Sportka mu nadělila téměř 27 milionů korun. I přesto chce šťastný důchodce dál chodit do práce
Sázení loterie je pro důchodce z Královéhradeckého kraje takovou malou radostí, která ho provází celým životem. Ujít si nenechá žádné slosování a vždy sází plný tiket se Šancí. Někdy to riskne s náhodnými čísly a jindy zkouší kombinace vlastních. Štěstí ho ale vždy spíš jen minulo, i když jednou vyhrál 45 000 korun. To ale změnilo první dubnové slosování. Muž ve 2. tahu Sportky vyhrál Jackpot v celkové výši 26 634 304 korun.


Přečtěte si také: Návrat z dovolené byl pro Středočecha milionový. Sportka mu nadělila téměř 13 milionů


Na poště si tak, jak je jeho dlouholetým zvykem, vsadil plný tiket Sportky se Šancí za 220 korun. Výběr čísel nechal na náhodu, a to se mu vyplatilo. Když si totiž večer v kanceláři pracující důchodce kontroloval tiket, zjistil, že tentokrát to opravdu trefil. „Svítila“ na něj totiž pohádková výhra převyšující 26 milionů korun.
 

Pečlivá kontrola tiketu je základ

Nejprve tomu nemohl věřit a čísla kontroloval pořád a pořád dokola. „Už se mi v minulosti kolikrát stalo, že jsem trefil čísla vždy o jedno vedle, než byla ta tažená. Já jsem dal pětku a ona byla vylosovaná šestka. A takto to bylo třeba v celém tiketu. Po pár takových zkušenostech jsem při kontrole velmi pečlivý,“ popisuje výherce. Tato slova potvrzuje i jeho manželka, která říká, že manžel si z kontroly tiketu udělal takový hezký rituál.
 
„Manžel si vždy sedne, nikdo ho nesmí rušit a kontroluje čísla. Dělá to vlastně celý život stejně. Kontrola tiketu se u nás doma hodně prožívala a prožívá,“ říká s úsměvem žena. Manžela prý vždy trochu popichovala, že sázení se za ta léta stalo tak trochu jeho životním stylem, na který si prý občas i zanadávala. „Pořád sázel, ale nikdy nevyhrál!,“ dodala se smíchem.

„Já ale nekouřím, nepiju, tak mám prostě tuto radost. Pravidelně, na každé slosování si vsadím a baví mě to,“ reaguje na manželčina slova výherce. A se sázením rozhodně přestat nehodlá, i když se na něj štěstí teď jednou pořádně usmálo.
 

Konečně dostaví dům

Část výhry se manželé rozhodli použít na dostavbu rodinného domu, ve kterém žijí. Přispějí také na charitu. Kam konkrétně pomoc pošlou zatím rozmyšleno nemají. V čem ale jasno mají , je směr, kam by příspěvek měl putovat. Rádi by podpořili nějakou nemocnici.

O výhře řekli jen svým dvěma dospělým dětem a dál to šířit nebudou. Manželé nechtějí ani nic zásadního měnit ve svém dosavadním životě. Výherce, ačkoli už je v důchodovém věku, tak stále pracuje a ani práci podle svých slov nyní rozhodně opouštět nebude. Možná i proto, že to bylo právě večer v kanceláři, kde kontroloval svůj výherní tiket. „Volal jsem hned manželce a řekl jí, že pro ni mám velké překvapení, ale že musí počkat, než přijdu domů.“ Manželka prý vůbec neodhadla, o co by mohlo jít. Když se to dozvěděla, nemohla tomu vůbec uvěřit. 
 
Při návštěvě Sazky kvůli vyplacení výhry už měli manželé ve všem jasno. Už uvěřili tomu, co se stalo a posílali úsměvy do všech stran. Ke konci si pak muž ještě vzpomněl, že má zase u sebe tiket, který musí zkontrolovat, jestli náhodou znovu nevyhrál a třeba by si rovnou naplánoval další návštěvu Sazky. A co vy? Už jste vyhráli Sportku?  Máte svůj tiket? Pokud ne, můžete si vsadit na některém z více než 7 600 obchodní míst společnosti Sazka nebo hezky z pohodlí domova. Máte vlastní čísla? Nebo dáte na náhodný tip, jako náš poslední výherce.

Úvodní fotografie je pouze ilustrační a nezachycuje skutečného výherce. Autor fotografie: Envato Elements.

Přečtěte si také