Sportka slaví 65. narozeniny. Vyhrajete dneska večer skoro 100 milionů právě vy?

Patří mezi nejpopulárnější hry u nás a za sázky každý týden zaplatíme desítky milionů. Mnoho zajímavostí se ale událo i v průběhu historie Sportky. Víte třeba, kolik stála jedna sázenka v době svého vzniku?

Přečtěte si také: Náhodný tip ve Sportce přinesl třicátníkovi přes 20 milionů. „Ještě pořád jsem v šoku!”


Sazka se při tvorbě hry inspirovala loterií, která vznikla roku 1955 v německém Severním Porýní-Vestfálsku, a losovalo se v ní 6 čísel ze 49. První losování se uskutečnilo 22. dubna 1957 na Velikonoční pondělí.
 

Sázka za 3 kačky

Cena jedné sázky byla 3 koruny a na výhru šla polovina vkladů. Každé ze 49 losovaných čísel neslo až do sedmdesátých let na tiketu jméno jednoho sportu, proto také název Sportka. Golfu patřila pětka, kopané čtrnáctka, lednímu hokeji devatenáctka a například šachům devětatřicítka.
 

Sportka v televizi

Zpočátku se hrálo o maximální výhru 40 tisíc korun, ta se postupně zvyšovala. V roce 2000 jackpot Sportky poprvé překročil stomiliónovou hranici.

Roku 1965 se poprvé losoval druhý tah Sportky a v roce 1973 začala nedělní dopolední losování vysílat živě Československá televize. A je tomu tak dodnes. Jak vypadávají čísla z osudí sledují na ČT ve středu, v pátek i v neděli miliony diváků a losování Sportky tak bezesporu patří k nejoblíbenějším pořadům.
 

On-line sázení

Velký milník byl zaznamenán v roce 2017, kdy bylo spuštěno on-line sázení. Jeho výhoda spočívá hlavně v tom, že se takřka zabránilo nejrůznějším podvodům. Spolu s tím se objevila možnost použít automatický výběr čísla. Terminál Sazky, kterých po celé republice najdete mnoho tisíc, v takovém případě vybírá náhodná čísla

Sportka se stala natolik populární, že v dubnu roku 1995 Sazka zavedla i středeční losování a doplňkovou hru Šance milión. Další milník se odehrál v roce 2020. Od té doby si kromě neděle a středy můžete Sportku vsadit i v pátek.
 

Vyhrajte dnes skoro 100 milionů

Už jste si vsadili na dnešní tah? Jestli ne, rychle to udělejte; vyhrát můžete bezmála 100 milionů korun.

Klikněte si pro svůj tiket na tento odkaz.

Přečtěte si také