Šťastných 10 slaví 10 000. slosování. Tady je 10 zajímavostí o hře

Šťastných 10 je třetí nejoblíbenější hra společnosti Sazka. Losuje se dvakrát denně a vyhrát tu můžete až 100 milionů korun. Věděli jste, že za vůbec nejvyšší výhru, která v této loterii kdy padla, vděčí její majitel hospodské sázce? Tady je deset zajímavostí, které jste o této loterii možná nevěděli.

1. Brzy oslaví čtvrtstoletí

První slosování hry Štastných 10 proběhlo 21. března 1994. Šlo tehdy o zcela nový herní koncept, kdy se čísla losovala mnohem častěji než u jiných loterií. Na počátku to konkrétně bylo šestkrát týdně.
 

2. Losuje se dvakrát denně

Šest slosování týdně postupně přestávalo stačit, a tak byl počet navýšen na sedm. V dubnu 2016 pak bylo vedle toho večerního ve 20:00 zavedeno také polední slosování ve 12:00, takže si Šťastných 10 můžete vsadit dvakrát denně.
 

3. Jde o 3. nejoblíbenější hru Sazky

Už krátce po jejím uvedení bylo jasné, že si hru Šťastných 10 lidé oblíbili. Dokonce tolik, že byla spoustu let druhou nejpopulárnější loterií Sazky. Po příchodu evropské hry Eurojackpot, kde se hraje o miliardy, sice o stříbrnou příčku přišla, bez jakýchkoliv diskuzí jí ale stále patří bronz.
 

4. Vyniká variabilitou

Hlavní důvod, proč mají sázející Šťastných 10 rádi, je variabilita této loterie. Vybíráte jedno až deset čísel z osmdesáti s tím, že se losuje dvacet čísel.
 

Přečtěte si také: Babička mu zakázala sázet. Neposlechl ji a vyhrál 22 milionů


A skvělá zpráva také je, že Šťastných 10 je jediná hra, ve které vyhráváte, i když se vám vůbec nedaří. Pokud vsadíte na šest a více čísel, a žádné neuhádnete, Sazka vám celý vklad do hry vrátí.
 

5. Vyhrát můžete až 100 milionů

Nejen ve Sportce a Eurojackpotu se hraje o skutečně obří peníze - i kuřátka ze Šťastných 10 vám můžou nadělit až 100 milionů korun. V hře je hned 93 možností, jak získat výhru, a její výši zvedají i dvě doplňkovky - Královská hra a Šance milion.

Podívejte se na videonávod, jak si vsadit.

 

 

 


6. O miliony hrajete už od 10 Kč

Nechcete za tiket platit stokoruny? V případě Šťastných 10 jste ve hře už za pouhou desetikorunu.
 

7. Nejčastěji taženým číslem je 18

Jestli hledáte tip, jak zvýšit svoji šanci na výhru, přinášíme vám nejčastěji tažená čísla. V této loterii z osudí nejvíc padá míček s číslicí 18, nejméně často je to 60. Šedesátka je ale naopak nejčastějším královským číslem, nejméně časté je číslo 73.
 

8. Za nejvyšší výhru může hospodská sázka

Vůbec nejvyšší výhra v historii této hry padla v červnu 2009. Kvůli hospodské sázce si Královéhradečák vůbec poprvé v životě koupil tiket Šťastných 10 za 400 Kč. Už za pár hodin byl bohatší o rovných 40 milionů korun.
 

9. Hra loni nadělila výhry za 530 milionů

V roce 2018 si sázející na výhrách odnesli 530 milionů korun. Od roku 1994, kdy byla hra spuštěna, už bylo na sázejícím vyplaceno okolo 15 miliard korun.
 

10. Vsadíte si i po internetu

Loňský listopad měla hra Šťastných 10 další důvod k oslavě. Tehdy bylo spuštěno internetové sázení, a tak si nyní tiket do loterie můžete pořídit i přes mobilní aplikaci nebo na webových stránkách na tomto odkazu. Držíme palce, ať jste to právě vy, kdo hlavní cenu 100 milionů korun pokoří.

Přečtěte si také