Rodinná nadace Karla Komárka a Sazka posílají 150 milionů na zdevastovanou Moravu

Okamžitá finanční pomoc je tím, co se v souvislosti s tragickými následky tornáda na jižní Moravě skloňuje nejčastěji. Právě proto se Karel Komárek, vlastník skupiny KKCG, pod níž patří i Sazka, rozhodl také okamžitě jednat.

Přečtěte si také: Plníme sny! Karel Komárek, zakladatel KKCG, kam spadá i Sazka, dá Čínou odmítnutá piana českým dětem


Postiženým obcím posílá prostřednictvím své nadace Karel Komárek Family Foundation rovných 100 milionů, Sazka se pak přidává s dalšími 50 miliony, tam to ale rozhodně nekončí. Miliardář a filantrop slíbil, že pošle další peníze, když budou třeba. A na pokrytí následků obřích škod, které se odhadují na minimálně stovky milionů, už také od čtvrtečního večera přispívají i samotní zaměstnanci Sazky.
 

„Je třeba, aby silné české firmy pomohly.“

Štědrá částka, kterou nadace uvolnila, byla pro Karla Komárka zcela samozřejmým krokem. „Jsem rodákem z Hodonína a tato událost mne hluboce zasáhla. Teď je potřeba jednat rychle. Proto jsme hned vyčlenili potřebné peníze, které pomohou jak vyřešit okamžité potřeby, tak postupně vrátit život tam, kde ho živel ochromil,“ uvedl majitel Sazky Komárek.

Zakladatel skupiny KKCG dodal, že v okamžicích, jako je tento, je potřeba, aby se zmobilizovaly silné české firmy a pomohly. „Pokud to bude třeba, jsme připraveni uvolnit i další prostředky,“ doplnil Karel Komárek.
 

Desítky milionů věnuje také Sazka

Dalších 50 milionů korun věnuje také společnost Sazka. „Tato obrovská tragédie nás hluboce zasáhla. Situace vyžaduje okamžité jednání, které dokáže v první fázi rychle pomoci postiženým oblastem,“ uvedl k darované částce generální ředitel Sazky Aleš Veselý.

První vlna pomoci zamíří přímo k obětem neštěstí, které mnohdy přišly doslova o vše. Peníze by měly zajistit základní potřeby a pomoci lidem se rychleji zotavit po této devastující přírodní katastrofě. Sazka a Karel Komárek ale přemýšlejí i v dlouhodobém horizontu - část peněz půjde na podporu zničeného Jihomoravského kraje, především na obnovu zničených domů či infrastruktury.

K pomoci se také spontánně připojili samotní zaměstnanci Sazky. Svými prostředky podpořili právě rodinnou nadaci Karla Komárka, která peníze rozděluje těm nejvíce potřebným lidem přímo na místě neštěstí.

Autor úvodní fotografie: Karel Komárek Family Foundation.

Přečtěte si také