Vyhráli jste v loterii? Těchto 5 rad výherců neberte na lehkou váhu

Větší výhra v loterii otevře novou kapitolu ve vašem životě. Na účtu vám najednou přistane pořádná částka peněz, dost možná se k vám obrátí pozornost okolí a čekat na vás bude celá rada důležitých rozhodnutí.

Přečtěte si také: Myslela si, že ji někdo napálil. Pak zjistila, že ve Sportce vyhrála 99 milionů


To, zda se příští měsíce či roky ponesou na vlně radosti, nebo se během nich budete spíše trápit, přitom záleží zejména na vás. Naštěstí v tom nejste sami a můžete se lehce poučit ze zkušeností dřívějších výherců. Jaké jsou jejich rady?
 

1. Zbavte se dluhů

Jednou z prvních věcí, co byste po výhře měli udělat, je zaplatit všechny půjčky a další dluhy. Včetně těch nejmenších. Nejen, že díky tomu přijdete o poměrně velkou starost, ale budete si moct nově získané peníze užívat s čistým štítem a bez větších závazků.
 

2. S utrácením opatrně

Možná vám přijde lákavé vyrazit na cestu kolem světa či nákupní maraton, na chviličku ale zpomalte. Nikdo netvrdí, že si nemůžete peníze pořádně užívat, rozhodně však není od věci si připravit menší plán a utrácet s rozmyslem. Najděte si spolehlivého finančního poradce, zvažte investování a část peněz si uložte bokem pro případ nouze.
 

3. Nesvěřujte se všem

Chcete rozkřičet do celého světa, že je z vás milionář? Nejraději byste se o tuhle novinku podělili s celou rodinou, všemi přáteli nebo se sousedem, co závidí i nos mezi očima? Zkuste si to rozmyslet. Peníze přitahují velkou pozornost, která často dokáže způsobit více problémů než užitku. Vždy si proto pořádně vybírejte, komu se rozhodnete důvěřovat.
 

4. Říkejte „Ne!“

Jakmile se o vaší výhře dozví okolí, počítejte s tím, že budete centrem pozornosti. Zatímco někdo si rovnou řekne o finanční dar či půjčku, jiní se na vás mohou obrátit se svým dojemným příběhem nebo vzpomínkami na to, co pro vás dříve udělali pěkného. Není sobecké ani chamtivé říkat ne. Pro vlastní dobro podejte pomocnou ruku jen tomu, kdo ji opravdu potřebuje a o kom si jste jisti, že vás nezneužívá.
 

5. Žádné velké změny

Chystáte se seknout s prací, přestěhovat se na druhý konec světa nebo jakkoliv jinak převrátit svůj život vzhůru nohama? Každý výherce radí, že velké změny byste měli dělat s rozmyslem. Jestli nejste se svým současným životem úplně spokojeni, snažte se ho změnit krůček po krůčku a opět nejlépe s pomocí poradců.
 

Vyhrajte třeba už dnes večer

Pokud jste vysněnou částku ještě nevyhráli, není všem dnům konec. Zkuste třeba dnešní slosování Sportky, ve kterém na vás čekají desítky milionů korun. A jde také o loterii, ve které Češi vyhrávají nejčastěji. 

Sázenku můžete mít už za pár kliknutí myši.

Přečtěte si také