PREVIEW - 27. kolo německé Bundesligy
Wolfsburg vs. Dortmund - 23.05.2020 15:30
V sobotu nás čeká 27. kolo Bundesligy a v něm se o body utkají Wolfsburg a Dortmund. Svěřenci domácího trenéra Olivera Glasnera jsou aktuálně na šestém místě ligové tabulky, hosté okupují druhou pozici. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Dortmundu 3:0. V minulém kole hostující dortmundští hráči získali maximum bodů se Schalke, hosté jsou rozjetí, jde již o pátou výhru v řadě za sebou. Stejně tak domácí Wolfsburg vyhrál s Augsburgem. Nejlepším střelcem Wolfsburgu je Wouter Weghorst s jedenácti brankami. V týmu hostů z Dortmundu je nejlepším zakončovatelem Jadon Sancho se čtrnácti góly. Hráči Wolfsburgu v této sezóně vyhráli čtyři ze třinácti domácích zápasů. Hosté z Dortmundu venku uhráli šest výher ze třinácti zápasů. Wolfsburg není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1,2 góly na zápas. Naopak Dortmund je na zápasech venku postrachem, jeho brankový průměr je 2,1 branky na utkání. Wolfsburg ze šestadvaceti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelil žádný gól, Dortmund neskóroval ve dvou zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně pěti výher. Hosté z Dortmundu mají na venkovních hřištích průměr 2,1 branky na utkání, i v tomto zápase vstřelí alespoň jednu branku. 

Schalke vs. Augsburg - 24.05.2020 13:30
Bundesliga má na programu 27. kolo, ve kterém v neděli ve 13:30 hostí Schalke tým Augsburgu. Svěřenci domácího trenéra Davida Wagnera jsou aktuálně na osmém místě ligové tabulky, hosté okupují čtrnáctou pozici. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou domácího Schalke 2:3. V posledním ligovém kole hráči Schalke prohráli s Dortmundem, stejně tak hosté z Augsburgu prohráli, v posledních kolech jdou od jedné prohry ke druhé, jde již v pořadí o čtvrtou v řadě. Snajperem v týmu Schalke je Suat Serdar, který dal sedm gólů, za Augsburg se jedenáctkrát prosadil Florian Niederlechner. Hostující Augsburg na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jen dva zápasy, domácí Schalke na svém stadionu v této sezóně vyhrálo pět zápasů. V této ligové sezóně domácí Schalke vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,4 góly v jednom zápase. Hosté z Augsburgu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,9 branky. Domácí Schalke v tomto ročníku odehrálo deset zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Augsburgu odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Augsburgu není příliš pevná, průměrně obdržela 2,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. Hosté neprožívají úspěšné období, když prohráli poslední čtyři zápasy v řadě. Domácí hráči Schalke mají v tabulce o 10 bodů víc a jsou tedy mírným favoritem, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Paderborn vs. Hoffenheim - 23.05.2020 15:30
Bundesliga má na programu 27. kolo, ve kterém v sobotu v 15:30 hostí Paderborn tým Hoffenheimu. Oba týmy dělí v tabulce devět příček, domácí jsou v tabulce poslední, hosté drží devátou příčku. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů v Rhein-Neckar-Areně a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Hoffenheimu 3:0. Paderbornu se v posledním ligovém kole proti Düsseldorfu ne úplně dařilo, když ztratil remízou dva body. Hostující Hoffenheim naopak ztratil všechny body s Herthou. Nejlepším střelcem Paderbornu je Streli Mamba s pěti brankami. V týmu hostů z Hoffenheimu je nejlepším zakončovatelem Andrej Kramaric se sedmi góly. Hostující Hoffenheim na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál pět zápasů, domácí Paderborn na svém stadionu v této sezóně vyhrál jen dva zápasy. V této ligové sezóně domácí Paderborn vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,3 góly v jednom zápase. Hosté z Hoffenheimu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,3 branky. Paderborn ze šestadvaceti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelil žádný gól, Hoffenheim neskóroval v sedmi zápasech. Defenziva hostujícího Hoffenheimu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 2,1 gólu na zápas. Hostující hráči Hoffenheimu mají v tabulce náskok 18 bodů a jsou tak mírným favoritem, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Mainz vs. Lipsko - 24.05.2020 15:30
Další, v pořadí již 27. kolo Bundesligy nabídne střetnutí mezi Mainz a Lipskem, které se odehraje v neděli od 15:30 v Opel Areně. Svěřenci domácího trenéra Achima Beierlorzera jsou aktuálně na patnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují čtvrtou pozici. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Lipska 8:0. Mainz v minulém ligovém kole hrálo proti Kölnu a ztratilo remízou dva body a byla to již druhá dělba bodů v řadě. I klub z Lipska remizoval s Freiburgem a ztratil dva body, hosté jsou v posledních kolech remízovými králi, když stejně skončila poslední tři utkání. Snajperem v týmu Mainz je Robin Quaison, který dal dvanáct gólů, za Lipsko se jednadvacetkrát prosadil Timo Werner. Hráči Mainz v této sezóně vyhráli čtyři ze třinácti domácích zápasů. Hosté z Lipska venku uhráli sedm výher ze třinácti zápasů. Mainz není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelilo 1,2 góly na zápas. Naopak Lipsko je na zápasech venku postrachem, jeho brankový průměr je 2,3 branky na utkání. Mainz ze šestadvaceti zápasů v této sezóně v osmi nevstřelilo žádný gól, Lipsko naopak neskórovalo jen ve třech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2,1 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,0 branky na zápas. Hostující Lipsko v posledních třech zápasech v řadě remizovalo. Domácí se v posledních dvou zápasech rozešli se soupeři smírně remízou. Situace v tabulce napovídá, že roli favorita budou plnit hosté z Lipska. 

