Když naděluje loterie. Příběhy lidí, kteří vyhráli na Vánoce

Kdy jindy vyhrát než no Vánocích, období zázraků. Vybrali jsme pro vás několik inspirativních příběhů lidí, kterým vánoční losy nebo vyplněný tiket změnily život.

Živořil v autě. A pak vyhrál

Mladík Diego B. z amerického Denveru se po rozchodu se svou partnerkou odstěhoval z jejich společného domova do svého auta. Žil tam asi jedenáct měsíců. Krátce před Vánoci si vsadil a doufal v lepší zítřky.
 

Přečtěte si také: Nejdřív vyhrál přes 700 tisíc, teď z něj Sportka udělala milionáře


A usmálo se na něj štěstí - vyhrál 250 tisíc dolarů (asi 5,7 milionů korun). Peníze z výhry investoval do výstavby domu a také do budoucnosti svého syna, kterému založil fond, z něhož se v budoucnu uhradí studium na vysoké škole.
 

Los pro číšníka od tajného Santy

Původně anglosaský zvyk, který se ukotvil v Americe a pomalu si prošlapuje cestičku i do českých kanceláří, to je tajný Santa, kterým nezkazíte zábavu na žádném vánočním večírku. Princip je jednoduchý – dáváte dárek tomu, koho si předem vylosujete.

V australském městě Waverley dostal mladý číšník na vánočním večírku od tajného Santy stírací los. Když políčka setřel, nemohl uvěřit vlastním očím, vyhrál hlavní cenu v hodnotě 10 tisíc australských dolarů, což je v přepočtu asi 154 tisíc korun.
 

Na stará kolena multimilionářkou

Tohle byl ale pěkný dárek pod stromečkem! Přímo na Štědrý den setřela vysmátá penzistka Dorothy Martinová z Ameriky stírací los. Když odkryla poslední políčko, nemohla věřit svým vlastním očím. Vyhrála 4,2 miliony dolarů, což je v přepočtu asi 96 milionů korun.

V trafice, kde žena los koupila a kde si taky byla ověřit, zda skutečně vyhrála, s úsměvem prohlásila: „Jestli jsem vyhrála, tak mi rovnou zavolejte sanitku.“ Za výhru si koupila nový dům a část peněz věnovala svým vnoučatům.
 

Nadělte malý dárek, co může udělat velkou radost

Chcete se také zapsat mezi vánoční výherce? Nabízejí se k tomu naše vánoční losy, které můžete použít třeba jako visačky na dárky, jmenovky na stůl nebo jako vánoční přání.

Vánoční Zlatá rybka navíc vám či vašim blízkým může splnit hned tři přání, jako je například 5 milionů korun. A protože skvěle vypadají, jsou vánoční losy také perfektním dárkem.
 

Vyhrajte dřív, než přijde Ježíšek

Rádi byste vyhráli ještě dřív, než usednete ke štědrovečerní večeři? Pak vsaďte na Sportku. Už dneska večer se kromě Superjackpotu 152 milionů korun bude hrát i o zaručené 4 milionové výhry, které majitelům plných tiketů rozdáme.

Budete mezi adventními milionáři i vy? Zajistěte si tiket do losování pohodlně online.

Přečtěte si také