Volejte jako Jágr aneb 5 mobilů, které používají celebrity

iPhone, Samsung, Nokia, Huawei a Honor. To jsou značky, které ve své kapse nejčastěji mají slavní a úspěšní. Víme, čím telefonuje Wonder Woman Gal Gadot, ale i Jaromír Jágr nebo Barbora Poláková. Tady je pět celebrit a chytré telefony, na které nedají dopustit.

Wonder Woman fandí Huawei


Kdo: Gal Gadot
Smartphone: Huawei P30


Izraelská herečka Gal Gadot je už nějakou tu dobu synonymem superhrdinky Wonder Woman. Zahrála si ve stejnojmenném filmu stejně jako třeba ve snímcích Liga spravedlnosti, Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti, Rychle a zběsile nebo Špióni odvedle. A je také tváří čínského výrobce chytrých telefonů Huawei.
 

Přečtěte si také: Přestaňte moknout. 4 aplikace, díky kterým zkrotíte počasí


Kráska, která je mimo jiné držitelkou titulu Miss Izrael z roku 2004, se stala reklamní tváří loňského modelu Huawei P20 a hrdě se postavila i za aktuální vlajkovou loď Huawei P30.
 

Snowboardcross v taktu Honoru


Kdo: Eva Samková
Smartphone: Honor View 20


Pod společnost Huawei spadá i výrobce levnějších telefonů značky Honor. Tu aktuálně v Česku propaguje zlatá olympionička v disciplíně snowboardcross z roku 2014 Eva Samková. 

Ta se nyní poctivě připravuje na novou sezónu a doufá, že svoji dominanci ve snowboardcrossu potvrdí i letos. „Můj cíl je vyhrát Světový pohár 2019/2020,” řekla před pár dny s cílevědomostí jí vlastní Eva pro Český rozhlas.
 

Kladno: spojnice mezi Čínou a USA


Kdo: Jaromír Jágr
Smartphone: Huawei P30 a iPhone 11 Pro


O tom, že byla naše „Osmašedesátka” tváří společnosti Huawei, by mnoho z nás, normálních smrtelníků, které reklamy spíš obtěžují, ani nevědělo. Mluvit se o tom začalo až ve chvíli, kdy se Jardovi před nějakou dobou povedl přešlap a on na Instagramu zveřejnil fotku z posilovny se svým iPhonem. Pak to nějakou dobu vypadalo, že spolupráce s čínským výrobcem skončí, letos před Vánoci ale města zaplavila nová vlna billbordů, kde se Jágr k Huawei hrdě hlásí.
 

Jágr ale není rozhodně jediný, komu se faux pas s telefony s nakousnutým jablkem povedlo. V době, kdy byl fotbalista David Backham ambasadorem značky Samsung, na něj prasklo, že používá iPhone. Produkty od Applu ale miluje i Oprah Winfrey. Na tom by nebylo nic tak zvláštního, pokud by se tedy zrovna nestala tváří tabletu a notebooku Microsoft Surface.
 

Nafrněná nedá dopustit na Nokii


Kdo: Bára Poláková
Smartphone: Nokia 9 PureView


Možná si ještě pamatujete na 90. léta a začátky mobilních telefonů u nás. Úplně všichni tehdy toužili po Nokiích, a když tato značka před lety skončila, mnoho z nás to skoro oplakalo. Teď už je Nokia nějakou dobu zpět a dobrá zpráva je, že se jí poměrně daří. V letošním roce představila svoji vlajkovou loď Nokia 9 PureView. 


Jednou z jejích hrdých majitelek je také zpěvačka a herečka Bára Poláková, které od jejího největšího hitu už nikdo neřekne jinak než Nafrněná. Možná jste ale nevěděli, že klip k písni 2-8-5 byl komplet natočen na smartphone od značky Nokia a navíc jen na jeden záběr. Že se jí hudební video opravdu povedlo, si všimli i hudební akademici, a tak si Bára letos v březnu odnesla Anděla za Nejlepší klip roku.
 

Samsung fandí hip-hopu


Kdo: Jay-Z
Smartphone: Samsung Galaxy S10+


V našem výčtu prémiových značek chytrých telefonů nám chybí už jen jediný hráč, který v současné době stojí za řeč, a to je korejský Samsung. Je to právě tato značka, které v minulosti její ambasadoři dělali nejhlubší vrásky. Zkrátka proto, že se na veřejnosti nejčastěji objevovali s chytrými telefony konkurence. Jedním z nejvěrnějších fanoušků Samsungu je ale americký rapper Jay-Z. Ten chytré telefony této značky nejen používá, když ale před nějakou dobou vydával album Magna Carta Holy Grail, rovný milion uživatelů Samsungu ho získalo zdarma.

Kromě jiného má ale Samsung na kontě jedno NEJ s velkým N. Psal se rok 2014, když si moderátorka Oscarů Ellen DeGeneres udělala selfie s celebritami v první řadě. Na snímku, pořízeném telefonem Samsung Galaxy Note 3, nechyběli Brad Pitt, Angelina Jolie nebo Bradly Cooper. A experti odhadli, že tímto gestem, které obletělo celý svět, Samsung na reklamě ušetřil rovnou miliardu dolarů, v přepočtu skoro 23 miliard korun.

Jaké smartphony používají celebrity, už víte, možná si ale říkáte, že spíš než nový chytrý telefon by se vám hodilo levné volání či data. Pokud si zvolíte předplacenku od SAZKAmobilu, můžete prodatovat 1 GB nebo budete telefonovat a posílat zprávy  za 1 Kč ihned po aktivaci nové karty. Více informací najdete na tomto odkazu.

Autoři fotografií: Facebook Evy Samkové, Web Barbory Polákové.

Přečtěte si také