Díky loterii se stal multimilionářem. A to mu ještě není ani 30!

Shawn Keeley vystudoval ekonomiku a po škole začal pracovat jako vedoucí obchodu v severoirském městě Dungiven. Inspirován příběhy svých zákazníků si sám čas od času koupil nějaký ten stírací los, který si pokaždé setřel v autě. V onen osudný sobotní večer to ale bylo trochu jinak.

Přečtěte si také: Nákup tiketu Sportky byl možná aprílový žert. I tak je sázející bohatší o 87 milionů


„Všechno to začalo v pátek, kdy jsem si koupil pár losů za tři libry (asi 90 korun). Vyhrál jsem třicet liber (tedy v přepočtu 900 korun), za které jsem si pak druhý den před odchodem z práce koupil další losy, tentokrát po pěti librách (150 Kč) za kus,“ začal mladý muž s vyprávěním svého příběhu.
 

Téměř zapomenuté štěstí

Namísto toho, aby losy zkontroloval už v autě, vyrazil okamžitě domů. Ten večer se totiž chystal na setkání s přáteli, a tak chtěl mít dost času na to se připravit. Na losy kvůli tomu dokonce úplně zapomněl.

„Vzpomněl jsem si na ně až těsně před odchodem za kamarády. Narychlo jsem je vytáhl z kapsy bundy a začal je stírat. Najednou jsem si všiml, že jsem vyhrál hlavní cenu, milion liber. V tu chvíli jsem tomu vůbec nedokázal uvěřit.“

Zatímco se z této novinky, která mu přinesla v přepočtu zhruba 30 milionů korun, snažil vzpamatovat, začala jeho maminka spřádat plány na novou příjezdovou cestu, kterou už dlouho opravovali. Společně pak zprávu oznámili jeho sourozencům. Oba si prý tehdy mysleli, že si z nich dělají legraci.
 

Výhru pořádně oslavil

„Pocit, že je ze mě milionář jsem si fakt užíval, jenže pak mi zavolal kolega, který mi tiket prodával. V tu chvíli jsem málem dostal infarkt. Bál jsem se, že moje výhra byla jenom jeho vtípek, naštěstí šlo ale jen o nějaký problém s ledničkou v práci,“ smál se při té vzpomínce.

Na setkání s přáteli proto dorazil o něco později a na otázku, proč se zdržel, se snažil odpovědět co nejklidněji a jen tak mezi řečí jim oznámil, že právě vyhrál milion liber. Všichni byli samozřejmě nadšení a pořádná oslava, kterou pandemická opatření v Severním Irsku tehdy umožňovala, mohla začít.
 

Štěstí mu přeje i okolí

Shawn i přes velkou výhru plánuje zůstat ve své práci. Baví ho a s majiteli obchůdku má opravdu dobrý vztah. Hodně ho potěšil i přístup okolí. „Jakmile lidé zjistili, že jsem vyhrál, začali za mnou přicházet do obchodu a gratulovali mi. Říkali, že jsou z mého štěstí nadšeni a prý se to nemohlo stát v lepší rodině.“ Tu domněnku potvrdil i on sám, když prohlásil, že s vyhranými penězi chce především hýčkat své nejbližší.

Chcete rozmazlovat své blízké nebo sami sebe i vy? V takovém případě byste měli vsadit na Sportku, protože se zdá, že je v poslední době výhrám víc než nakloněna. Na Velký pátek, kdy se podle pověstí otevírají poklady ve skalách, nadělila 87 milionů sázejícímu z Plzeňského kraje.

Padne Superjackpot i dnes? Klikněte si pro tiket na tento odkaz.

Přečtěte si také