Velký valentýnský průzkum: jak Češi prožívají svátek sv. Valentýna?

Společnost Sazka se Čechů ptala, jak vnímají svátek svatého Valentýna. Možná vás překvapí, že se ho letos chystá oslavit hned dvě třetiny lidí. A chybět mezi nimi přitom nebudou ani nezadaní.

  • 2/3 Čechů se chystá slavit sv. Valentýna
  • 20 % z nich je přitom nezadaných
  • 3/4 z nich se chystá drahé polovičce koupit dárek
  • 9 z 10 Čechů chce dárek pořídit do ceny 1 000 Kč
  • 20 % respondentů říká, že se partner s dárkem často netrefí do jejich vkusu
Toto jsou základní fakta, která z průzkumu vyplynula, společnost Sazka ale získala i celou řadu dalších detailů. Z těch například vyplývá, že zadaní partneři Valentýna nejčastěji slaví doma s lahví dobrého vína. Část z nich také vyráží na večeři nebo na společný víkend. Nezadaní chodí 14. února s přáteli do restaurace nebo do kina.
 

Dárek je sázka na jistotu

Hned tři čtvrtiny Čechů chce své blízké potěšit nějakým pěkným dárečkem. Cenově by se měl vejít do tisícikoruny a mezi stálicemi nechybí květiny, čokoláda, víno a oblíbené jsou i šperky nebo výlety. Pokud vybírají pobyt ženy, sahají po různých wellness a relaxačních víkendech. Čím dál populárnější se také stávají eurovíkendy například v Paříži nebo pobyt v Egyptě.
 

Přečtěte si také: Senior dřív obracel každou korunu. Teď si díky Sportce staví honosnou vilu


I když je sv. Valentýn často označován jako umělý svátek, pro většinu Čechů se stal skvělou příležitostí, jak strávit pár společných chvil se svým partnerem. Ač je ale Valentýn hlavně o pozitivní energii a lásce, z jedné věci přeci jenom máme strach. Řeč je o výběru správného dárku. Hned dva z deseti dotázaných přiznali, že se jejich partner s dárkem většinou netrefí.

My jsme si jistí, že s dobrou čokoládou anebo květinou určitě chybu neuděláte, co byste ale řekli na nápad darovat svému partnerovi nebo partnerce možnost vyhrát miliony? Ano, řeč je o stíracích losech, které se na Valentýna stávají čím dál oblíbenějším dárkem.
 

Losy jsou jako dárek čím dál oblíbenější

„Co se stíracích losů týče, je svátek sv. Valentýna hned po Vánocích jedním z prodejně nejsilnějších období,” konstatuje šéf komunikace Sazky Václav Friedmann. Oblíbenost losů jako dárek pro druhou polovičku si odůvodňuje oblibou Čechů v různých soutěžích a samozřejmě také popularitou stírání. Skvělé navíc je, že se díky velmi širokému počtu prodejních míst dají losy od Sazky koupit doslova na každém rohu a k tomu leckde i 24 hodin denně 7 dní v týdnu.

Václav Friedmann na závěr prozradil, jaké losy jsou mezi sázejícími ty úplně nejoblíbenější: „Muži svým polovičkám nejčastěji kupuji Černou perlu, ženy vybírají losy z rodiny Rentiér,” říká šéf komunikace Sazky.
 

Darujte své lásce možnost vyhrát miliony

Až osmicifernou výhru vám můžou nadělit Černé perly, které jsou i podle našich prodejců vůbec nejoblíbenějšími losy mezi ženami. Černá perla slibuje hlavní výhru 1,5 milionu korun, Velká černá perla může ukrývat 5 milionů korun a Maxi černá perla dokonce 10 milionů korun.

Muže zase nikdy nezklamete s Rentiérem, který slibuje měsíční rentu ve výši 50 tisíc korun na následujících pět let. Se Super rentiérem můžete svého partnera obdarovat stotisícovou rentou na pět let, a když vyberete Mega rentiéra, v hracím poli může objevit nejen rentu ve výši 100 tisíc, ale k tomu ještě 5 milionů hned na ruku.

Pokud nevíte, kde některý z losů od Sazky obstarat, nejbližší prodejnu najdete na interaktivní mapě na tomto odkazu.

Přečtěte si také