. Kolik stojí nejdražší pokrmy světa?

Máte mlsný jazýček? Pokud byste rádi vyzkoušeli něco skutečně speciálního, máme pro vás tipy na pokrmy, které v obchodě jen tak nekoupíte.

Přečtěte si také: Co (ne)dělat po úspěchu v loterii? Tady jsou rady předchozích výherců


Když si je ale seženete, můžete se chlubit, že jste měli jedno z nejdražších jídel světa.
 

Bílé lanýže

Lanýže obecně nepatří mezi cenově dostupné potraviny. Mezi ty úplně nejdražší pak patří bílý lanýž z Alby. Tato pochoutka v podobě italské houby stojí něco kolem 100 tisíc korun za jeden kilogram. Dražší potravina na světě neexistuje, jelikož albínské lanýže jsou extrémně vzácné.
 

Unikátní melouny

Melouny Yubary, které se pěstují na japonském ostrově Hokkaido, jsou údajně ze všech odrůd nejvíce šťavnaté a sladké. Jejich cena je také šťavnatá – pochutnat si na nich můžete za půl milionu korun.
 

Čokoládová zmrzlina

A teď něco pro milovníky zmrzliny. Jedna z newyorských restaurací nabízí zmrzlinu s názvem „The Frrrozen Haute Chocolate“, což v překladu znamená Zmrzlá nóbl čokoláda. Je vyrobená z téměř třicítky druhů čokolády, a tak se v ní snoubí široké spektrum chutí. Ochutnat jí můžete za úctyhodných 600 tisíc korun.
 

Kaviár ve zlaté plechovce

Íránský kaviár Almas je vyroben ze sto let starých jeseterů a prodává se ve zlaté plechovce. Není proto divu, že stojí kolem 750 tisíc korun.

Patříte mezi gurmány a milujete vybrané chutě? Pak neváhejte a vsaďte si ještě dnes. Pokud se na vás usměje štěstí v Eurojackpotu a na kontě vám už záhy přistanou stovky tisíc, můžete bez ostychů vyzkoušet něco opravdu speciálního.

Tiket do dnešního slosování seženete jednoduše na tomto odkazu.

Přečtěte si také