Dělejte lepší rozhodnutí každý den. 3 aplikace, které pomáhají přírodě (II. díl)

Že to s námi, Čechy není v souvislosti s ochranou přírody vůbec špatné, je obecně známá věc. Jsme přeborníky ve třídění odpadu, vášnivými sběrači hub a také pěstiteli vlastního ovoce a zeleniny. Ať už ale nějakou tu zahradu nebo záhon vlastníte, či nikoliv, pro přírodu toho můžete udělat ještě mnohem víc i díky těmto mobilním aplikacím.

Přečtěte si také: Den Země je tu. Za používání těchto aplikací vám planeta poděkuje


Dobro můžete dělat už jen tím, že chodíte, běháte nebo sportujete. S touto myšlenkou vznikla aplikace Sweatcoin, kde vám platí virtuálními mincemi jen za to, že se hýbete. A ty pak můžete použít na ochranu přírody. Hledání restaurací, kde se dobře najíte i bez masa, usnadní aplikace Happy Cow. A jestli chcete snižovat svoji uhlíkovou stopu každý den, zvolte JouleBug, s nímž se dokonce naučíte i anglicky.
 

Sweatcoin

Android, iOS/Zdarma (+ Premium)/4*


Dělat něco pro sebe i pro přírodu a ještě k tomu vydělat nějakou tu kryptoměnu, to je to, oč běží v aplikaci Sweatcoin. Jde v první řadě o pedometr, který započítává každý váš krok. Vaši aktivitu poté promění na virtuální měnu sweatcoins, což by se volně dalo přeložit jako mince za námahu. Peníze, které vyděláte, lze věnovat na celou řadu charitativních projektů, které se velmi často týkají ochrany přírody, klimatu nebo ohrožených zvířat. Vložit je ale také můžete do aukcí o zajímavé ceny či si za ně nakoupit skutečné věci či doplňky.
 

Klikněte pro stažení aplikace Sweatcoin


Abyste mincí vydělali ještě víc, každý den máte zdarma k dispozici dva Boostery, které na dvacet minut počet vašich kroků, a tedy i vydělaných peněz, zdvojnásobí. A když si je budete střádat, tak je můžete proměnit na novou kryptoměnu, kterou vývojáři v létě spouštějí. Aplikace Sweatcoin je v základu zdarma, pokud si ale zaplatíte premium za necelé čtyři stovky ročně, mincí získáte dvojnásobné množství.
 

Happy Cow

Android, iOS, web/Zdarma/5*


Ať už vyznáváte striktně veganskou stravu bez jakýchkoliv živočišných surovin, anebo jen chcete sem tam vynechat maso, je Happy Cow přesně tou aplikací, kterou hledáte. Po její instalaci si zobrazíte ve svém okolí podniky, kde se najíte a dobře fungují i možnosti filtrování. Vybrat například můžete čistě veganské podniky, ale i vegetariánské anebo restaurace či bistra, kde se najedí jak masožravci, tak i fanoušci rostlinné stravy či lidé s intolerancí na laktózu a lepek.
 

Klikněte pro stažení Happy Cow


Filtrovat ale lze i podle aktuálně otevřených podniků, těch, které nabízejí dovážku či třeba snídani anebo pizzu. V kartě jednotlivých podniků nechybí recenze, kontaktní informace ale také trasa, jak se na místo dostanete. A protože v databázi najdete podniky ve víc než 180 zemích, skvěle se hodí nejen na doma, ale taky při cestování.
 

JouleBug

Android, iOS/Zdarma/4*


Věděli jste, že při věšení prádla na šňůru vám oblečení nejen déle vydrží, ale ušetříte tolik energie, jako kdybyste si v troubě rozmrazili 428 pizz? A když nádobí necháte místo myčky vysušit na obyčejném vzduchu, má to ročně stejný energetický dopad jako 6604 nabití smartphonu? Přesně to a mnoho dalšího se dozvíte díky JouleBug.
 

Stahujte JouleBug


Aplikace své uživatele nejen motivuje k lepším každodenním rozhodnutím, ještě je ale odměňuje body. Své úspěchy pak můžete sdílet, případně se připojit do celé řady výzev či sledovat, jak jde k planetě odpovědnější život vašim přátelům nebo sousedům. Drobnou nevýhodou je, že je JouleBug v angličtině, díky její jednoduchosti si s ní ale poradí každý, kdo se jazyk aspoň chvíli učil. Anebo díky ní můžete zkombinovat výuku angličtiny se svými novým lepším a udržitelnějším já.
 

Myslete ekologicky i ekonomicky

Mít data nejen doma, ale ať už jste kdekoliv, je dneska pro většinu z nás samozřejmostí. To se ale může u mnoha operátorů pěkně prodražit. Ne tak u SAZKAmobilu, který má data buď úplně zdarma, nebo za skvělé ceny.

1 GB internetu v mobilu můžete získat jako odměnu zdarma, pokud si dobijete kredit u předplacené karty za aspoň 300 Kč. A rovnou 2 GB získají noví zákazníci, když svoji předplacenku aktivují do sedmi dní od zakoupení.
 

Získejte 2 GB o pětinu levněji

Jestli vám data dojdou, máme pro vás také dokupový balíček 2 GB internetu o pětinu levněji. Až do 30. 6. ho můžete pořídit v mobilní aplikaci SAZKAmobilu nebo přes internetovou samoobsluhu jen za 160 Kč.

Pro informace o této akci ale i celé řadě dalších výhod našich předplacenek klikněte na tento odkaz.

Přečtěte si také