25 milionů málem skončilo v koši. Loterní náhody, které vás dostanou

Na začátku března si šel jistý muž ze Středočeského kraje vsadit plný tiket Sportky. Už za pár dní bylo jasné, že mu vlastní čísla spolu se Šancí nadělila 25 109 670 Kč. Byla to náhoda? Zcela určitě. V loteriích se ale stávají ještě mnohem nepravděpodobnější situace. Tady jsou tři, které vám nejspíš vyrazí dech.

Do jedné řeky dvakrát nevstoupíš?

V bulharské loterii padla 10. září 2009 čísla 4, 15, 23, 24, 35 a 42. Na tom nic tak zarážejícího není. Kromě skutečnosti, že úplně stejná kombinace byla tažena i v předchozím slosování. Zatímco ale 6. září nikdo hlavní cenu nevyhrál, desátý zářijový den uhodlo jackpot hned osmnáct hráčů.
 

Přečtěte si také: Nechtěl pracovat, a tak přelstil loterii. Miliony si teď užívá v tropickém ráji


Ano, mohla za to skutečnost, že byla výherní čísla z předchozího kola zveřejněna, volit ale stejná čísla, která už byla tažena, vám moc nedoporučujeme. Za celou historii Sportky padla stejná kombinace čísel jenom jednou a podle statistiků je pravděpodobnost, že se to stane, pouze jedna ku čtyřem milionům.
 

Štěstí z koláčků štěstí

Neobvykle losování proběhlo i v roce 2003 ve Spojených státech. První pořadí ve hře Powerball tehdy sice nikdo nevyhrál, hned 110 lidí ale trefilo čísla ve druhém pořadí, a tak si rozdělili v přepočtu přes 852 milionů korun. Pořadatele loterie tak vysoký počet šťastlivců doslova vyvedl z rovnováhy a okamžitě spustili vyšetřování s podezřením na podvod.

Nakonec se ale ukázalo, že všichni šťastlivci přišli ke správné kombinaci čísel zcela legálním způsobem. Mohly za ni tak zvané koláčky štěstí, tedy dobrota, která se někdy rozdává jako pozornost po jídle v čínských restauracích. Když sušenku rozbalíte, najdete uvnitř nějaké moudro nebo radu. Anebo několik čísel. A právě čísla z koláčků štěstí přinesla hned 110 Američanům milionovou výhru.
 

25 milionů málem vyhodil do koše

Hned dvojité štěstí potkalo jistého Joemela Penisu z amerického Oregonu. Stalo se tak jednoho zasněženého lednového dne roku 2017, kdy se rozhodl, že si po nějaké době pořádně uklidí svoji pracovnu. Při tom našel zapomenutou obálku.

Byla trochu pomačkaná a zdála se prázdná, a tak ji Joemel nejdřív vyhodil do koše. Pak ji ale vyndal a otevřel. Uvnitř našel tiket do loterie s výhrou 25,38 milionu korun! Výherce tiket našel doslova na poslední chvíli a výhru si vyzvedl jen pár dní předtím, než propadla. Z tohoto příběhu plynou dvě poučení: uklízet byste buď měli častěji než jednou za rok, anebo začněte sázet online!
 

Vyhrajte 170 milionů

Na internetu jsou dostupné loterie nejen v USA, ale samozřejmě i u nás. Na stránkách Sazky si můžete zahrát všechny hry, které máte rádi. Nechybí tu Sportka, Eurojackpot, Šťastných 10 ani třeba Šťastné datum.

My kvůli výši Superjackpotu, který se vyšplhal na krásných 170 milionů korun, doporučujeme Sportku. Vstupenku do dalšího slosování si zajistíte na tomto odkazu

Přečtěte si také