Apple představil nové iPhony. Podívejte se, jaké parádní fotky umí vyfotit

Hned čtyři nové modely s označením 12 představila tento týden společnost Apple. Mají fungl nový, ultra rychlý čip A14 Bionic, který by měl být až o polovinu rychlejší než všechny v současné době používané čipy ve smartphonech. Pro modely jsou navíc vybaveny technologií 5G a ukrývají v sobě senzor Lidar, s nímž Apple hodlá udělat revoluci v rozšířené a virtuální realitě.

Přečtěte si také: OLED displeje a podpora 5G sítí. Všechno, co se ví o nových iPhonech


Lidar ale také pomáhá všem třem fotoaparátům, které na Pro modelech najdete. A to zvlášť při zhoršených světelných podmínkách, které byly pro amerického technologického giganta dlouhá léta Achillovou patou. Podívejte se tedy, jak nové iPhony 12 Pro a 12 Pro Max fotí.
 

Ani noc je nezastaví



I když při dobré viditelnosti fotily iPhony parádně vždycky, obrázky zachycené při zhoršených světelných podmínkách byly dřív spíš k pláči. To se Applu povedlo poměrně slušně odladit už s loňskými modely, letos jde pak ještě o kousek dál. Oba Pro modely mají výrazně citlivější senzory pro focení v noci, a tak nejsou problémem ani fotky na větší vzdálenost.
 

Parádní obrázky i v šeru



Fotoaparáty nových iPhonů dostaly technologii Deep Fusion. Ta se aktivuje v přítmí a k analýze každého pixelu využívá pokročilé strojové učení. Díky tomu dokáže na celé fotografii věrně zachytit každý detail, barvy i texturu.
 

V noci i širokoúhle



Všechny čtyři letošní modely pohání čip A14 Bionic, na který je Apple mimořádně pyšný - tvrdí, že má až o 50 % rychlejší CPU a GPU než jakýkoliv jiný smartphonový čip. Díky tomu mohl vylepšit focení v noci nejen na klasickém fotoaparátu, ale i na tom širokoúhlém.
 

Ultra širokoúhlá hvězda



Ultra širokoúhlý fotoaparát se clonou ƒ/1,6 zachycuje o 27 % víc světla a díky zornému poli o šířce 120 stupňů s ním lze do obrázku vmáčknout nejen více krajiny, ale také vytvářet umělecké fotografie nablízko.
 

Věrohodnější HDR



Vylepšení dostala i funkce HDR. Stejně jako Deep Fusion používá k rozpoznávání objektů před fotoaparátem strojové učení, a tak dokáže lépe upravit ostrost, barvy i tóny všude tam, kde je to potřeba.
 

Širokoúhlý objektiv



Sedmičlenný širokoúhlý objektiv, který získaly oba Pro modely, má ohniskovou vzdálenost 26 mm a clonu ƒ/1,6. To fotoaparátu umožňuje zachytit ještě jasnější portréty i v případě horší viditelnosti.
 

Machr na portréty



Třetím senzorem do party je teleobjektiv s 2,5x optickým zoomem na 65 mm, který dokáže ještě víc přiblížit focený objekt. To přijde vhod jak při focení portrétů, tak třeba i tam, kde je méně místa.
 

Kouzelný Lidar?



Kromě čipu A14 Bionic je Apple hrdý také na senzor Lidar. S ním chce primárně dělat revoluci v rozšířené a virtuální realitě, Lidar ale také pomáhá při focení a natáčení videí při zhoršené viditelnosti.

Předobjednávky už začaly

Na závěr doplňme, že předobjednávky modelů 12 a 12 Pro odstartovaly včera, na předobjednávky modelů 12 Mini a 12 Pro Max si budete muset počkat do 13. listopadu. Proto je dost pravděpodobné, že by nový iPhone mohl být hezkým dárkem pod stromeček i u nás, což se nám v minulém článku nepodařilo správně odhadnout.

Za model Mini zaplatíte od 21 990 Kč (64 GB) do 26 490 Kč (256 GB), iPhone 12 pořídíte od 24 990 Kč (64 GB) do 29 490 Kč (256 GB). Ještě víc si pak připlatíte za Pro modely. Menší iPhone 12 Pro startuje na 29 990 Kč (128 GB) a končí na 38 990 Kč (512 GB), nejdražší iPhone 12 Pro Max se pohybuje od 33 990 Kč (128 GB) do 42 990 Kč (512 GB).

K novému iPhonu nový tarif

Jestli také pokukujete po nových iPhonech nebo jakémkoliv jiném novém telefonu, jsme si jisti, že by se vám k němu hodil také skvělý tarif. Přesně takové nabízí SAZKAmobil. Jeho Šťastné tarify nestojí víc než 499 Kč a všechny mají už v základu mobilní data.

A když k nám navíc přejdete se svým číslem a aktivujete si Šťastný tarif 299, 399 nebo 499, až do konce roku vám dá SAZKAmobil první dokup dat v měsíci zdarma, to znamená až 15 GB. Všechny důležité informace o tarifech největšího virtuálního operátora u nás najdete na tomto odkazu.

Autor fotografií: Apple.

Přečtěte si také