Kam utéct před sychravým podzimem? Tady je 5 tipů na zábavu pro malé i velké

Nenechte se zastrašit sychravým podzimem. Užijte si chladnější dny v Národním muzeu nebo třeba ve studiu virtuální reality.

Plejtvák v Národním

Poutavé příběhy evoluce a svět zvířat tak, jak jej běžně neznáte, tedy bez polic a regálů můžete aktuálně vidět v Národním muzeu. Expozice Zázraky evoluce v šesti sálech představuje několik zásadních vývojových období, které živočichové překonali na cestě k obsazení téměř všech koutů naší planety. Největším trhákem je dneska už legendární kostra plejtváka myšoka o délce 22,5 metru, který se bude vznášet nad vaší hlavou.
 

Svět optických klamů a iluzí

Pokud se rádi bavíte focením humorných fotek, pak rozhodně při toulkách Prahou nevynechejte Muzeum fantastických iluzí ve Vodičkově ulici. Expozice nabízí více než 150 optických klamů a velkoformátových trikových obrazů.
 

Přečtěte si také: Za tiket Extra Renty dal jen 50 Kč, i tak si bude 20 let užívat rentu 100 000 Kč měsíčně!


Díky „kouzelné“ židli nebo magické místnosti se proměníte v trpaslíka či obra, pořídit si můžete také fotku, na které vás slavný alchymista Edward Kelley kouzlem uvězní ve středověké laboratoři, dinosaurus si vás v pařátech odnese do hnízda, budete se procházet hlavou dolů po stropě místnosti nebo se proměníte v primabalerínu. 
 

Oživte Golema, utečte pavoukům

Virtuální realita je oblíbenou zábavou pro malé i velké. Zatím největší virtuální studio v Evropě se nachází v suterénu budovy hračkářství Hamleys v Praze v ulici Na Příkopě. Je v provozu od roku 2016 a aktuálně nabízí dvě hry. Golem VR vás vtáhne do rudolfínské Prahy. Projdete se po Karlově mostě, starým židovským hřbitovem a v závěru se pokusíte oživit hliněného obra.

Druhá hra Arachnoid VR je pro akční jedince. Podobá se klasické hře – hledáte bonusové audiokazety, sbíráte vzácný materiál, nahazujete elektřinu v tunelu a prodíráte se pavučinami, zatímco na vás útočí nepřátelé ze všech stran. Zatímco zážitkového Golema si může zahrát klidně i jednotlivec, u Arachnoidu je důležitá kooperace všech členů týmu. I proto se stala oblíbenou rodinnou zábavou.
 

Proměňte se v kouzelníka

Staňte se na hodinu opravdovým kouzelníkem a řešte tajemství a záhady podobně jako Harry Potter. Úniková interaktivní hra nabízí kouzelné dobrodružství, kde můžete čarovat hůlkami, mluvit s živými obrazy, slyšet hlasy duchů, prostě dělat zázraky. Hra vyžaduje praktické myšlení a pozornost. Je vhodná pro děti od devíti let a nachází se v ulici Mánesova na Praze 2.
 

Všude dobře…

Pokud se vám přeci jen nechce ven, ale doma už nevíte coby, skočte do Opatovické na Praze 1 do půjčovny deskových her. Široký výběr dětských, rodinných, party i strategických her zaručí, že si určitě najdete tu správnou. K tomu vám přibalí i něco drobného k zakousnutí a na žízeň, tak abyste si odnesli vše, co potřebujete k vytvoření prima zábavného večera v teple domova. Půjčit si můžete jednu hru i více, nebo si půjčovat novou každý týden.

Pokud byste chtěli vyrazit za zábavou dál než jen do Prahy, vsaďte si dneska v Extra Rentě. Když uhodnete správnou kombinaci čísel, na zábavu budete mít každý měsíc rentu v hodnotě 100 000 Kč, kterou vám bude Sazka vyplácet následujících 20 let.

Vstupenku do slosování získáte na tomto odkazu.

Autor úvodní fotografie: DivrLabs.

Přečtěte si také