Učení hrou. Zpříjemněte dětem domácí výuku díky těmto 3 aplikacím

Máte problém se vzrůstajícími teplotami za oknem udržet pozornost svých dětí u učení? Vybrali jsme pro vás hned trojici aplikací, díky kterým je dost možná z domácích lavic nebudete moct dostat.

Přečtěte si také: Chcete změnit operátora? SAZKAmobil teď novým zákazníkům dává až 40 GB dat zdarma!


Aplikace dokáží formou hry naučit i předměty, které jsou obvykle strašákem, třeba matematiku. Máme tu ale něco i pro malé školáčky, kteří se zábavnou formou dozví spoustu informací o přírodě, nebo aplikaci na učení češtiny třeba i k maturitě.
 

Metamág


Platformy: Android
Cena: Zdarma (+ nákupy v aplikaci od 359 Kč)
Hodnocení na Google Play: 3,9*


Matematika je postrachem nejednoho školáka, Hájkova metoda, což je jeden z novějších výukových systémů, ale dětem ukazuje, že se čísel není třeba bát. Právě Hájkovu metodu využili vývojáři společnosti TechSophia jako základ své interaktivní hry. V ní se seznámíte s holčičkou a malým klukem, kteří děti zábavnou formou provedou jednotlivými úlohami. Princip je jednoduchý - abyste se ve hře dostali dál, je potřeba přijít na to, jak vyřešit příklad.
 

Stáhněte si hru Megamág


Metamág má celkem čtyři úrovně s tím, že začíná pro předškoláky, samostatnou náročnost mají prvňáčci i druháci a čtvrtá kategorie je určena pro starší děti. Hra je v základní verzi, která obsahuje zhruba třetinu hry, zdarma, za další úrovně už si připlatíte. Cena za jednotlivé balíčky startuje na 359 Kč, ty nejdražší pak stojí 849 Kč.
 

Hravouka


Platformy: Android, iOS, Windows, Mac Linux
Cena: 129 Kč
Hodnocení na Google Play: 4,8*


Na začátku této hry stála nespokojenost studentky Terezy Vostradovské, které se nelíbilo, jak se vyučuje prvouka na základních školách. A protože v té době dokončovala animaci na Vysoké škole umělecko-průmyslové, přišla s myšlenkou na originální diplomovou práci. Výsledkem byla nejdřív kniha, nominovaná na Magnesii Literu, a následně také mobilní aplikace.
 

Klikněte pro stažení Hravouky


V mobilní Hravouce se děti promění v myšku, která cestuje přírodou, třeba po loukách, lesích nebo korunami stromů. Při svém dobrodružství se pak učí o zvířatech a rostlinách, které postupně potkává. Protože je autorka aplikace výtvarnicí, těšit se můžete na čarokrásnou grafiku, milý hudební doprovod, ale i zvuky přírody. Hravouka je určena pro děti od šesti do osmi, dostupná je snad pro všechny myslitelné operační systémy a stojí 129,90 Kč.

Česká gramatika


Platformy: Android
Cena: Zdarma (+ nákupy v aplikaci od 59 Kč)
Hodnocení na Google Play: 4,5*


Herních prvků v této aplikaci příliš nenajdete, pyšní se spíš bravurním zpracováním pro všechny úrovně základní i střední školy. A tomu také odpovídá hodnocení na Google Play - apka má hned 4,5 hvězdičky z pěti.
 

Stáhněte si aplikaci Česká gramatika


Pro žáky a studenty je připraveno okolo čtyř tisíc úloh, kde si osvojí snad každý myslitelný jev českého jazyka - tvrdá a měkká i, shoda podmětu s přísudkem, psaní velkých písmen i čárek jsou samozřejmostí. A sympatická je i skutečnost, že jsou tu jednotlivá pravidla také vysvětlena. Česká gramatika je v základu zdarma, ani placená verze vás ale nezruinuje. Úlohy si totiž můžete buď na tři měsíce pronajmout za 59 Kč, anebo je doživotně koupit za 199 Kč.
 

Surfujte už od 26 Kč za 1 GB

Nechcete být už dále závislí na wifi? Variantou můžou být mobilní data, která zároveň nemusí být ani předražená. Férovou nabídku nabízí SAZKAmobil, největší virtuální operátor u nás.
 

Klikněte pro více informací o předplacenkách SAZKAmobilu


S předplacenkou budete surfovat od 26 Kč za 1 GB dat a volat od 0,40 Kč. Jak noví, tak stávající zákazníci si navíc můžou vybrat 1 GB internetu v mobilu jako Odměnu zcela zdarma. Předplacenou kartu SAZKAmobilu seženete na několika tisícovkách prodejních míst po celé republice, to nejbližší najdete na interaktivní mapě na tomto odkazu.

Přečtěte si také