PREVIEW - 27. kolo anglické Premier League
Southampton vs. Aston Villa - 22.02.2020 16:00
V sobotu nás čeká 27. kolo Premier League a v něm se o body utkají Southampton a Aston Villa. V tomto utkání se střetne dvanáctý se sedmnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok šest bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou domácího Southamptonu 1:3. Southamptonu se v posledním ligovém kole proti Burnley nedařilo, když ztratil tři body, jde již o jejich druhou prohru v řadě. Hostující Aston Villa také ztratila všechny body s Tottenhamem a byla to již druhá prohra v řadě. Nejvíc branek v dresu Southamptonu vsítil Danny Ings, v barvách Aston Villy dal nejvíc branek Jack Grealish. Saints v této sezóně vyhráli tři ze třinácti domácích zápasů. Hosté z Aston Villy venku uhráli dvě výhry ze třinácti zápasů. V této ligové sezóně domácí Southampton vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,1 góly v jednom zápase. Hosté z Aston Villy na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,2 branky. Southampton ze šestadvaceti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelil žádný gól, Aston Villa neskórovala v pěti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,9 branky na zápas. Hosté neprožívají úspěšné období, když prohráli poslední dva zápasy v řadě. Domácím se aktuálně nedaří, nashromáždili dvě prohry v řadě. Domácí Southampton na domácím hřišti v této sezóně není žádným postrachem. Stejně tak ale hosté nevozí moc bodů z venkovních stadionů, zápas by mohl skončit remízou. 

Sheffield vs. Brighton - 22.02.2020 16:00
V sobotu nás čeká 27. kolo Premier League a v něm se o body utkají Sheffield a Brighton. Oba týmy dělí v tabulce devět příček, domácí jsou aktuálně na šestém místě ligové tabulky, hosté drží patnáctou příčku. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Falmer Stadium a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu ze Sheffieldu 0:1. Sheffieldu se v posledním ligovém kole proti Bournemouthu dařilo a bral plný počet bodů, poslední zápasy se domácím daří, jde už o druhou výhru v řadě. Hostující Brighton naopak remizoval a přišel o dva body s Watfordem, což je již druhá remíza v řadě. Nejlepším střelcem Sheffieldu je Lys Mousset s pěti brankami. V týmu hostů z Brightonu je nejlepším zakončovatelem Neal Maupay se sedmi góly. Hráči Sheffieldu v této sezóně vyhráli šest ze třinácti domácích zápasů. Hostující hráči Brightonu na venkovních hřištích vyhráli dva ze třinácti zápasů. Sheffield není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1,2 góly na zápas. Také Brighton na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1,1 branky na utkání. Sheffield ze šestadvaceti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelil žádný gól, Brighton neskóroval také v sedmi zápasech. Defenziva hostujícího Brightonu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,9 gólu na zápas. Hosté se v posledních dvou zápasech se soupeři vždy rozešli po nerozhodném výsledku. Domácím se v posledních zápasech dařilo a brali plný počet bodů ve dvou po sobě jdoucích utkáních. Mírným favoritem jsou v tomto zápase domácí hráči Sheffieldu, kteří mají v tabulce náskok 12 bodů, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Manchester United vs. Watford - 23.02.2020 15:00
Manchester United přivítají v neděli v 15:00 v rámci 27. kola Premier League na Old Traffordu Watford. Oba týmy dělí v tabulce dvanáct příček, domácí jsou aktuálně na sedmém místě ligové tabulky, hosté drží devatenáctou příčku. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Vicarage Road a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Watfordu 2:0. Manchesteru United se v posledním ligovém kole proti Chelsea dařilo a brali plný počet bodů. Hostující Watford naopak remizoval a přišel o dva body s Brightonem. Nejlepším střelcem Manchesteru United je Marcus Rashford se čtrnácti brankami. V týmu hostů z Watfordu je nejlepším zakončovatelem Troy Deeney s pěti góly. Red Devils v této sezóně vyhráli šest ze třinácti domácích zápasů. Hosté z Watfordu venku uhráli dvě výhry ze třinácti zápasů. Manchester United jsou na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelili 1,8 góly na zápas. Oproti tomu Watford není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 0,8 branky na utkání. Domácí Manchester United v tomto ročníku odehráli osm zápasů, ve kterých nevstřelili žádnou branku, hostující tým Watfordu odehrál jedenáct zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,5 branky na zápas. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce domácí. 

