Zametač škorpionů nebo hlídač ptačích hnízd. 5 nejdivnějších povolání

Čím chceš být, až budeš velký? Málokdo asi odpověděl: Chci být zametačem škorpionů nebo zpívajícím výrobcem karamelek. Jestli vás práce nebaví, mějte na paměti, že takové profese opravdu existují.

1. Zpívající výrobce karamelek

„Chceš se bavit a dostat za to zaplaceno?“ Tak začíná inzerát jedné americké cukrářské společnosti. „Hledáme zábavné, hlasité a energické výrobce cukrovinek, kteří umějí zpívat. Pokud vás inzerát zaujal, ozvěte se nám a nachystejte se na to, jak budete házet karamelami, jako by se nechumelilo.“
 

Přečtěte si také: YouTuber Jirka si za výhru koupí činžák na Žižkově


Mno, tak ruku na srdce, líbí? Házet karamelem, u toho mít skvělou náladu, zpívat a ještě být zábavný? A to všechno každý den. Možná vaše práce není zase tak protivná.
 

2. Zametač škorpionů

Tohle je tak trochu nebezpečná detektivní práce, určená jen pro dobrodružné povahy. Připomíná trochu známé lovce duchů. Představte si, že v noci začínáte, vyrážíte potemnělými ulicemi a s ultrafialovou lampou v ruce hledáte škorpiony.

Ty pak z pozemků lidí musíte odstranit. Nějak. Jakkoliv. Zaměstnavatel slibuje, že pokud budete talent, můžete tohle pozoruhodné zaměstnání dělat celé roky. Báječná představa.
 

3. Model na zahušťování vlasů

Opravdu na trhu práce existuje tohle povolání, je to oficiální. Ti, které trápí řídnoucí vlasy, se mohou nechat zaměstnat jako model pro zahušťování vlasů, model focení paruk a prodlužování vlasů.

Pokud jste ochotní se smířit s tím, že bude vaše fotka PŘED a PO viset v kadeřnictvích, v časopisech a možná nakonec ztvárníte i roli v reklamě, není to zase tak složitá práce.  A hustý vlasový porost je navíc bonus.
 

4. Hlídač ptačích hnízd

Předmětem této práce je hlídání ptačích hnízd, zejména před lidmi, kteří mají zálibu v odnášení všelijakých suvenýrů. Někteří prý instalují na stromy sítě, aby ptáčci neměli kde hnízdit. Jak ohavně brutální.

Hlídač hnízd má v popisu práce nejen pomáhat ptáčkům a chránit hnízdečka, ale i stavět symbolické hrazení kolem ptačích hnízd.
 

5. Chytač horkovzdušných balónů

Možná by se tahle práce mohla honosně jmenovat manažer přistávání. Faktem ale je, že jezdit autem a tak nějak předpokládat, kde vám zrovna přistane balón, který musíte pak zabalit, to je docela oříšek.

Zájemci o tohle povolání musí zejména dobře běhat v polních podmínkách a mít vášeň pro balení a vybalování rozměrných zavazadel.  Rozhodně by je nemělo rozhodit, že se krapet ušpiní, protože buďme k sobě upřímní, balóny nepřistávají vždy v úplně ideálních místech.

Stále si myslíte, že máte blbou práci? Buď vyzkoušejte něco klidnějšího či dobrodružnějšího, anebo si raději vsaďte. Až to padne, třeba už nebudete muset dělat vůbec nic. Tiket Sportky získáte na tomto odkazu.

Přečtěte si také