Vsadil „za minutu dvanáct“ a vyhrál 30 milionů

Britský kadeřník vběhl do obchodu, ve kterém vsadil vítězný tiket, jen čtyři minuty před tím, než se pro dané slosování uzavřelo přijímání sázek. Těchto pár minut rozhodlo, že je z něj dnes bohatý muž. V britské Národní loterii vyhrál milion liber, v přepočtu skoro třicet milionů korun.

Přečtěte si také: Klikař roku? Australan vyhrál v jednom týdnu dvakrát  

Jednačtyřicetiltý Richard sází pravidelně, většinou v pátek. „Ten den byl zrovna velmi hektický. Úplně jsem na to zapomněl a vzpomněl si doslova za minutu dvanáct. Tryskem jsem běžel za roh, abych tiket stihl podat,“ říká Richard.

Když se dozvěděl o pár dní později o výhře, nevěřil. V kadeřnickém salonu měl plno, a tak neměl ani čas zavolat své ženě. Ke krátkému rozhovoru došlo až v momentu, kdy jedné zákaznici působila barva na hlavě. Richard se ale bál, aby ji včas smyl, tak to byl opravdu stručný rozhovor. 

Pro symbolický šek vyrazili se ženou autem. Do nejbližší pobočky loterijní společnosti to měli daleko a asi 150 kilometrů před cílem se jim rozbilo auto. „Začali jsme panikařit, báli jsme se, že na smluvenou schůzku nedorazíme včas,“ vzpomíná na nepříjemnou situaci Richard. 

Jeho žena ale hned zavolala do pojišťovny, kde se jim snažila vysvětlit naléhavost situace. „Pomoc, potřebujeme si vyzvednout naši výhru!“, řekla operátorovi. Ten měl pro celou věc pochopení a jejich požadavek upřednostnil. Dvojice se tak do centrály loterie nakonec dostala včas. Nutno podotknout, že o svou výhru by kvůli časové prodlově určitě nepřišli. Například v Sazce máte na vyzvednutí peněz celý jeden rok.

Vraťme se však našemu příbehu. Ani s miliony na účtu se Richard nechce vzdát svého kadeřnického salonu. S partnerkou si ale dopřejí pořádnou dovolenou, první v jejich desetiletém vztahu. „A můžeme si koupit nové auto, tak se aspoň vyhneme dalším poruchám,“ říká s úsměvem Richard. 

Pokud máte někdy pocit, že si už vsadit nestihnete, zkuste to. Mohli byste se připravit o hodně peněz, zvlášť když jde třeba Sportku, ale i další hry vsadit i online. Sportku pak najdete na tomto odkazu.

Přečtěte si také