Víc se hýbejte a buďte zdravější. Nejlepší fitness trackery, které můžete pořídit (II. díl)

Zajímá vás, jak jste přes den byli aktivní nebo jak kvalitní jste měli spánek? Fitness trackery, které vám dnes představíme, vám tohle všechno prozradí a ještě vás dost možná budou motivovat ke zdravějšímu životnímu stylu.

Přečtěte si také: Chytré náramky, které vás dostanou do kondice (I. díl)


V minulém dílu jsme si představili tři fitness náramky, které na trhu patří k těm nejžádanějším, anebo mají pro změnu opravdu přesná data. Tentokrát tu máme jeden náramek, který má zdaleka nejlepší poměr ceny a toho, co nabízí. K tomu přidáváme dva fitness a wellness trackery, co nás baví jak svým originálním vzhledem, tak hlavně funkcionalitami.
 

Fitbit Charge 4

Cena: od 3 000 Kč


Jeden z nejoblíbenějších náramků na trhu Fitbit Charge 4 a náš neoddiskutovatelný favorit sice nedisponuje tolika funkcemi, jako plnohodnotné chytré hodinky, to ale skýtá celou řadu výhod třeba co se výdrže baterky nebo ceny týče. I když se totiž nejedná o ten vůbec nejlevnější přístroj na měření vašich fitness úspěchů, cena je i tak poměrně přátelská.

Charge 4 má velmi slušnou výbavu. Samozřejmostí je krokoměr, měření vzdálenosti, spálených kalorií i monitorování tepové frekvence stejně jako pokročilé funkce sledování a analýzy spánku. Nabízí rovněž voděodolnost, NFC, oznámení telefonních hovorů a zpráv a uživatelé Androidu mohou na zprávy dokonce odpovídat. Zabudovaná GPS vám navíc umožní zaznamenávat sportovní aktivity, aniž byste u sebe museli mít telefon. To všechno s výdrží baterky, která vás nenechá ve štychu celý týden, občas i o trochu déle.

V čem tenhle náramek a všechny další od Fitbitu vynikají, je designově nadstandardní a uživatelsky velmi přehledná aplikace s velkou kupou dat. Kromě denních statistik, podrobného zaznamenávání tréninku (z nichž některé aktivity rozpozná náramek automaticky) či komunitních funkcionalit je tu také nabídka Premium předplatného. Zde najdete mnoho připravených tréninků jak pro domácí, tak i venkovní cvičení, strečink, ale také programy na zvládání stresu nebo lepší spánek. Jak už název napovídá, za premium se platí, Fitbit ho ale už od počátků pandemie nabízí na vyzkoušení zdarma, a to na dlouhé tři měsíce.
 

Oura Ring

Cena: od 6 300 Kč


Jestli vás spíš než printscreeny s uběhnutými kilometry, které byste mohli lepit na sociální sítě, zajímá vaše duševní zdraví, čtěte dál. Pro ty, kterým fitness náramky nesedí ať už kvůli velikosti nebo designu, je tu Oura Ring. Jde o chytrý prsten, který se víc než na tělesnou aktivitu (kterou ale také měří) soustředí na náš spánek a na to, jestli jsme dostatečně odpočati.

Měří také teplotu, je vodotěsný, data jsou přesná a na své výsledky se budete dívat v nádherně provedené aplikaci. Za zmínku ale určitě stojí i design samotného technologiemi nabušeného prstenu, který si s ničím nezadá s drahými šperky. Že je nejspíš o co stát, dokládá i náš majitel Karel Komárek, jehož KKCG do Oura Ringu před nedávnem investovala přes 2 miliardy korun. Jeho nevýhodou ale je, že si ho budete muset koupit za hranicemi a cena začíná na víc než 6 000 Kč.
 

Amazon Halo

Cena: od 2 100 Kč


Ještě o kousek dál jde náramek od Amazonu. Na první pohled vás nejspíš překvapí, že tu nenajdete žádný displej. Jeho předností je ale spojení dat o aktivitě, spánku, tělesné váze (a množství tělesného tuku) a také náladě. Cílem je, aby dal uživateli ucelený pohled o jeho zdraví i mentální pohodě. Způsob, jakým to dělá, ale nejspíš nebude po chuti těm, kdo se obávají o bezpečnost svých dat. Váhu a tuk měří pomocí senzoru, co vás vyfotí ve spodním prádle, náladu si sem tam ověří nahráním tónu vašeho hlasu.

Oproti ostatním trackerům je také rozdíl v tom, že Amazon Halo neměří kroky, nýbrž vaši aktivitu, a to pomocí bodů za aktivitu, které získáváte. Tady si ale recenzenti stěžují, že jsou nastavené cíle celkem neambiciózní. Jiným zase chybí displej, na němž by aktivitu mohli kontrolovat v průběhu dne; nám se to ale zdá spíš jako výhoda, která prodlužuje životnost baterky. A když se chcete podívat, jak na tom zrovna jste, po ruce nakonec vždycky máte mobilní aplikaci.
 

Už jen 3 dny: Předplacenka SAZKAmobilu se slevou 50 %

SAZKAmobil před krátkým časem upravil svůj ceník, a to znamená jediné: mobilní data jsou tu teď ještě dostupnější. V případě, že u předplacenky zvolíte aktivaci datového balíčku 1 GB, zaplatíte místo 170 Kč nově jen 100 Kč. V nabídce ale také přibyl zcela nový obří balík dat o objemu 50 GB. Když ho vyberete, vyjde vás 1 GB na víc než přátelských 17 Kč.

Mobilní internet si ale jako dárek užívají všichni zákazníci. Ti noví dostávají 1 GB dat za aktivaci SIM karty jako dárek na uvítanou a stejný objem dat si lze vybrat také jako Odměnu za dobití  kreditu za aspoň 300 Kč.
 

Více info o předplacenkách SAZKAmobilu


Pro nové zákazníky je tu ale ještě jedno lákadlo. Při objednání přes e-shop lze novou SIM kartu nyní pořídit jen za polovic. Za cenu 75 Kč tak získáte úvodní kredit ve výši 150 Kč. Ve své schránce ji navíc můžete mít do tří dnů s poštovným zdarma. Akce platí do 30. 6.

Objednávejte novou SIM kartu na tomto odkazu.

Autoři fotografií: Archiv výrobců.

Přečtěte si také