Víc sportu nebo delší spánek. 10 nejčastějších novoročních předsevzetí

Podle statistik vede předsevzetí víc cvičit, jíst zdravě a spořit peníze. Proti gustu žádný dišputát, určitě se vám to vaše předsevzetí ale bude líp dodržovat s nějakou tou výhrou kapse. A spoření si pak můžete spanile ze seznamu škrtnout.

1. Více sportovat

Skoro šedesát procent lidí si přeje od ledna mnohem víc cvičit. Myslet na svoji kondici je bezpochyby skvělé, taky řada miliardářů si vyhradí nejméně třicet minut denně na zdravý pohyb.
 

Přečtěte si také: Nejkrásnější dárek? Mladý tatínek rodině nadělil výhru 250 milionů


Jenže donutit se vyrazit, převléknout a jít do fitka? Nebo obout tenisky a jít běhat? Vždyť je tolik věcí, které je třeba stihnout. Teď si ale představte, že je z vás milionář Sportky a vy máte osobního trenéra. Konec výmluvám. Předsevzetí pak půjde od ruky jedna dvě.
 

2. Jíst zdravěji

Na druhém místě je touha po lepším stravování. Celkem čtyřiapadesát procent lidí si přeje lépe jíst. S jídlem přichází energie, anebo naopak radikálně odchází, když strava není vyvážená. Kdo má ale čas řešit tabulky nebo lítat každý den pro čerstvou zeleninu?

Pokud taky patříte mezi ty, kteří vidí ve svém jídelníčku rezervy, ale občas bojujete s časem, najměte si výživového poradce, zkuste krabičkovou dietu nebo si jen nechte na míru naplánovat jídelníček. Všechno ale něco stojí, takže tikety připravit, pozor, teď.
 

3. Šetřit peníze

To si můžete rovnou škrtnout, protože až na vaše čísla padne jackpot, týkat se vás tohle předsevzetí už nebude.
 

4. Zhubnout

Téměř polovina respondentů si dává předsevzetí shodit nějaké to kilo. Ale upřímně, pokud zvládnete přidat sport a upravit jídelníček, tak by se váha měla dolů trochu zhoupnout. Pokud by to nešlo hned, netrapte se, do plavek vám ještě přeci jen trocha času zbývá.
 

5. Méně se stresovat

To vám žádná výhra asi neslíbí, ale slíbit vám můžeme, že vám některé starosti s nějakým tím milionem na účtu zaručeně odpadnou. Jak vychází i z průzkumu mezi milionáři Sportky, výhra vám život nezmění, ale zásadně zpříjemní.

Pokud jste od přírody stresař, peníze to nevyřeší. Pak se zkuste pověnovat meditaci nebo si zacvičte jógu. Naučte se stres ventilovat a přetvářet ho v energii, která vás bude posouvat kupředu.
 

6. Dodržovat rozpočet

Bude se vám to asi hodit, i když se budete po výhře pohybovat v jiných řádech. Nikdy není dobré utratit víc než máte, ať už mluvíme o pár tisícovkách nebo milionech.
 

7. Víc spát

Lehce přes třicet procent respondentů si jako předsevzetí dává víc naspaných hodin. Ranní budíček asi neovlivníte, ale do postýlky zalézt o hodinku dřív, to by mohlo zabrat.

Buďte na sebe přísní, dejte si časový limit, kdy prostě všeho necháte a půjdete do postele. Časem si na to zvyknete a tělo vám poděkuje lepší kvalitou spánku.
 

8. Trávit víc času s rodinou

Předsevzetí, které si k srdci bere třicet procent Američanů. Podle řady průzkumů mezi miliardáři je tohle opravdu důležité nehledě na to, kolik máte peněz. Vyhraďte si čas na ty nejdůležitější kolem vás.

Až vyhrajete, dopřejte si hezkou společnou dovolenou nebo vyrazte na víkend, kde se necháte s celou rodinou rozmazlovat. Společné zážitky vám nikdo nikdy nesebere.
 

9. Naučit se něco nového

Jednu novou schopnost nebo znalost se chce naučit sedmadvacet procent lidí. Patříte mezi ně? Přihlaste se na jazykový kurz, dnes už to jde i online. Choďte do výtvarné dílny a zlepšete se v malování, začněte hrát hokej nebo si kupte inline brusle. Zkrátka zamyslete se nad tím, co by vás bavilo a nemáte na to čas.
 

10. Více cestovat

Znáte Henriho? Možná byste taky chtěli žít svobodně a jako pták si poletovat po různých zemích a plnit si své sny. Výherci Eurojackpotu by mohli povyprávět, kdyby nebyli skryti v hávu anonymity. Nakonec až se na vás usměje miliardářské štěstí, taky nebude chtít plnit titulky novin. Tak si vsaďte a začněte přemýšlet, kam vyrazíte jako první.

Třeba tiket Eurojackpotu pořídíte skoro bez práce na tomto odkazu.

Přečtěte si také