4 finanční rady, kterými vás může inspirovat zpěvačka a miliardářka Beyoncé

Možná vám nepřipadá americká zpěvačka Beyoncé zrovna jako odbornice na finančnictví, ale se svým jměním 250 milionů dolarů, což je bezmála 6 miliard korun, o penězích přeci jen něco ví. Tady jsou čtyři tipy, jak je vydělat, ale hlavně udržet.

1. Investujte chytře

To je jednoznačně první rada pro každého loterního výherce. Zamyslete se nad tím, jakým směrem chcete vaše investice směřovat a nechte si poradit. Beyoncé  věnovala dost času přemýšlení o budoucnosti, aby nebyla závislá na svém majetném muži Jay-Zem.
 

Přečtěte si také: Životní klika? Čech vyhrál v loterii už podruhé, tentokrát v Eurojackpotu přes 25 milionů


„Koupila jsem dost nemovitostí. Investovala jsem peníze naštěstí velmi dobře a dnes už vlastně nepotřebuji vydělávat žádné další, protože jsem dostatečně zaopatřená,“ řekla Beyoncé v rozhovoru pro časopis Mirror.

Až z vás bude miliardář, dejte si stejný cíl. Dobře investovat a mít v duši klid, že je vaše rodina zaopatřena.
 

2. Pozor na pijavice

Lidské pijavice vám sice nebudou pít krev, ale mohly by vám vycucnout bankovní konto raz dva. Je vcelku jedno, kolik na účtu máte, utratit se dá téměř jakákoliv částka. Beyoncé na to upozorňovala, když byla členkou kapely Destiny's Child.

Možná si i vzpomenete na hit Bills Bills Bills. V něm zpívá: „A teď si chceš půjčit moje auto. Jezdit celý den a nechat prázdnou nádrž. A ty máš ještě odvahu ke mně přijít a zeptat se mě na peníze, když máš týden před výplatou?“  Tak pozor, ať se kolem vás nevyrojí příliš mnoho podobných filutů.
 

3. Zaměřte se na víc oblastí

Vynikat hned ve vícero oblastech, to Beyoncé rozhodně umí a mohla by jít příkladem. Je to sice zpěvačka, ale nespoléhá se jen na své hrdlo. Píše písně, fantasticky tančí, hraje ve filmech a vystupovala v mnoha televizních show.

To ale není všechno. Vytvořila módní kolekci pro dospělé i děti a vydělává na ní miliony dolarů. A přitom by jí vlastně stačilo jen zpívat a objíždět turné.
 

4. Když se něco nepovede, nenechte se tím semlít

Něco se občas nepovede i těm nejšikovnějším, nejúžasnějším a nejschopnějším. Neúspěch k životu patří a měl by lidi posunout dál.

„Když něco nevyjde a já se necítím dobře, zeptám se sama sebe, co s tím budu dělat. A pak se snažím tu negativitu přetransformovat v něco pozitivního. Když se rozpadla skupina Destiny's Child, byla jsem hodně smutná, ale dala jsem si jeden den na smutek a pláč, a pak už si hlavu nastavila tak, že je třeba jít dál,“ prozrazuje Beyoncé.

Kdyby vám náhodou něco nevyšlo, nejdřív si řekněte, jestli tu situaci můžete ovlivnit. Pokud ano, řešte ji. Pokud ne, dejte si raději drink a netrapte se tím.

Možná teď na účtě nemáte tolik peněz, abyste se museli obávat různých pijavic nebo se zamýšlet nad co nejlepšími investicemi. Pokud ale zítra uhodnete tažená čísla v Eurojackpotu, můžeme vám slíbit, že vám už brzy spadne do rodinného rozpočtu 2,316 miliardy korun. Nenechte si svoji šanci stát se miliardářem utéct a vsaďte si online na tomto odkazu.

Autor fotografie: Sony Music.

Přečtěte si také