Vyhrajte se Sportkou na Tři krále jednoho ze 3 Karoqů. 5 zajímavostí o oblíbeném SUV

Na Tři krále o 3x Karoq dále. Bude to platit i pro vás? Pokud si na dnešní losování vsadíte plný tiket Sportky, je to dost možné. V novém Karoqu, který trhá prodejní rekordy, zaručeně odjedou rovnou tři sázející.

Přečtěte si také: Sportka mění životy. Výherce 43 milionů si koupí dům bez hypotéky a pracovat už bude jen pro radost


Mnoho revolučních technologií, špičkový design a inspirace pro jméno až z Aljašky. Je celá řada důvodů, proč je tohle kompaktní SUV od Škody doslova prodejním trhákem. A vy ho můžete mít za plný tiket do páteční Sportky. Abyste se s jeho přednostmi lépe seznámili, přinášíme pět zajímavostí, které jste o něm možná nevěděli. 
 

1. Mrazivá Aljaška

Karoq je nástupcem Yetiho, dalšího populárního kompaktního SUV Škody. U novějších modelů SUV si značka předsevzala, že budou končit písmenem Q. Po menším Kamiqu a větším Kodiaqu přišla právě s Karoqem. 

Jeho název pochází z jazyka Aleutů, aljašských eskymáků. Jde o kombinaci slov Kaa’rag a Rug, tedy auto a šíp, který je, jak všichni víme, na logu automobilky. Jen pro zajímavost: aleutštinou hovoří jen asi pětistovka lidí na planetě.
 

2. Oceňovaný design

O design v kubistickém stylu, který je pro Škodu typický, se postaral Jozef Kabaň, jenž pro společnost pracoval do roku 2017 (odkud odešel do BMW). A byl to právě Karoq, který i těm posledním pochybujícím ukázal, že si i Škodovky osvojily špičkový design. 

Čtenáři respektovaného německého magazínu Auto, Motor und Sport zvolili Karoq nejkrásnějším autem roku v kategorii Kompaktní SUV. Časopisy Auto Bild a Bild am Sonntag mu udělily cenu Golden Steering Wheel. V roce 2018 byl pak Karoq vyhlášen v ČR Automobilem roku. 
 

3. Technologiemi nabitý

Že jsou Škody stavěné na podvozcích Audi, je známá věc. Karoq byl ale první model, který dostal i stejnou přístrojovou desku, jako mají vozy této prémiové německé značky, a kde jsou skutečně široké možnosti personalizace. 

Crossover je také vybaven mnoha chytrými technologiemi. Nechybí asistenti pro parkování, jízdu v zácpě či pruzích, hlídání mrtvého úhlu, automatické přepínání světel či kontrola únavy. Nejen ženy jistě potěší možnost vyhřívaného volantu.
 

4. Stvořený pro rodinu

I když jde o kompaktní SUV, Karoq vás překvapí svou prostorností a praktičností. Automobil se pyšní dostatečným místem na nohy pro všechny pasažéry, obřím kufrem i systémem VarioFlex. 

Díky němu lze jednoduše vyjmout všechna tři zadní sedadla, a tím zavazadlový prostor ještě výrazně zvětšit. Zadní dveře lze také jednoduše otevírat jen s pomocí pohybu nohy pod zadním nárazníkem. 
 

5. Do města i do přírody

Karoq prošel na konci roku 2021 faceliftem, to ale nic nezměnilo na tom, že je ideálním parťákem do města i mimo silnice. Má vysoký podvozek a nabízí se s pohonem buď na přední, nebo na všechna čtyři kola. 

U dieslových modelů je k dispozici s motorem 2,0 TDI a výkonem od 85 kW do 110 kW, u benzínu pak lze vybrat motor 1,0 TSI, 1,5 TSI nebo 2,0 TSI. S výkonem až 140 kW si tak Karoq poradí i v těch nejnáročnějších terénech a problém samozřejmě nebudou ani obrubníky. 
 

Vyhrajete Karoq právě vy?

O tři Škody Karoq se bude hrát ve Sportce už dneska večer. Stačí mít plný tiket včetně Šance se správnou kombinací čísel a možná trefíte i Superjackpot 195 000 000 Kč. Vsaďte si pohodlně na pár kliknutí online.

Držíme palce!

Přečtěte si také