Liverpool vs. West Ham - 24.02.2020 21:00
Liverpool přivítá v pondělí ve 21:00 v rámci 27. kola Premier League na Anfield Road West Ham. Oba týmy dělí v tabulce sedmnáct příček, domácí vévodí ligové tabulce, hosté drží osmnáctou příčku. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře domácích z Liverpoolu 0:2. V minulém kole hostující west hamští hráči ztratili remízou dva body s Brightonem. Naopak domácí Liverpool vyhrál s Norwichem, domácí se vezou na vítězné vlně, jde již o sedmnáctou výhru v řadě za sebou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Liverpool Mohamed Salah se čtrnácti góly a za West Ham Sébastian Haller, který se trefil šestkrát. Reds v této sezóně vyhráli třináct ze třinácti domácích zápasů. Hosté z West Hamu venku uhráli tři výhry ze dvanácti zápasů. Liverpool je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 2,7 góly na zápas. Oproti tomu West Ham není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 0,8 branky na utkání. Liverpool ze šestadvaceti zápasů v této sezóně ze žádného nevyšel střelecky naprázdno, West Ham dokonce neskóroval v sedmi zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,6 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,7 branky na zápas. Domácí tým Liverpoolu vyhrál v posledních sedmnácti zápasech. Podle postavení v tabulce jsou favoritem domácí, oba celky dělí 17 příček. 

Leicester vs. Manchester City - 22.02.2020 18:30
Ve šlágru sedmadvacátého kola Premier League se spolu v sobotu na King Power Stadium od 18:30 utkají Leicester a Manchester City. Domácí tým Leicesteru je aktuálně s padesáti body na třetí pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o jednu příčku výš na druhé pozici, když získali jednapadesát bodů. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Manchesteru City 3:1. V posledním ligovém kole leicesterští hráči remizovali s Wolverhamptonem, jde již o druhou remízu v řadě, naopak hosté z Manchesteru City prohráli s Tottenhamem. Nejlepším střelcem Leicesteru je Jamie Vardy se sedmnácti brankami. V týmu hostů z Manchesteru City je nejlepším zakončovatelem Sergio Leonel Agüero se šestnácti góly. Hostující Citizens na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli osm zápasů, domácí Foxes na svém stadionu v této sezóně vyhráli osm zápasů. Leicester je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 2 góly na zápas. Také Manchester City na venkovních hřištích dokáže být produktivním týmem, jejich brankový průměr je 2,6 branky na utkání. Domácí Leicester v tomto ročníku odehrál jen čtyři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Manchesteru City odehrál pouze dva zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1 branku na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Domácí se v posledních dvou zápasech rozešli se soupeři smírně remízou. Oběma týmům se v koncovce daří, dá předpokládat, že oba vstřelí alespoň jednu branku. 

Crystal Palace vs. Newcastle - 22.02.2020 16:00
V sedmadvacátém kole Premier League se spolu v sobotu v Selhurst Parku od 16:00 utkají Crystal Palace a Newcastle. V tomto utkání se střetne čtrnáctý se třináctým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pouhý jeden bod. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Newcastlu 1:0. V posledním ligovém kole hráči Crystal Palace prohráli s Evertonem, domácí prožívají těžkou sérii, je to v pořadí už třetí prohra za sebou, stejně tak hosté z Newcastlu prohráli s Arsenalem. Nejlepším střelcem Crystal Palace je Jordan Ayew se šesti brankami. V týmu hostů z Newcastlu je nejlepším zakončovatelem Jonjo Shelvey s pěti góly. Eagles v této sezóně vyhráli čtyři ze třinácti domácích zápasů. Hostující hráči Newcastlu na venkovních hřištích vyhráli tři ze třinácti zápasů. V této ligové sezóně domácí Crystal Palace vstřelilo na domácím hřišti průměrně 0,8 góly v jednom zápase. Hosté z Newcastlu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,9 branky. Domácí Crystal Palace v tomto ročníku odehrálo deset zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Newcastlu odehrál devět zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,5 branky na zápas. Domácím se nedaří a v posledních třech zápasech padli. Oba týmy nejsou příliš produktivní, je pravděpodobné, že v zápase nepadne víc než 3 branky. 

