Ze tří pencí necelých osmdesát tisíc korun? Britský sázkař si připsal nevídanou výhru!
Zapálený fanoušek fotbalu a vášnivý sázkař Janus Wagonback z britského Nottinghamshire, chtěl zase jednou otestovat svůj vztah se štěstěnou. Vyrazil do místní sázkařské kanceláře, aby vsadil na oblíbený fotbal. Na ten muž ostatně sází poměrně často a prý mu to už několikrát přineslo docela tučný balík peněz. A tentokrát, přestože nešlo o jeho největší výhru, se mu stalo něco takřka neskutečného.


Přečtěte si také: König: Přeji si, aby Czech Tour navazovala na letošní úspěch. Se Sazkou chceme závod posouvat dál!


Když Janus Wagonback dorazil do sázkové kanceláře, sáhl do kapsy pro peníze s zjistil, že mu v ní zbyly pouhé tři pence, tedy ani ne jedna koruna. Nechtěl ale odejít s nepořízenou, tak vsadil alespoň to málo, co u sebe měl.


Téměř nulové šance

Vsadil celkem na deset zápasů, mezi nimiž bylo například utkání druhé nejvyšší anglické soutěži mezi kluby Preston North End a Millwall nebo třeba skotské Dundee derby. A jaký byl tip? Všechny zápasy skončí nerozhodným výsledkem.

Pravděpodobnost, že jeho odhad vyjde, byla vskutku mizivá –⁠ necelých 90 000 : 1. Podle pravidel navíc neměla kancelář jeho sázku vůbec přijmout. V řádu je totiž napsáno, že minimální sázka je pět pencí, tedy něco málo přes jednu korunu. Zaměstnanci se ale nad stálým zákazníkem slitovali.


Obrovská klika

Vášnivý sázkař vyčkával na výsledek a nestačil se divit. Každý ze zápasů, na který vsadil, skutečně skončil remízou. Šťastlivcova výhra nebyla sice nijak rekordní, přišel si sice jen na něco málo přes 2600 liber, tedy bezmála osmdesát tisíc korun. Když ale vezmeme v potaz jeho šanci na výhru a vložený vklad, jedná se o opravdu neuvěřitelnou výhru.

Přiznal to i majitel sázkového řetězce Fred Done, který se s něčím podobným prý ještě nesetkal. A to se v oboru pohybuje už padesát let.


Proměňte kačky v miliony

Inspiroval Vás tento příběh? U nás si za pár kaček můžete přijít dokonce na miliony. Loterie Šťastných 10 u nás rozdává radost už od roku 1994. Největší šťastlivec si z ní odnesl krásných 40 milionů korun. Sázenku pořídíte už od dvaceti korun a šanci vyhrát máte rovnou dvakrát denně. Sázky se příjmají v den slosování do 12:00 a 20:00.

A malý tip na závěr: Statisticky nejčastěji losovaným číslem v běžném slosování  je 18, v královské hře pak 60. Naopak nejméně se v běžné hře objevuje číslo 60 a v té královské je to 64. Mějte to na paměti třeba až si budete kupovat svůj tiket

Úvodní fotografie je pouze ilustrační a nezachycuje skutečného výherce. Autor fotografie: Envato Elements
 

Přečtěte si také