5 nejbohatších rockerů světa: Peníze mají za koncertování, kavárny i oblečení!

Že se úspěch nedá poměřovat jen penězi, nejspíš všichni víme, přesto si na majetku slavných bulvární plátky i seriózní weby občas moc rádi smlsnou. Výjimkou nejsou ani bankovní účty rockových hvězd. Kdo je na tom po finanční stránce nejlépe?
 

5. Elton John

Čtyřiasedmdesátiletý Elton John to od hraní na klavír v hospodách dotáhl mezi nejznámější a nejúspěšnější zpěváky a hudební skladatele na světě. Kromě talentu a tvrdé práce ho proslavila i schopnost utratit během chvíle miliony za značkové oblečení či luxusní auta. Navzdory svým rozmarům se dlouhodobě drží na příčkách nejbohatších hudebníků a jeho majetek se odhaduje na bezmála 12 miliard korun.
 

4. Bruce Springsteen

Jednasedmdesátiletý zpěvák a kytarista Bruce Springsteen za svou kariéru získal pěknou sbírku prestižních ocenění včetně Oscara za píseň pro film Philadelphia. Angažuje se i v politice a v roce 2016 si odnesl Prezidentskou medaili svobody od tehdejšího prezidenta USA Baracka Obamy. Během své kariéry prodal přes 120 milionů alb a jeho majetek je 13 miliard korun.
 

3. Jimmy Buffett

Americký písničkář, autor, herec a podnikatel koncem letošního roku oslaví pětasedmdesát let a na svém kontě má spoustu úspěchů. Přestože se na výsluní dostal hlavně díky hudbě a jakožto lídr kapely Coral Reefer Band, je také zdatný spisovatel a objevil se v řadě filmů či seriálů.
 

Přečtěte si také: Za 22 milionů z Eurojackpotu si výherce z Moravy postaví bydlení snů


A představovat se může i jako vlastník řetězce restaurací Margaritaville Cafe a spoluzakladatel Cheeseburger in Paris. Aktivita se mu rozhodně vyplácí, v letošním roce se totiž jeho jmění vyšplhalo na 15 miliard korun.
 

2. Bono Vox

Irský zpěvák Bono Vox letos oslavil jednašedesáté narozeniny. Prorazil především jako frontman rockové skupiny U2, jen málokdo ale ví, že je také spoluzakladatelem luxusního dublinského hotelu Clarence a módní značky EDUN. Portfolio má i na poli investicí, kde ho zaujal třeba Facebook nebo magazín Forbes.

Aby toho neměl málo, angažuje se ve startupu Zipline, který se specializuje na doručování balíků pomocí dronů. Na účtu má tenhle energický muž momentálně přes 17 miliard korun.
 

1. Paul McCartney

Měřeno penězi je nejbohatší rockovou legendou zpěvák, skladatel a producent skupiny Beatles, Paul McCartney. V červnu mu bylo devětasedmdesát let a k dispozici má jmění ve výši necelých 26 miliard korun. Ty si vydělal nejen koncertováním, ale také díky autorským právům a příjmům ze své produkční společností.

Zpívání není nic pro vás? Nevadí! Na bezmála 2 miliardy si dneska večer můžete přijít v Eurojackpotu. Vsaďte si na na tomto odkazu.

Přečtěte si také