14 věcí, co milionáři nikdy nedělají. Nechte se jimi inspirovat (I. díl)

Myslíte si, že si milionáři dělají vše, co se jim zlíbí? Zapomeňte na to, i oni mají věci a činnosti, kterým se vyhýbají jako čert kříži.

Přečtěte si také: Čas přestěhovat se do lepšího, zavelela máma od rodiny, které Sportka nadělila přes 8 milionů


A díky různým průzkumům a rozhovorům teď můžeme sepsat seznam čtrnácti z nich. Tohle je prvních 7!
 

1. Nekoukají na televizi

Jediný maraton, který s radostí absolvujete, je ten na Netflixu? Přestože není příležitostný relax u televize na škodu, zkuste podobně strávený čas trochu limitovat. Podle průzkumu tráví 67 % bohatých u televize méně než hodinu denně a namísto povalování na gauči se raději učí novým věcem, oddávají se zážitkům a vydělávají další peníze.
 

2. Nenechávají vyhrát svůj strach

Víte, co lidem nejčastěji brání v úspěchu a užívání si života? Strach. Zbavit se ho není úplně lehké a pokud vás opravdu sužuje, nejspíš budete potřebovat pomoc terapeuta či kouče. Rozhodně to však stojí za to.
 

3. Nejedí nezdravé jídlo

Milujete pizzu, burgery, čokoládu a zmrzlinu? Bez knedlíků a omáček se neobejdete? Úplně se jich vzdávat nemusíte, jen by tahle jídla neměla tvořit většinu vašeho každodenního jídelníčku. Bez zdravých a nutričně bohatých potravin se budete cítit ospalí, unavení a strádat bude nejen vaše tělo, ale i mozek a mysl. A v takovém stavu si jen těžko vyděláte a užijete své vysněné jmění.
 

4. Nezapomínají být kreativní

Lidé schopni popustit uzdu své kreativitě si prý život užívají s větší lehkostí, lépe udržují mezilidské vztahy a více se jim daří v práci na sobě samých. Nezáleží na tom, jestli rádi kreslíte, šijete, píšete nebo třeba hrajete na nějaký hudební nástroj, nezanedbávejte své kreativní záliby. Kdo ví, možná je někdy budete moct využít jako přivýdělek.
 

5. Neřídí se jen podle svých emocí

Emoce není zdravé potlačovat, není ovšem dobré nechat se řídit jenom jimi a na rozum přitom zapomínat. Je tedy důležité se pocity naučit rozpoznat, popsat a dále s nimi pracovat. Jen tak vás nebudou držet zpátky, když přijde čas na nějaké rozhodování nebo změny. Stejně jako se strachem, i s emocemi vám může pomoct terapeut či kouč.
 

6. Neopomíjejí seznamy úkolů a své cíle

Všechna možná rozptýlení a prokrastinace vám bohužel peníze na účet nepřihrají. Pokud se chcete profesně i finančně posouvat, nezbyde vám nic jiného, než se zaměřit na své cíle a nepolevovat. Bohatí k tomu využívají oblíbené seznamy úkolů a každý den si pevně stanoví, co všechno chtějí stihnout. Kromě každodenních úkolů si ale stanovují i cíle dlouhodobé, které mohou sloužit jako hlavní zdroj motivace. Bez cílů si člověk často připadá, že vlastně nikam nesměřuje, což může působit demotivačně.
 

7. Nevěří v osud

Většina boháčů na osud příliš nevěří - podle jednoho průzkumu na něj věří pouhých 10 % z nich, zatímco u chudších to je až 90 %. Důležité je vkládat důvěru hlavně sám v sebe a své schopnosti, a za svými cíli si aktivně jít.

Jedním z aktivních kroků je například koupě sázenky. Co třeba oblíbená Sportka? Když si vsadíte na dnešní slosování, můžete být už večer bohatší o 149,8 milionu korun. Klikněte si pro vstupenku do slosování na tento odkaz.

Přečtěte si také