Ester má zlato! Kdo další z českých sportovců má šanci přivézt medaili?

Naše letošní olympijská výprava vypadá opravdu nadějně a fanouškům slibuje pořádnou podívanou. Od koho se čeká nejvíce?

Přečtěte si také: Zapojte se do soutěže o 7 setů parádního olympijského oblečení


Dostat se na olympiádu je parádní a obdivuhodný úspěch, natož si z ní odvézt nějaký ten cenný kov. Ať už to letos dopadne jakkoliv, můžeme se bez pochyby těšit na pěknou řádku zajímavých výkonů a napínavých okamžiků. Kterým třem ženám fanoušci věří nejvíce?
 

Ester Ledecká

Hrdinka dnešního dne Ester Ledecká se narodila 23. března 1995 a už v juniorských soutěžích získávala jednu medaili za druhou. Do sportovní historie se zapsala už na své první olympiádě v Pchjongčchangu v roce 2018, kde vyhrála zlato v alpském lyžování a na snowboardu.

Stala se tak prvním sportovcem v historii olympiád, který vyhrál dvě disciplíny s odlišným vybavením. Zároveň je první z českých alpských lyžařů s olympijským zlatem a první olympionik, jež startoval v lyžařských i snowboardových disciplínách.

Mimo to několikrát vyhrála anketu Král bílé stopy a v roce 2018 si odnesla vítězství v anketě Armádní sportovec roku i prezidentskou Medaili za zásluhy.
 

Martina Sáblíková

Několikanásobná mistryně České republiky, Evropy i světa, trojnásobná vítězka zimních olympijských her, trojnásobná vítězka ankety Sportovec roku a držitelka několika světových rekordů.

Martina Sáblíková se narodila 27. května 1987 a k rychlobruslení se dostala v jedenácti letech. Na první olympiádu se vypravila v roce 2006 do Turína a už na své druhé v kanadském Vancouveru začala sbírat medaile.

Na trati na 1 500 metrů vybojovala bronz a na trojce a pětce si dojela pro dvě zlata. Prvenství na 5 kilometrech obhájila i v roce 2014 v Soči a k němu získala stříbro ze tří kilometrů. Do sbírky pak o čtyři roky později v Pchjongčchangu přidala stříbro z pětikilometrové tratě.
 

Markéta Davidová

Juniorská mistryně světa ve stíhacím závodu, loňská mistryně světa ve vytrvalostním závodu a bronzová medailistka ve smíšené štafetě Markéta Davidová se letos na olympiádu podívá poprvé a už teď je považována za jednu z největších nadějí.

Narodila se 3. ledna 1997 a biatlonu se začala věnovat v roce 2010. Ještě předtím vyhrála několik závodů v běhu na lyžích a k úspěchům si může připsat i trojnásobné vítězství v anketě Biatlonista roku.
 

Dostaňte se do kondice i vy!

Chcete se už konečně dostat do kondice? Není nic jednoduššího, než si vybrat nějaký sport v okolí a začít trénovat. Pomůže vám s tím třeba členství v nějakém klubu nebo sportovišti. Jejich přehlednou mapu, ale třeba i tipy na olympijský trénink najdete na tomto odkazu.

Jako generální partner Českého olympijského týmu pravidelně přispíváme na sportovní aktivity dětem z dětských domovů a sociálně slabších rodin, a podporujeme i nadějné sportovní hvězdy a budoucí olympioniky. Mrkněte se na jejich příběhy a naši práci na tomto odkazu. #fandisesazkou

Přečtěte si také