Chelsea vs. Tottenham - 22.02.2020 13:30
V sedmadvacátém kole Premier League se v londýnském derby spolu v sobotu na Stamford Bridge od 13:30 utkají Chelsea a Tottenham. Oba týmy dělí v tabulce pouze jedna příčka, domácí jsou aktuálně na čtvrtém místě ligové tabulky, hosté drží pátou příčku. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou domácího týmu Chelsea 0:2. V posledním ligovém kole hráči Chelsea prohráli s Manchesterem United, naopak hosté z Tottenhamu vyhráli s Aston Villou a jde již o třetí výhru v dlouhé řadě za sebou. Snajperem v týmu Chelsea je Tammy Abraham, který dal třináct gólů, za Tottenham se jedenáctkrát prosadil Harry Kane. Hostující Spurs na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli jen tři zápasy, domácí Blues na svém stadionu v této sezóně vyhráli pět zápasů. Tottenham není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,4 branek na venkovní zápas, Chelsea má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1,2 branky na zápas. Chelsea ze šestadvaceti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelila žádný gól, Tottenham neskóroval také v šesti zápasech. Defenziva hostujícího Tottenhamu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně třech výher. 

Burnley vs. Bournemouth - 22.02.2020 16:00
Premier League má na programu 27. kolo, ve kterém v sobotu v 16:00 hostí Burnley tým Bournemouthu. Domácí tým Burnley je aktuálně se čtyřiatřiceti body na jedenácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o pět příček níž na šestnácté pozici, když získali šestadvacet bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Dean Court a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu z Burnley 0:1. Burnley v minulém ligovém kole hrálo proti Southamptonu a získalo maximum bodů za výhru. Oproti tomu klub z Bournemouthu vyšel z posledního utkání proti Sheffieldu naprázdno. Snajperem v týmu Burnley je Chris Wood, který dal deset gólů, za Bournemouth se sedmkrát prosadil Harry Wilson. Hráči Burnley v této sezóně vyhráli šest ze třinácti domácích zápasů. Hostující hráči Bournemouthu na venkovních hřištích vyhráli tři ze třinácti zápasů. Burnley není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelilo 1,2 góly na zápas. Také Bournemouth na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 0,8 branky na utkání. Burnley ze šestadvaceti zápasů v této sezóně v osmi nevstřelilo žádný gól, Bournemouth neskóroval v deseti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,5 branky na zápas. Domácí hráči Burnley mají v tabulce o 8 bodů víc a jsou tedy mírným favoritem, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Arsenal vs. Everton - 23.02.2020 17:30
V sedmadvacátém kole Premier League se spolu v neděli na Emirates Stadium od 17:30 utkají Arsenal a Everton. Oba týmy dělí v tabulce pouze jedna příčka, domácí jsou aktuálně na desátém místě ligové tabulky, hosté drží devátou příčku. Při posledním měření sil se oba týmy rozešly smírně po remíze 0:0. Arsenalu se v posledním ligovém kole proti Newcastlu dařilo a bral plný počet bodů. Hostující Everton také získal maximum bodů s Crystal Palace, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Snajperem v týmu Arsenalu je Pierre-Emeric Aubameyang, který dal patnáct gólů, za Everton se jedenáctkrát prosadil Dominic Calvert-Lewin. Gunners v této sezóně vyhráli pět ze třinácti domácích zápasů. Hosté z Evertonu venku uhráli tři výhry ze třinácti zápasů. Everton není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,2 branek na venkovní zápas, Arsenal ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,7 branky na zápas. Domácí Arsenal v tomto ročníku odehrál jen pět zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Evertonu odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Evertonu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,3 gólu na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou výher.
 

Přečtěte si také