Chcete přejít k SAZKAmobilu? Od 1. dubna je přenos čísla hračka

Také už si nějakou dobu říkáte, že platíte za mobil horentní sumy, od přechodu vás ale stále odrazuje složité martyrium, které byste museli absolvovat? Od 1. dubna je všechno jinak.

Přečtěte si také: Volání za korunu nebo data zdarma. 7 důvodů pro předplacenku SAZKAmobilu


Novela zákona o elektronických komunikacích, která vstoupila v platnost, ukončila praktiky některých operátorů, kteří se o zákazníky začali zajímat, až když chtěli odejít. Nyní se tak operátoři budou o své zákazníky starat lépe.
 

Přechod za 2 dny a zdarma

Zákonodárci, kteří novelu připravovali, mysleli primárně na samotné spotřebitele, kterým se rozhodli výrazně zjednodušit život. Při přenosu čísla stačí, aby zákazník informoval o změně pouze nového operátora, a ten za něj přechod následně vyřídí. Přenos čísla  bude také povinně zdarma a navíc se zkracuje lhůta pro přenesení z deseti na dva dny od podání žádosti.

Dalším vstřícným krokem je povinnost operátorů vrátit nevyčerpaný kredit u předplacených karet, pokud o to zákazník požádá. Tarifní zákazníci si zase nebudou muset lámat hlavu se závazky, které s operátory uzavřeli. Pokud se rozhodnou pro změnu a smlouvu mají aspoň tři měsíce, pokuta se neplatí; při době trvání do tří měsíců může operátor požadovat zaplacení pokuty v maximální výši 5 % zbývajících měsíčních plateb.
 

Změna může ušetřit tisíce korun


Jak vysvětluje ředitel SAZKAmobilu Jan Schmiedhammer, jde opravdu o zásadní změnu, která může zákazníkům ušetřit tisíce korun. „Před změnou zákona byl stav takový, že pokud se zákazník z jakýchkoliv důvodů rozhodl odejít k jinému operátorovi, ten stávající měl právo požadovat pětinu ze všech plateb, které zbývaly do konce doby trvání smlouvy. Pokud tak někdo smlouvu vypověděl například o jeden rok dříve, mohlo ho to stát několik tisíc korun. Proto jsem rád, že je tato praktika už minulostí,” říká Jan Schmiedhammer.

Ten zároveň zdůrazňuje, že SAZKAmobil svým zákazníkům nikdy nestavěl bariéry k přechodu k jinému operátorovi. „Nevyčerpaný kredit na předplacených kartách jsme zdarma vraceli už před změnou zákona a naši tarifní zákazníci nikdy nemuseli podepisovat žádné smlouvy a ani jim nehrozila žádná sankce, když chtěli přejít k jinému operátorovi,” konstatuje Jan Schmiedhammer.
 

U SAZKAmobilu všechny tarify do 500 Kč

Rozhodli jste se vyzkoušet díky bezproblémovému přenosu čísla nové možnosti a přejít na levnější tarif? Třeba u SAZKAmobilu  si nyní můžete vybrat z nové generace čtyř Šťastných tarifů.

Všechny je pořídíte do maximálně 500 Kč a i u toho nejlevnějšího za 99 Kč máte k dispozici data. Jsou bez závazků a mají stejné podmínky pro každého od studentů až po seniory. Kompletní nabídka tarifů je k dispozici na tomto odkazu.
 

Předplacenky: 1 GB dat od 26 Kč


SAZKAmobil je ale hlavně jedničkou na trhu předplacených karet. A nabídne vám nejlevnější volání a datové balíčky, kde 1GB stojí do 26 Kč.

1 GB internetu však můžete mít i zdarma, a to jako Odměnu za aktivaci nové SIM karty nebo za každé dobití nad 300 Kč. Vše, co vás o předplacenkách SAZKAmobilu zajímá, najdete na tomto linku.
 

Nová SIM karta až domů, poštovné neplatíte

Přesvědčila vás nabídka SAZKAmobilu a chtěli byste začít jeho služby využívat? Ať už si vyberete předplacenou kartu nebo tarif, prvním krokem je vždy (stejně jako u všech ostatních operátorů) pořízení nové SIM karty. Tu si můžete pohodlně objednat přes internet nebo zakoupit na některém z několika tisícovek prodejních míst s terminálem Sazky.

Pokud se rozhodnete pro online objednávku, nová SIM karta vám až domů dorazí do tří dnů s tím, že poštovné je zdarma. Objednejte si ji na tomto odkazu.

Přečtěte si také