Včera padla 2. nejvyšší výhra historie! Sázející Sportky trefil 251 milionů

Pohádkový jackpot nadělil první tah. Díky všem uhodnutým číslům bude jeden hráč už brzy bohatší o rovných 250 944 439 korun. Jde o druhou nejvyšší výhru, která za celou historii Sportky padla, a zároveň je to čtvrtá nejvyšší výhra, kterou si kdy nějaký Čech nebo Češka odnesli.

Přečtěte si také: V nedělní Sportce padla rekordní výhra přes 92 milionů


A jaký je tajný recept na výhru v řádech stovek milionů? Sázející ze Středočeského kraje si vsadil plný tiket náhodných čísel a nezapomněl ani na Šanci. A asi se nestačil divit, když z osudí vypadla všechna čísla, která měl v jednom sloupci. Štěstí mu přinesla kombinace 3, 5, 7, 25 a 29.
 

S platností nového zákona by stát výherce obral o 37 milionů

Jak ale zdůraznil ředitel komunikace Sazky Václav Friedmann, jde možná o úplně poslední takto vysokou výhru, kterou jeho příjemce ještě nebude muset danit. Poslanci totiž před pár dny schválili zákon, který zdražuje jak daň, co budou platit loterní společnosti, stejně jako zavádí daň pro výherce. Pokud by už nařízení platilo, štěstěnou políbený Čech nebo Češka by státu odvedli horentních 37 milionů korun.

Václav Friedmann ale při této příležitosti vyjádřil i druhou obavu, kterou teď Sazka má. „Pokud opravdu dojde ke zvýšení loterní daně, je to pravděpodobně naposledy, co někdo vyhrál takto vysokou sumu jen za 220 korun. Zdražení Sportky v současné době nemůžeme vyloučit,” řekl šéf komunikace.
 

Desítky milionů bral včera i druhý Čech

Zpátky ale k těm radostnějším zprávám. Obrovská výhra včera nepadla jen u jednoho hráče, byli totiž hned dva. Tentokrát se usmálo štěstí na sázejícího z Vysočiny, který si vsadil pouhých pět sloupečků vlastních čísel včetně Šance za 120 korun.

Tuhle částku pak nejspíš bude až do konce života brát jako nejlíp investované peníze života. Čísla, která pravděpodobně volil podle dat narození svých blízkých, mu zajistila 29 284 451 korun.

A jaké jsou české loterní rekordy? Zatím nejvyšší výhru ve Sportce získal manželský pár z Chrudimi. Bylo to v roce 2013 a svůj tiket tehdy zhodnotili na částku 299 904 705 korun.
 

Nejvyšší výhra? 2,466 miliardy z Eurojackpotu

Miliardová výhra ale na našem území padla až s příchodem evropské loterie Eurojackpot. V květnu 2015 si sázející z Pardubického kraje vsadil plný tiket a získal 2,466 miliardy korun. Je tak rekordmanem nejen České republiky, ale i této loterie. Od té doby ani předtím ještě tak vysoká výhra nikdy nepadla. Zajímavostí je také fakt, že si pro miliardy do Prahy přijel vlakem.

Za zmínku ale stojí ještě jeden hráč. Letos v červnu opět skóroval Eurojackpot, kdy sázející z Prahy obdržel 1,4 miliardy korun.

Superjackpot Sportky je sice od včerejška vybraný, v Eurojackpotu si ale už v pátek můžete zahrát o 2,294 miliardy korun. Nemluvě o tom, že je ve hře také luxusní Land Rover Discovery, který je garantovaný pro jednoho zítřejšího sázejícího z Česka.

Zajistěte si vstupenku do slosování o miliardy i tohoto krasavce na čtyřech kolech a klikněte si pro svůj online tiket na tento odkaz.

Přečtěte si také