Často cestujete? Tyto aplikace vám ušetří čas i peníze

Dnešní tři aplikace potěší hlavně obyvatele velkých měst, využije je ale každý, kdo se třeba v Praze, Brně nebo Plzni rozhodne využít hromadnou dopravu. Anebo zaparkovat.

Přečtěte si také: Užijte si výlety s aplikacemi pro malé i velké turisty


Aplikace Citymove zjednodušuje nejen přemisťování po metropoli, ale také pomůže s parkováním  nebo vám zobrazí nejbližší zastávku. A můžete si tu také půjčit skútr. Rekola asi není potřeba dlouze představovat - růžová kola si rádi půjčují nejen Pražané, ale i obyvatelé Brna, Olomouce či Českých Budějovic. Nejvýhodnější a nejrychlejší spojení veřejnou dopravou zase najde Moovit, který vám zjednoduší život nejen v ČR, ale po celém světě.
 

Moovit

Android, iOS, web/4,3*


Kdybyste si z našeho dnešního výběru měli stáhnout jen jednu aplikaci, vaší volbou číslo je bez jakýchkoliv diskuzí právě Moovit. Jde o takového přítele v telefonu, který vám pomůže s přesuny z jednoho místa do druhého. Nedocenitelný je zvlášť při cestování po městě, kde vám dokáže najít trasy, o kterých jste třeba až doteď nevěděli. A tím vám ušetřit spoustu minut.
 

Stahujte Moovit


V aplikaci si můžete vybrat, jaké trasy preferujete, například takové, kde se nejméně chodí nebo s nejmenším počtem přestupů. Je tu ale i filtrování podle dopravních prostředků. A protože kromě klasických autobusů, tramvají, trolejbusů nebo metra umí aplikace pracovat i s vlaky nebo přívozy, výsledné trasy vás budou pravidelně dostávat. V Česku si Moovit užijte v Praze, Brně, Ostravě, Kalových Varech a Plzni, funguje ale po celém světě, a je proto nedocenitelným pomocníkem při cestování.
 

Citymove

Android, iOS/Zdarma/4,3*


Citymove je povedenou aplikací z dílny Škoda Auto a jejím největším nedostatkem je skutečnost, že ji zatím mohou využívat jen obyvatelé metropole. Pro ně i pro návštěvníky Prahy je ale nedocenitelná. V hlavním městě, kde rostou modré zóny snad rychleji než houby po dešti, umí najít nejen místo pro bezplatné parkování, s jejím prostřednictvím ale také za parkování zaplatíte.
 

Klikněte pro stažení Citymove


V Citymove si dále vyhledáte spoj veřejnou dopravou, na mapě vidíte blížící se autobusy i tramvaje včetně jízdních řádů a přes aplikaci si také můžete půjčit sdílené auto a skútry ze služby BeRider. (V době psaní článku bylo půjčování skútrů přes Citymove prozatím pozastaveno kvůli údržbě aplikace, během pár týdnů by ale mělo být zpět.) A jestli máte elektroauto, najdete tu také nejbližší nabíječky.
 

Rekola

Android, iOS/Zdarma/3,2*


Další apka z kategorie sdílených služeb se jmenuje Rekola. A jak její název napovídá, jde tu o půjčování kol. A taky elektrokol a elektrokoloběžek. Kromě hlavního města si růžová kola půjčíte ještě v Brně, Olomouci, Českých Budějovicích a také v Bratislavě. Základní sazba je pak 30 Kč za půl hodiny, dosáhnout ale můžete na mnohem zajímavější ceny. S měsíčním předplatným za 195 Kč máte v ceně všechny jízdy do půl hodiny, s Lítačkou získáte každý den dvakrát patnáct minut zdarma a v případě, že jste majiteli Multisport kartičky, každý den můžete zdarma šlapat do pedálů rovnou dvakrát jednu hodinu.
 

Stahujte Rekola


Až sem by to bylo všechno opravdu prima, problém je ale s mobilní aplikací Rekola. Po její instalaci se nám ani po mnoha pokusech nepodařilo spárovat platební metodu, bez níž si kolo prostě nepůjčíte. Ostatní uživatelé si pak stěžují na stabilitu i velkou pomalost aplikace. Proto doufáme, že se tvůrci apky brzy chytnou za nos a dovalí spolehlivější verzi.
 

Neřešte zácpy ani drahá data

Jak se vyhnout dopravním zácpám a dorazit do cíle rychle a pohodlně, už víte. Díky SAZKAmobilu zase už nikdy nebudete muset řešit předražená data. Ta nabízíme buď zdarma, nebo za férové ceny. 1 GB můžete získat jako Odměnu za dobití za aspoň 300 Kč a až do konce června si také lze zakoupit nejoblíbenější balíček 2 GB za speciální zvýhodněnou cenu jen 160 Kč.
 

Klikněte pro všechny výhody předplacenky SAZKAmobilu


Pokud zatím u SAZKAmobilu nejste, čekají na vás další 2 GB zdarma jako dárek na přivítanou. Stačí si do 30. 5. pořídit novou SIM kartu a do sedmi dní ji aktivovat. Ještě předplacenku nemáte? Objednejte si ji online s poštovným zdarma na tomto odkazu.
 

Přečtěte si také