Luxus ve skleničce: Nejdražší koktejly světa

Připadá vám dát pár stovek za jediný drink v restauraci jako až příliš velký luxus? Vyhlášené bary ve světových metropolích nabízejí koktejly, které stojí tolik, že byste si za to mohli pronajmout byt.

Margarita s dotekem zlata

Původ oblíbeného nápoje je opředen mnoha legendami. Jeden příběh praví, že margarita vznikla ve třicátých letech 20. století z amerického míchaného nápoje Daisy, jehož součástí je brandy. Ta se ale v Mexiku špatně sháněla, a tak ji barmani nahradili tequilou.
 

Přečtěte si také: Ten šok jsem musela zapít panákem, prozradila výherkyně, které Sportka nadělila skoro 2 miliony


Mexická restaurace Cantina Laredo Covent Garden v Londýně tento oblíbený koktejl povznesla daleko výš. Najdete v něm zlato, tedy konkrétně zlatavý ananasový květ s vnitřkem z okázalého diamantu. Margarita je připravena z prémiových tequil Jose Cuervo Platino a 1800 Colección smíchaných s ananasovým džusem a šťávou speciálního citrusu limequat. Zlatá je i její cena, která se vyšplhala na 50 tisíc liber, tedy v přepočtu asi 1,5 milionu korun.
 

Koktejl s luxusním diamantem

Ošperkovaný drink si můžete poručit v baru Ritz Carltonu v Tokiu, který se nachází ve 45. patře nejvyšší místní budovy. A co je jeho součástí? Grey Goose vodka, limetková šťáva, a to nejlepší na konec – diamant, jenž dodává koktejlu patřičnou okázalost. Výjimečná je i jeho cena. Společně s nápojem dostanete účet na 17 500 dolarů, což je v přepočtu asi 395 tisíc korun.
 

Salvatorovo dědictví

Salvator Calabres je přední britský barman, porotce světových soutěží a ikona v barovém průmyslu. Nedávno se mu povedlo namíchat luxusní koktejl, který pojmenoval Salvatorovo dědictví. Skládá se z koňaku Clos de Griffier Vieux z roku 1778, likéru Kummel z roku 1770, Curacaa Dubb Orange z roku 1860 a hořké Angostury z roku 1900. Účtuje si za něj 170 tisíc korun. Překvapuje vás jeho cena? Nedivte se. Cenu určuje láhev vzácného koňaku, která stojí více než milion liber.

Byli byste ochotni utrácet tolik peněz, abyste ochutnali nejlepší nápoje na světě? Pokud vám to zítra vyjde ve Sportce, můžete luxusní koktejly popíjet celý večer - Superjackpot nabízí fantastických 206,4 milionu korun.

Klikněte si pro tiket na tento odkaz.

Přečtěte si také