Konec roku. Čas bilancování a plánování

Čas oblíbených novoročních předsevzetí se blíží a s tím je i spojené bilancování a plánování. Pokud se opravdu chceme k něčemu odhodlat, je potřeba na tom cílevědomě pracovat.

Roční revize

Zkuste si zrekapitulovat váš uplynulý rok. Pomohou vám k tomu otázky: „Co bylo nejlepší a proč? Co bylo nejtěžší? Co chci ve svém životě změnit?“
 

Přečtěte si také: Nejdřív vyhrál přes 700 tisíc, teď z něj Sportka udělala milionáře


Tím, že si shrnete váš dosavadní život, lépe si uvědomíte, co v příštím roce chcete či naopak nechcete opakovat. Tato část bilancování je velice důležitá, mnohem důležitější než nahodilé střílení předsevzetí. Věnujte jí proto dostatek času.
 

Nastavení cílů na další rok

Vaše nové cíle nemusí být ambiciózní, ba dokonce by být ani neměly. Namísto: „Budu bohatý a koupím si nový Mercedes“ si stanovujte jen takové cíle, kterých jste opravdu schopni dosáhnout.

Vaše nové cíle by také měly být co nejvíce konkrétní. „Začnu třikrát týdně chodit do fitka“, je mnohem uchopitelnější cíl než „Chci se více hýbat“.
 

Motivace je základ úspěchu

Pokud jste soutěživý typ a nastavili jste si reálné cíle, pak to pro vás bude skvělá motivace a hnací motor. Budete si chtít odškrtnout co nejvíce políček „Dokázal jsem to“, a to vás bude bavit.

Na druhou stranu bilancování a předsevzetí by se neměly změnit v honičku za lepším životem. Jen si prostě jednou za rok sedněte a přemýšlejte nad svým dosavadním životem, čím tvoříte jeho obsah a zdali vám to tak vyhovuje.

Ať už jste či nejste příznivci bilancování, přejeme vám, abyste byli spokojení nejen po celý rok 2023. A nezapomeňte si vsadit! Jsme si totiž jisti, že výhra ve Sportce v podobě fantastických 175 milionů korun dokáže vaši náladu ovlivnit velmi pozitivně.

Online tiket si zajistíte na pár kliknutí na našich stránkách.

Přečtěte si také