Výherce 192 milionů ze Sportky se přihlásil. Peníze chce věnovat na ochranu zvířat

Někteří výherci miliony nesmyslně rozhází a po nějaké době jim zbudou jen oči pro pláč. Pak jsou ale takoví, kterým peníze prostě musíte z celého srdce přát. Do této skupiny patří i čtyřicátník z Ústeckého kraje, který se stal majitelem páté nejvyšší výhry v historii Sportky.

Přečtěte si také: Loterie Sazky můžete hrát i online. 7 důvodů, proč sázet přes internet


Celkem 192 024 310 Kč. To je částka, která padla ve středu, 15. dubna ve Sportce. Skutečnost, že jde o rekordní výhru, byla známá hned. Nějakou dobu se ale nevědělo, kdo ji získal. Teď už je vše jasné. Výhercem je muž ve středním věku z Ústeckého kraje, který za námi přijel spolu se svojí manželkou.

Muž nás nejprve trochu překvapil. Nepřijel totiž s jedním číslem účtu, na které chce převést peníze, v zásobě jich měl hned několik. To proto, že se o část výhry rozhodl podělit se svými příbuznými. Tady ale jeho dobročinnost ještě zdaleka nekončí.
 

Stát mu sebere skoro 30 milionů

„Část výhry určitě pošleme na spolky, které se starají o ochranu zvířat a které jsme s manželkou podporovali i předtím, než jsme vyhráli ve Sportce,“ prozradil nám sympatický čtyřicátník.

Hned záhy nato přišla řeč na loterní daň, kterou bude ze své výhry muset odevzdat. O malou částku se rozhodně nejedná - stát muži z peněz ukrojí obřích 28,8 milionu korun. „Daň z výher mi vadí, protože není vůbec jasné, kam pak peníze směřují. Radši bych stejnou částku povinně odvedl na dobročinnost,“ řekl výherce.
 

Služební cesta za všechny peníze

Těsně poté, co z osudí vypadla čísla 10, 16, 28, 31, 33 a 49, si zástupci Sazky mysleli, že tím šťastlivcem, kdo si na rekordní Superjackpot sáhl, je někdo z Prahy. Mezitím se ale už slavilo v Ústeckém kraji.

I když totiž muž bydlí právě na Ústecku, tiket si koupil v pražské trafice. Do hlavního města zamířil v rámci služební cesty a při nákupu časopisu řekl prodavačce také o tiket do nejoblíbenější české loterie.

„Sportku sázím už přes dvacet let, někdy i více tiketů najednou. Pravidelně hraji i Eurojackpot, jen se mi až doteď vyšší výhry vyhýbaly,“ svěřil se muž a podělil se s námi i o pocity, které následovaly když zjistil, že je právě on majitelem tiketu v hodnotě skoro dvou stovek milionů.
 

Výhře nemohl uvěřit

„Zpočátku jsem vůbec nemohl uvěřit, že je ze mě milionář,“ přiznal výherce. „Po opakovaných kontrolách tiketu na internetu mi došlo, že jsem opravdu vyhrál tuhle obrovskou sumu, a byl to prostě neskutečný pocit štěstí,“ prozradil Čech na závěr.

Neskutečný pocit štěstí můžete dneska večer zažít i vy. Jak určitě víte, losuje se Sportka, která nabízí hned 38,4 milionu korun. Klikněte si pro vstupenku do slosování na tento odkaz.

Úvodní fotografie je pouze ilustrativní a nezachycuje skutečného výherce. Autor fotografie: iStock Photo.


Tohle je  tiket v hodnotě přes 192 milionů

Přečtěte si také