8 triků pro Netflix, které ocení začínající i pokročilí uživatelé (II. díl)

Streamování je i u nás obrovsky populární a jak ukazuje analýza platformy Just Watch, králem je americký gigant Netflix, který má 41 % uživatelů. Ať už jde o skvělé původní seriály jako Příběh služebnice, Dům z karet, Papírový dům nebo Lupin, bohatou nabídku od ostatních studií či širokou nabídku filmů a seriálů v češtině, důvodů, které pro Netflix hovoří, je víc než dost.

Přečtěte si také: Máte Netflix? Tady jsou známé i zákulisní triky, které se vám budou hodit (I. díl)


Právě proto jsme dali dohromady celkem 8 triků, které ocení jak pokročilí, tak i noví uživatelé. V minulém dílu jsme se věnovali třeba správě profilu či stahování. Dneska se podíváme, jak si zobrazit obsah v češtině, nastavit rodičovský zámek či jaké klávesové zkratky vám usnadní život. A dojde i na tajné kódy!
 

Vybírejte obsah v češtině

Najít v téhle streamovací službě jen tituly, které jsou v češtině (případně v jakémkoliv jiném jazyce), byl dlouhou dobu celkem oříšek. Lokalizovaného obsahu bylo jednak málo a jednak nebyl k dispozici žádný úplně spolehlivý nástroj, jak ho jednoduše hledat. Většina uživatelů si tak každý titul musela spustit, a pak kliknout na ikonu zvuků a titulků, jestli tam náhodou není čeština. Tomu už je teď naštěstí konec. V horním menu stačí kliknout na tlačítko Procházet podle jazyků, kde si ten vámi preferovaný u zvuku i titulků vyberete.
 

Pro malé i velké

Netflix nabízí obrovské množství obsahu nejen pro dospělé, ale i pro děti. A protože na svém účtu můžete mít zároveň až pět profilů, nejspíš oceníte, když vašim potomkům zřídíte ten samostatný. Zároveň byste si ale nejspíš nepřáli, aby sledovali filmy a seriály, které nejsou pro jejich věk vhodné. Proto není nic jednoduššího, než jim profil přizpůsobit. Na stránce Účtu přejděte do sekce „Profil a rodičovský zámek“, kde nastavíte například věkové filtry, odstraníte konkrétní tituly anebo svůj profil opatříte PIN kódem.
 

Používejte zkratky

Stejně jako v jiných streamovacích službách, i na Netflixu fungují klávesové zkratky, které vám zjednoduší život. Tady je pár z nich, díky nimž bude ovládání filmové a seriálové knihovny hračka.

Enter, nebo mezerník: Pauza a přehrávání
F: Spustí, nebo ukončí přehrávání přes celou obrazovku
Esc: Ukončí přehrávání přes celou obrazovku
Shift + šipka doprava: Posun o 10 sekund vpřed
Shift + šipka doleva: Posun o 10 sekund nazpátek
Šipka nahoru: Zvýšení hlasitosti
Šipka dolů: Snížení hlasitosti
M: Vypnutí zvuku
S: Přeskočení intra
 

Hledejte filmy a seriály s pomocí tajných kódů

Vyhledávání je jednou z věcí, která nás na Netflixu hodně baví a která tuhle platformu posouvá o velký kus před její konkurenty. Pokud například na HBO Max zadáte jméno titulu, který v databázi chybí, vyhledávač vám tuhle informaci jen sdělí. Když to samé ale uděláte na Netflixu, zobrazí se žánrově podobné kousky, které by se vám mohly líbit. Co když si ale chcete projít filmy a seriály specifických žánrů, jež v základní nabídce chybí? I na to má služba odpověď v podobě tajných kódů. A je jich mnoho a mnoho desítek. Do vyhledávače pak stačí napsat adresu http://www.netflix.com/browse/genre/ a na konec přidat onen číselný kód. Třeba pro komiksové filmy a filmy se superhrdiny je to 10118, severská kriminální dramata najdete s kódem 4455 a na kultovní komedie běžte s kódem 9434. Pozor, bez kódu na konci odkaz nefunguje. Máte oblíbený jiný žánr? Pak stačí do vyhledávače napsat „Netflix kódy“, případně „Netflix codes“ a obratem získáte mnoho odkazů na jejich kompletní seznam.
 

Streamujte videa, ať jste kdekoliv, s výhodnými daty od SAZKAmobilu

Skvělé ceny za volání a textovky jsou u SAZKAmobilu samozřejmostí stejně jako dostupná data. Pokud si do konce roku dobijete kredit o aspoň 400 Kč, dostanete Odměnu za dobití v podobě 2 GB zdarma.

Nyní také získáte  balíčky dat se slevou. V případě 10 GB je cena 390 Kč, 5 GB vás vyjde na 290 Kč. Akce platí až do konce roku pro tarifní zákazníky, a to v podobě dokupových datových balíčků.
 

Objednávejte SIM za půlku

A to rozhodně není vše. Pokud vás naše nabídka zlákala a plánujete změnit operátora, je právě nyní ten nejlepší čas přepnout na SAZKAmobil. Nejen, že si tu užijete superrychlé 5G připojení, SIM kartu nyní navíc pořídíte se slevou 50 %. Za 75 Kč tak dostanete kredit 150 Kč a do schránky vám přijde během tří dní s poštovným zdarma. Stačí si ji objednat v pohodlí domova online, přes naši zákaznickou linku 800 77 11 11 anebo si dojít do nejbližší značkové prodejny Sazka.

Přečtěte si také