Evropský rekord: padl nejvyšší jackpot historie ve výši 5,38 miliardy

I když by nám, většině smrtelníků, stačilo ke spokojenosti i pár stovek tisíc nebo milionů, někdy se zkrátka zadaří ještě o trochu víc. Své o tom už ví i neznámý šťastlivec nebo šťastlivkyně, kteří trefili vůbec největší hlavní výhru, která kdy v Evropě padla.

Přečtěte si také: Online sázka Eurojackpotu přinesla uklízečce 2,27 miliardy korun


Stalo se tak jen před pár dny v italské loterii SuperEnalotto, kde jackpot nikdo neuhodl dlouhých čtrnáct měsíců. A tak postupně narostl až na 209 milionů eur, v přepočtu 5,38 miliardy korun. Takto ohromující suma už má ale teď svého majitele, ten se ale zatím loterní společnosti nepřihlásil. I přesto jsou některé detaily, které k evropskému rekordu vedly, už teď známé.
 

Tiket stál pouhých 50 Kč

Výherce zaplatil za tiket pouhá 2 eura, tedy něco kolem padesátikoruny. A došel si pro něj do baru Marino v městečku Lodi nedaleko Milána. Za výhru pak šťastlivec nevděčí zaškrtávání vlastních čísel, kombinaci si totiž nechal vybrat terminálem. Šlo o číslice 7, 32, 41, 59, 75 a 76.

Potvrzení o prodeji výherního tiketu ukázala novinářům sama majitelka baru Sara Poggi. Manažer podniku Guglielmo Poggi ale prý neví, kdo si sázenku zakoupil. „Jak bychom mohli vědět, kdo si tiket s touhle pohádkovou výhrou koupil? Ten den jsme měli opravdu hodně zákazníků a tikety do loterie se u nás navíc prodávají opravdu často,” řekl manažer baru.

Díky horentní sumě, kterou získal, předběhl italský výherce skotský rekord z roku 2011. Chris a Colin Weirovi tehdy uhádli správnou kombinaci čísel, která je v loterii Euromillions dovedla k výhře v přepočtu 4,6 miliardy korun.
 

Rekordní jackpoty padají i u nás

Ani Česko ale není na rekordy chudé. Je to jen pár týdnů, kdy padla druhá nejvyšší výhra historie. Jistý muž si vsadil hru Eurojackpot online a po pátečním slosování byl bohatší o 1,4 miliardy korun. Jak nám zástupci Sazky potvrdili, muž si pro své peníze stále nepřišel. Protože má ale na vyzvednutí výhry celý jeden rok, času má zatím dostatek.

O své peníze se naopak poměrně rychle přihlásil výherce, kterému v české loterní hitparádě náleží zlatá příčka. V roce 2015 si muž z Pardubicka přijel vlakem pro vůbec nejvyšší výhru, která u nás kdy padla. Šlo o částku 2,466 miliardy korun a stejně jako předchozí výherce, i on ji získal v loterii Eurojackpot.

Chcete také získat miliardy? Potom pro vás máme dobrou zprávu, ve hře Eurojackpot je právě fantastických 2,316 miliardy korun. Svůj tiket si navíc můžete pořídit přes monitor svého počítače nebo telefonu na tomto odkazu.

A my vám přejeme, ať to příště vyjde právě vám.

Přečtěte si také