Toužíte po luxusu? Nejdražší rouška světa vyjde na desítky milionů

Rouška opět patří mezi jedno z nejskloňovanějších slov posledních dnů. A i když na prvním místě stojí její funkčnost, někteří výrobci nezapomínají ani na styl a společenský status. Ta zatím nejdražší na světě stojí v přepočtu 33 milionů korun a vyrábí ji izraelský klenotník.

Přečtěte si také: Velká gratulace! Díky Sazce letos vzniklo už 100 loterních milionářů


Módní doplněk a ochrana v jednom vzniká na přání čínského obchodníka ze Šanghaje. „Zákazník měl tři přání: Rouška měla být nejdražší na světě, vyhotovena musí být do 31. prosince a musí také odpovídat normám,“ řekla médiím Scharon Carová.
 

Rouška za 35 milionů


Carová je spolupracovnicí izraelské společnosti Ivel, která má na svědomí výrobu nejdražší roušky světa. Ochranná pomůcka a klenot v jednom vyjde nového majitele na 1,5 milionu dolarů, což je v přepočtu asi 34,6 milionů korun.

Šperk z osmnáctikarátového zlata bude osazen asi 3 600 diamanty a na jeho výrobě by se podle plánu mělo podílet pětadvacet šperkařů a odborníků na diamanty. Majitel izraelského klenotnictví Yvel Isaac Levy, který před nedávnem médiím představil komponenty roušky, se zaručil, že čínský obchodník si nejdražší roušku na světě bude moci nasadit právě v těchto dnech.
 

Funkčnost na prvním místě


Oblékat se podle módních trendů je fajn, ale v případě roušky se nesmí zapomínat na její primární záměr, a to ochranu proti nákaze koronavirem. V tomto případě je její funkčnost zajištěna vyměnitelným filtrem typu N99, který by měl zachytit až 99 procent všech pevných částic nacházejících se vzduchu.

Jakou ochranu obličeje používáte vy? Dáváte přednost bavlněné roušce ze staré utěrky, anebo si potrpíte na styl, či dokonce chcete ukázat i svůj kapitál?
 

Ve Sportce se hraje o 50 milionů

Kdo by toužil po ochranném prostředku s diamanty, pak může zkusit štěstí a „ulovit“ pár milionů ve Sportce. Jestli už za pár dní trefíte její Superjackpot, který se vyšplhal přes 50 milionů, pořídit si můžete roušku ještě dražší. Anebo třeba auto či bydlení snů.

Zajistěte si tiket do příštího slosování na tomto odkazu.

Autor fotografií: ČTK/AP/Sebastian Scheiner.

Přečtěte si také