Investice slavných: Clooney a jeho miliardová tequila

Jako Danny Ocean se pokusil najednou přepadnout tři kasína a získat miliony dolarů. Postava lupiče z filmu Dannyho parťáci je jednou z nejznámějších, které slavný hollywoodský herec George Clooney ztvárnil. 

On sám ale nekalé praktiky ke zbohatnutí nepotřebuje. Mimo plátna kin je i zdatným investorem a podnikatelem.

Začalo to snahou mít co nejlepší tequilu pro rodinu a přátele. Skončilo to jako miliardový byznys. Clooney založil vlastní značku Casamigos v roce 2013, do podnikání se pustil se dvěma kamarády. Jedním byl člověk z branže, provozovatel barů a restaurací Rand Gerber, tím druhým pak realitní magnát Mike Meldman.
 

bike_600x500.jpg

 
Všichni tři se ale už před tím pravidelně potkávali v Mexiku, kde si pořídili nemovitosti. Spojili se s jedním slavným mexickým palírníkem a destilovali a destilovali.
 

Přečtěte si také: Kam investují Robert de Niro a Serena Williams?

Věc se podařila a na trhu se objevila tequila pro fajnšmekry. Nejdřív se prodával jen ve vybraných barech, brzy už ale nápoj z mexického agáve tekl proudem. To nemohla nechat bez povšimnutí jedna z největších likérek na světě, britská firma Diageo. 

Značku v roce 2017 koupila za rovnou miliardu dolarů (22 miliard korun) s tím, že všichni tři muži v ní dál budou figurovat a propagovat ji.
 

party_600x500.jpg


„Kdybyste se nás před čtyřmi lety zeptali, jestli vlastníme firmu za miliardu dolarů, nejspíš bychom řekli, že ne,“ řekl při prodeji Clooney. „Nikam neodcházíme, pořád budeme součástí firmy. Začínáme dnes večer. Společným panákem. Nebo dvěma,“ dodal k budoucí spolupráci s britskou Diageo.

Některým lidem jde asi všechno, na co sáhnou. Naštěstí na sázení žádné zvláštní dovednosti nepotřebujete, stačí chuť vyhrát a troška štěstí.

Ve Sportce máte nyní ještě větší šanci stát se milionářem. Při podání plného tiketu se totiž automaticky dostáváte do losování o 2 miliony korun. Až do začátku října běží hra Stokrát 2 miliony, ve které se rozpoští bonusová složka Superjackpotu. Zkuste své štěstí online přímo zde. 
 

Přečtěte si také