Servírka dostala spropitné 160 milionů. Příběh, který se skutečně stal

Snímek se jmenuje Může se to stát i vám a v kinech se objevil v devadesátých letech. Příběh o tom, jak chudá servírka a policista ke štěstí přišli, se ale udál mnohem dříve. 

Přečtěte si také: „Přál bych to každému!“ tvrdí výherce, který si v Eurojackpotu přišel na 13 milionů

Psal se rok 1984 a newyorský policista Bob Cunningham si šel – jako každý den – dát oběd do své oblíbené pizzerie nedaleko stanice. I tentokrát ho obsluhovala servírka Phyllis Penzová, se kterou se znal už zhruba patnáct let. Když ale došlo na placení, Bob zjistil, že u sebe nemá dostatek peněz. Respektive měl na útratu, ale už mu nezbylo na spropitné.

„Prostě se mě zeptal, jestli si spolu nezkusíme koupit tiket. On ho zaplatí, a když vyhrajeme, o peníze se rovným dílem podělíme,” vzpomínala tenkrát servírka pro magazín Entertainment Weekly. Společně zašli do nedalekého obchodu a vsadili si. Phyllis to brala s humorem a na celou událost skoro okamžitě zapomněla.
 

Telefon se šťastnou zprávou

Jednoho dne, právě když Phyllis připravovala restauraci na otevření, zazvonil telefon. Na druhém konci sluchátka byl Bob a oznámil jí radostnou novinu – na společný tiket vyhráli celých 6 milionů dolarů, tedy v přepočtu se započtením inflace víc než 320 milionů korun.

„O tom, že dodržím slovo a s Phyllis se v případě, že vyhrajeme, rozdělím napůl, jsem nepochyboval ani minutu,” prohlásil v magazínu Entertainment Weekly policajt Bob Cunningham. A tak se i stalo.
 

A žili šťastně až do…

Příběh o neobvyklém štěstí zaujal i americké tvůrce, a tak vznikl snímek Může se to stát i vám. I když vychází ze skutečných událostí, s realitou si v Hollywoodu trochu pohráli.

Zatímco hlavní hrdina v podání Nicolase Cage se do servírky, jíž ztvárnila Jane Fonda, zamiloval, a pokud je smrt nerozdělila, žijí spolu dodnes, ve skutečnosti k ničemu takovému nedošlo. Láska se nekonala, Boba a Phyllis spojilo jen přátelství.

Ve filmu si hlavní hrdinka za vyhrané peníze koupila pizzerii, ve které předtím pracovala. K tomu ale ve skutečnosti také nedošlo. „V pizzerii jsem pracovala 27 let. Zasloužím si odpočinek,“ řekla krátce po výhře v rozhovoru. Stejně jako policista Bob si začala užívat nicnedělání.

Také byste si rádi užívali nicnedělání? Díky Eurojackpotu už dneska večer můžete být bohatší o stovky milionů korun. Klikněte si pro tiket na tento odkaz.

Přečtěte si také