Co vše lze pořídit za 20 korun? 5 rohlíků i milionovou výhru
Dvacet korun už rozhodně není to, co kdysi bývalo. Pryč už jsou doby, kdy bylo možné si za dvacku koupit třeba dvě másla, pár litrů benzínu, zajít si s kamarádem na pivo nebo s kolegy z práce na oběd. Dnes si ve své peněžence zlatavé mince s obrázkem svatého Václava na koni téměř ani nevšimneme. Přitom pokud ji správně a s trochou štěstí „investujete“, můžete ji hezky rozmnožit.


Přečtěte si také: Kolik za hračky utratí opravdoví boháči? Podívejte se na nejdražší hračky na světě


Dvacetikorunovou minci má mnoho z nás v peněžence nebo v kapse. Pravdou ale je, že toho za ni v současné době poznamenané vysokou inflací, moc nepořídíme. Na kafe z automatu stačit bude, ale pokud si chcete dát kávu výběrovou, musíte mít takové mince alespoň tři. A že ke kávě patří noviny? Ještě nedávno by vám dvacka stačila, dnes už ale také ne. Za dvacet korun ale můžete udělat radost – sobě nebo někomu jinému. Můžete třeba přispět na dobrou věc nebo zkusit poškádlit paní Štěstěnu. Co uděláte?


Přispějete na dobrou věc

Kdo by neznal květinovou sbírku, která je každý rok v květnu pravidelně pořádána na podporu boje s rakovinou? Právě umělý žlutý květ měsíčku lékařského si můžete koupit za minimální cenu 20 korun. 


Uděláte si radost stíracím losem

Za 20 korun můžete dokonce zažít i trochu adrenalinu. Takový stírací los vám zajistí nejen chvilku zábavy, ale pokud budete mít při výběru šťastnou ruku, přinese vám i slušnou výhru. Třeba s losem Čtyřlístek nebo Chlupaté štěstí to může být až 200 tisíc korun. Radost vám ale udělá i Malý Mates nebo Štístko

A že zrovna nemáte namířeno nikam, kde losy prodávají? To vůbec nevadí. Setřít los můžete i online, a to dokonce již od 5 Kč. Takže za dvacku si můžete koupit čtyři šance na výhru až 50 tisíc korun. Zkusíte Štístko nebo Zlatou mušku


Zajistíte si svěží dech

Krásný úsměv o člověku prozradí mnoho a svěží dech stejně tak. Balíček žvýkaček stojí v průměru 15 korun. Věděli jste ale, že má žvýkání i řadu dalších výhod? Například si díky němu můžete zlepšit paměť i koncentraci. Podle zjištění vědců se nám totiž během žvýkání prokrvují nejen svaly v dutině ústní, ale také mozek. Při žvýkání se ale také zklidníme a lépe se pak dokážeme soustředit. Produkujeme také více slin, což napomáhá nejen lepšímu trávení těžkých jídel a pomáhá předcházet pálení žáhy, ale také pomáhá chránit naše zuby před poškozením a kazem. To je dobrá investice ne?


Vsadíte si Šťastných 10

Za pár kaček, tedy přesněji řečeno i za 20 korun můžete vyhrát v loterii Šťastných deset až 5 milionů korun. Pokud se rozhodnete vsadit jeden sloupec včetně Šance milion, bude vás to stát právě dvacku. Losuje se vždy dvakrát denně a je jen na vás, zda si budete chtít vsadit online nebo na jednou z více jak 7 000 obchodních míst Sazky.  


Uhasíte žízeň

Dvacet korun vám v obchodě s potravinami zajistí poměrně slušný výběr nápojů. S přehledem si pořídíte velkou PET lahev vody, limonádu v akci, ale třeba i nealko nebo klasické pivo. 


Zaženete hlad

Je libo česká klasika – bílý rohlík? Tak těch si můžete za 20 korun pořídit pět až 10 kusů. Je tedy pravda, že pokud budete chtít zahnat hlad, se samotným rohlíkem si nevystačíte a budete k němu muset přihodit ještě nějakou tu šunku nebo sýr a z peněženky vytáhnout více než dvacku. Faktem ale zůstává, že pochutnat si na řádně vypečeném rohlíčku z lokální pekárny je vždy dobrý nápad. 


A co dál? 

Co si za 20 korun pořídíte vy?
 

Přečtěte si také