Hertha vs. Union Berlín - 22.05.2020 20:30
Bundesliga má na programu 27. kolo, ve kterém v pátek ve 20:30 hostí Hertha tým Unionu Berlín. Oba týmy dělí v tabulce pouze jedna příčka, domácí jsou aktuálně na jedenáctém místě ligové tabulky, hosté drží dvanáctou příčku. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Unionu Berlín 1:0. V posledním ligovém kole berlínští hráči vyhráli s Hoffenheimem, naopak hosté z Unionu Berlín prohráli s Bayernem, což byla druhá prohra v řadě za sebou. Snajperem v týmu Herthy je Dodi Lukebakio, který dal pět gólů, za Union Berlín se jedenáctkrát prosadil Sebastian Andersson. Hráči Herthy v této sezóně vyhráli tři ze třinácti domácích zápasů. Hostující hráči Unionu Berlín na venkovních hřištích vyhráli tři ze třinácti zápasů. Hertha v této sezóně vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,1 branky na zápas, Union Berlín zaznamenal na venkovních hřištích průměrně také 1,1 zásahu. Hertha ze šestadvaceti zápasů v této sezóně v osmi nevstřelila žádný gól, Union Berlín neskóroval v šesti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,7 branky na zápas. Hosté neprožívají úspěšné období, když prohráli poslední dva zápasy v řadě. Domácí na svém stadionu nejsou příliš produktivní, ale to samé se dá říci o hostech, kteří zase nevozí moc bodů z venkovních utkání. Zápas by mohl skončit dělbou bodů. 

Freiburg vs. Brémy - 23.05.2020 15:30
Freiburg přivítá v sobotu v 15:30 v rámci 27. kola Bundesligy na Schwarzwald-Stadion Brémy. Svěřenci domácího trenéra Christiana Streicha jsou aktuálně na sedmém místě ligové tabulky, hosté okupují sedmnáctou pozici. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Weser-Stadion a utkání skončilo remízou 2:2. V posledním ligovém kole hráči Freiburgu remizovali s Lipskem, naopak hosté z Brém prohráli s Leverkusenem. Snajperem v týmu Freiburgu je Nils Petersen, který dal osm gólů, za Brémy se sedmkrát prosadil Milot Rashica. Hostující Werder na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jen tři zápasy, domácí Freiburg na svém stadionu v této sezóně vyhrál šest zápasů. Brémy nejsou příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelily hostitelům 1,5 branek na venkovní zápas, Freiburg má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1,3 branky na zápas. Freiburg ze šestadvaceti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelil žádný gól, Brémy neskórovaly v osmi zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 2,4 branky na zápas. Podle postavení v tabulce jsou favoritem domácí, oba celky dělí 10 příček. 

