Výherce loterie koupil fotbalový klub a dal ho zpátky fanouškům

Nejšťastnějším rokem Brita Colina Weira se bezesporu stal ten před osmi lety. V roce 2011 trefil v loterii EuroMillions 161 milionů liber, což je v přepočtu se započítáním inflace 5,8 miliardy korun. Od té doby sem tam do médií unikaly informace o tom, jak vášnivým fandou do fotbalu je. To, co ale udělal nyní, všem vyrazilo dech.

Přečtěte si také: Online sázka Eurojackpotu přinesla uklízečce 2,27 miliardy


Nejoblíbenějším klubem Colina je Partick Thistle z Glasgow a přesně ten si teď koupil. Za většinový podíl ve výši 55 % zaplatil 2,5 milionu liber (75 milionů korun) a třikrát tak vysokou částku se zavázal investovat do vybudování nového tréninkového areálu.
 

Koupený stadion věnoval fotbalistům

Aby toho nebylo málo, koupil Brit také podíl na zadluženém stadionu ve městě Firhill, kde sportovci z Partick Thistle nyní hrají a trénují. A stadion hned po transakci fotbalovému týmu věnoval.

Plánů s klubem má ale Colin Weir ještě mnohem víc. V současné době dává dohromady skupinu nejvěrnějších fanoušků, která by měla už brzy coby komunita celý klub řídit.
 

Colinova štědrost zbavila klub dluhů

„Colinova štědrost a hlavně jeho dobré srdce pro nás znamenají úplně nový začátek. Partick Thistle je nyní zcela bez dluhů a po více než dekádě mu zase plně patří stadion ve Firhillu,” řekli zástupci fotbalového klubu.

„Nebudu zastírat, že je pro mě nákup klubu velkým finančním závazkem. Fanoušci, kteří klub už brzy povedou, ale díky tomu nebudou muset zaplatit ani korunu. Věřím ale, že je to jediný možný předpoklad, aby mohlo dobře fungovat komunitní vedení, kterého se už nemůžu dočkat,” dodal loterní výherce.
 

Zahrajte si v Eurojackpotu o 255 milionů

I u nás je celá řada fotbalových klubů, které by finanční injekci jistě ocenily. Jestli nějaký takový ve svém okolí máte, ale na účtě vám chybí dostatek prostředků, zkuste si vsadit.

Třeba v takovém Eurojackpotu se hraje o 255 milionů korun a dneska je navíc pro jednoho Čecha garantovaná výhra luxusního bytu v hodnotě 13 milionů korun. Klikněte si pro svůj tiket na tento odkaz.

Autor úvodní fotografie: FC Partick Thistle.

Přečtěte si také