5 způsobů jak správně začít den. Nechte telefon stranou a raději se protáhněte

Naštvané vypínání budíku, telefon s přibývajícími upozorněními, nekonečný seznam povinností a absolutní nechuť vytáhnout paty z postele. Začínají vaše rána podobným stylem? Pak se není čemu divit, jestli jste přes den unaveni, máte špatnou náladu a nedaří se vám podle představ.

Přečtěte si také: Plánujete investovat do zlatých mincí? Poradíme, na co si dát pozor při výběru


Chápeme, že ne každý má před prací čas dojít si na lekci jógy, připravit si královskou snídani a přečíst si kapitolu či dvě v oblíbené knížce. I malé zvyky ovšem udělají hodně. Jakých pět věcí dělat po probuzení?
 

1. Odložte telefon

Zlákají vás už v posteli sociální sítě, zprávy od známých a nepřečtené maily? Zkuste se tohohle zlozvyku zbavit a nechat si alespoň čtvrt hodinu jen pro sebe, popřípadě pro svou rodinu a partnera.

Novinky a digitální svět vám nikam neutečou a vaší psychice i mozku prospěje, když je po ránu necháte, ať se v klidu probudí bez neustálého bombardování nejrůznějšími zprávami.
 

2. Vypijte sklenici vody

Velké snídaně nemusí být pro každého, sklenici čisté vody byste si ale měli dopřát bez ohledu na to, zda je vaším preferovaným ranním palivem vafle s ovocem či pouhá káva.

Hydratace je pro tělo nezbytně důležitá a už pouhá sklenice vlažné vody vám pomůže tělo po celonočním odpočinku správně nastartovat.
 

3. Dejte si studenou sprchu

Otužování pomáhá posilovat obranyschopnost, zlepšuje funkci svalů a kloubů, zvyšuje odolnost vůči nemocem a buduje trpělivost a pevnou vůli. Navíc vás po ránu probere a vyplaví do vašeho těla hormony štěstí.

Neděste se, pro získání jeho benefitů nemusíte stát deset minut pod ledově studenou sprchou ani se koupat v zamrzlém jezeře. Dobré je začít pomalu, dopřát si třeba minutu vlažné sprchy a postupně teplotu ubírat.
 

4. Protáhněte se

Jestli nejste rozená ranní ptáčata nebo nezačínáte v práci později, nejspíš vám na ranní trénink příliš času nezbývá. To vůbec nevadí, i pár minut lehkého strečinku totiž udělá vašemu tělu dobře.

Stačí si na internetu najít pěti až desetiminutové video (některá zvládnete i v pyžamu a v posteli!) a brzy uvidíte, že se vaše dny ponesou v mnohem lepším duchu.
 

5. Chvilka pro vděčnost

Je snadné se soustředit na věci co chceme a nemáme, občas je ale dobré se na chvíli zastavit a vzpomenout si na vše, co máme a za co můžeme být vděční. Každé ráno si proto napište nebo v duchu vyjmenujte alespoň tři takové věci. Mohou to přitom být i „samozřejmosti“, jako je pitná voda, střecha nad hlavou a postel.
 

Vykročte do nového dne jako milionáři

Myslíte si, že jako milionářům by se vám vstávalo lépe? Nejvíc jich v ČR tvoří Sportka. Vsadit si můžete na všech prodejnách s nabídkou Sazky i z pohodlí domova na internetu. Tiket máte vyplněný během pár kliknutí a pak už nezbývá než si užívat novou kapitolu života.

Přečtěte si také