Köln vs. Düsseldorf - 24.05.2020 18:00
V sedmadvacátém kole Bundesligy se spolu v neděli v Köln Areně od 18:00 utkají Köln a Düsseldorf. V tomto utkání se střetne desátý se šestnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok deset bodů. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Düsseldorfu 2:0. V posledním ligovém kole kolínští hráči remizovali s Mainz, stejně tak hosté z Düsseldorfu remizovali, hosté jsou v posledních kolech remízovými králi, když stejně skončila poslední tři utkání. Nejlepším střelcem Kölnu je Jhon Cordoba s deseti brankami. V týmu hostů z Düsseldorfu je nejlepším zakončovatelem Rouwen Hennings s jedenácti góly. Hráči Kölnu v této sezóně vyhráli šest ze třinácti domácích zápasů. Hosté z Düsseldorfu venku uhráli dvě výhry ze třinácti zápasů. Düsseldorf není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,1 branek na venkovní zápas, Köln ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,7 branky na zápas. Köln ze šestadvaceti zápasů v této sezóně v pěti nevstřelil žádný gól, Düsseldorf neskóroval v osmi zápasech. Defenziva hostujícího Düsseldorfu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,9 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,8 gólu na zápas. Hosté mají sérii remíz v posledních třech zápasech. Mírným favoritem jsou v tomto zápase domácí hráči Kölnu, kteří mají v tabulce náskok 10 bodů, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Mönchengladbach vs. Leverkusen - 23.05.2020 15:30
Mönchengladbach přivítá v sobotu v 15:30 v rámci 27. kola Bundesligy v Borussia Parku Leverkusen. Domácí tým Mönchengladbachu je aktuálně s dvaapadesáti body na třetí pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o dvě příčky níž na páté pozici, když získali padesát bodů. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou domácího týmu Mönchengladbachu 1:2. Mönchengladbachu se v posledním ligovém kole proti Frankfurtu dařilo a bral plný počet bodů, poslední zápasy se domácím daří, jde už o druhou výhru v řadě. Hostující Leverkusen také získal maximum bodů s Brémami, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Nejlepšími zakončovateli jsou za Mönchengladbach Alassane Plea s devíti góly a za Leverkusen Kevin Volland, který se trefil také devětkrát. Borussia v této sezóně vyhrála devět ze třinácti domácích zápasů. Hosté z Leverkusenu venku uhráli osm výher ze třinácti zápasů. Leverkusen není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,8 branek na venkovní zápas, Mönchengladbach ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2,3 branky na zápas. Domácí Mönchengladbach v tomto ročníku odehrál jen pět zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Leverkusenu také odehrál pouze pět zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Domácí tým Mönchengladbachu vyhrál v posledních dvou zápasech. Stejně tak hosté mají vítěznou sérii v posledních dvou zápasech. Domácí v Borussia Parku v této sezóně průměrně vstřelili 2,3 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Bayern Mnichov vs. Frankfurt - 23.05.2020 18:30
V sobotu nás čeká 27. kolo Bundesligy a v něm se o body utkají Bayern Mnichov a Frankfurt. Domácí tým Bayernu je aktuálně s osmapadesáti body na první pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o dvanáct příček níž na třinácté pozici, když získali osmadvacet bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů v Commerzbank-Areně a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Frankfurtu 5:1. V minulém kole hostující frankfurtští hráči ztratili všechny body s Mönchengladbachem, hosté v posledních kolech ztrácejí jak na běžícím páse, jde již v pořadí o čtvrtou prohru v řadě. Naopak domácí Bayern Mnichov vyhrál s Unionem Berlín, domácí se vezou na vítězné vlně, jde již o pátou výhru v řadě za sebou. Nejlepším střelcem Bayernu je Robert Lewandowski se šestadvaceti brankami. V týmu hostů z Frankfurtu je nejlepším zakončovatelem Goncalo Paciencia se sedmi góly. Hostující Eintracht na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jen dva zápasy, domácí Bayern na svém stadionu v této sezóně vyhrál devět zápasů. Bayern Mnichov je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 2,9 góly na zápas. Oproti tomu Frankfurt není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 0,9 branky na utkání. Domácí Bayern Mnichov v tomto ročníku odehrál jen jeden zápas, ve kterém nevstřelil žádnou branku, hostující tým Frankfurtu odehrál pouze pět zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Frankfurtu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1 gól na zápas. Hosté neprožívají úspěšné období, když prohráli poslední čtyři zápasy v řadě. Domácím se v posledních zápasech dařilo a brali plný počet bodů v pěti po sobě jdoucích utkáních. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru domácích, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem.
 

Přečtěte si také