Výhra 37 milionů ze Sportky: nejdřív ho málem trefil šlak, pak si musel dát panáka

Sází pravidelně už asi čtyři desítky let a nenechá dopustit na Sportku. Tím hlavním důvodem je skutečnost, že k němu za ta léta byla už několikrát štědrá. To, že mu ale nakonec vůbec nejoblíbenější česká loterie přinese rovných 37 523 509 korun, opravdu nečekal.

Přečtěte si také: Senior dřív musel obracet každou korunu. Teď si díky Sportce staví honosnou vilu


S mužem z Olomoucka, který získal takto nádhernou výhru, jsme měli možnost chvíli mluvit, když dorazil do budovy Sazky, aby si dohodl detaily ohledně převzetí peněz. Mimo jiné nám prozradil, že sází poměrně pravidelně, minimálně dvakrát do měsíce. „Občas si zahraji i jiné loterie, ale většinou sázím Sportku. I když v ní nejsou tak vysoké výhry jako třeba v Eurojackpotu, zdá se mi, že se v ní vyhrává mnohem častěji,” přiblížil nám výherce své důvody.
 

37 milionů zajistil plný tiket se Šancí

Plný tiket Sportky spolu se Šancí si koupil i v onen osudný den. „Zaběhl jsem do trafiky koupit si noviny a na poslední chvíli jsem se ještě rozhodl, že si vsadím,” vzpomínal na sled událostí, které jak jemu, tak celé jeho rodině od základu změnily život. „Dost jsem pospíchal, a tak jsem paní prodavačce řekl o náhodný tip,” popsal sympatický muž ve středním věku.

Ten den ho ale zarazila ještě jedna věc. Ač to u něj normálně není zvykem, tentokrát se o sázenku opravdu bál. „Na věci mezi nebem a zemí nevěřím, ten den jsem ale měl někde vzadu v hlavě pocit, že by to možná mohlo vyjít. A s tím se samozřejmě hned spojil strach o tiket, takže jsem si ho pečlivě schoval,” podělil se o další detaily Čech.
 

Štěstí přineslo nedělní slosování

Víkend, který jeho fantastickému zbohatnutí předcházel, si muž užil spolu s rodinou. V neděli pak po zprávách nechal zapnutou televizi, a tak slosování Sportky sledoval. Když vypadly všechny míčky z osudí a objevila se tabulka výher, s manželkou se prý ještě smáli, že to jsou třeba oni, kdo ve druhém pořadí vyhráli víc než 37,5 milionu korun.

„Říkali jsme si, že by se nám taková částka celkem hodila, a začali jsme si představovat, co bychom si pořídili. Ve skutečnosti jsme tomu, že jsme to my, ale samozřejmě nevěřili,” usmíval se klikař z Olomoucka.

S manželkou prý poté na slosování chvilku nemysleli, kolem deváté si na něj ale muž znovu vzpomněl. Proto si došel do skrýše pro svůj tiket, spustil mobilní aplikaci Sazky a vsazená čísla naskenoval.
 

Cifra na displeji telefonu ho šokovala

To, co se dělo už pár vteřin potom, má prý výherce tak trochu v mlze. „Ve Sportce už jsem dřív trefil okolo dvaceti tisíc, takže mám s vyhráváním nějaké zkušenosti,” odtušil sázející. „Cifra, která se mi v tu neděli večer ukázala na displeji, mě ale naprosto uzemnila!”

Muž si prý nejdřív myslel, že se mu tiket načetl špatně a jde o nějakou chybu, a proto ho naskenoval ještě několikrát. Výsledek byl ale pořád stejný. Aby se trochu uklidnil, zamířil do kuchyně a nalil si panáka, kterého do sebe naráz obrátil. Pak šel říct milionovou novinku své manželce.
 

Díky Sportce budou víc cestovat

V době, kdy výherce dorazil do Sazky, ještě stále neměl do detailů rozmyšleno, co si s tolika penězi počne. „Jisté je, že teď začneme víc cestovat. A v hledáčku máme samozřejmě i cíle, jejichž návštěvu jsme si dřív nemohli dovolit,” vypočítává výherce z Moravy. „Co si pořídíme dál, zatím nevím. Jisté ale je, že to teď díky Sportce může být skoro cokoliv, na co si ukážeme,” rozloučil se s námi loterní milionář.

I když letošní zima úplně chladná není, na tropické klima, které teď vládne v Karibiku nebo třeba v Asii, u nás i tak nenarazíte. A takový čerstvě utržený kokos, jehož šťávu budete cucat pod palmami s výhledem na ten nejbělejší písek a nejtyrkysovější moře, by určitě taky nebyl k zahození.

Nejen na takovou dovolenou, ale i na spoustu dalších snů vám Sportka může zajistit příspěvek. Stačí si jen vsadit a udělat to můžete také online na tomto odkazu.

Úvodní fotografie je pouze ilustrativní a nezachycuje skutečného výherce. Autor fotografie: iStock Photo.

Přečtěte si také