Sazkabet analýza 7. kola
Ustojí Bohumil Pánik a Pavel Vrba své trenérské pozice i po sedmém kole české fotbalové ligy? A prolomí Sparta mizérii venkovních utkání? Odpovědi se dozvíš v našich analýzách. 

Baník Ostrava – 1. FC Slovácko
Slovácko si odveze další 3 body! V předehrávce již 7. kola české fotbalové ligy se utká Baník Ostrava se Slováckem. Svěřenci domácího trenéra Bohumila Páníka, nad kterým se stahují mračna, jsou aktuálně na osmém místě ligové tabulky, hosté okupují třetí pozici a zatím jsou největším překvapením tohoto ročníku. Ostravě se minulé kolo nepovedlo, kdy po bezzubém odjížděla ze Sparty bez bodů za prohru 0:2. Oproti tomu klub ze Slovácka získal s Příbramí tři body a jde již o třetí výhru v řadě.

Hostující Slovácko na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo dva zápasy ze tří, domácí Ostrava na svém stadionu v této sezóně vyhrála jen jeden zápas. Navíc hosté se mohou opřít o ex plzeňského Milana Petrželu a Tomáše Zajíce, kteří v této sezóně zatím vstřelili 2 branky. Slovácko má ve vzájemných zápasech lepší bilanci a poslední 4 zápasy s Ostravou vyhrálo. Věříme, že dnes tomu nebude jinak a 1.FCS zvítězí v opravdu hezkém kurzu.

Slavia Praha – Bohemians 1905
V sobotu čeká české fotbalové fanoušky zápas o Vršovice, ve kterém domácí Slavia vyzve klokany z Bohemians. Zápas začíná v rámci 7. kola v sobotu od půl osmé večer.
Sešívaní jsou zatím s 16 body na první pozici, zatímco hosté jsou devátí se ziskem 7 bodů.  
V minulém kole získali Bohemians maximum bodů za neuvěřitelnou otočku s Olomoucí, kde v druhém poločase otočili z 0:2 na 3:2. Stejně tak domácí Slavia vyhrála s Českými Budějovicemi. Sešívaní v této sezóně vyhráli dva ze dvou domácích zápasů. Hosté z Bohemians venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli už tři zápasy.

Defenziva hostujících Bohemians není příliš pevná, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,2 gólu na zápas. Vzhledem ke střelecké aktivitě obou týmů bychom se tak mohli dočkat 3 a více branek v utkání.

Viktoria Plzeň – Opava
Podaří se Plzni konečně vyhrát? V neděli čeká Západočechy zápas se třináctou Opavou. Plzni se v posledním ligovém kole proti Teplicím ne úplně dařilo, když ztratila remízou dva body. Především druhý poločas Viktorii naprosto nevyšel. Hostující Opava naopak ztratila všechny body se Zlínem. Navíc se vykartoval kapitán Pavel Zavadil. Opava ale není v herní pohodě, hosté v posledních kolech ztrácejí jak na běžícím páse, jde již v pořadí o čtvrtou prohru v řadě. Plzeň ale také nevyhrála již 3 utkání v lize za sebou.

Nejlepšími zakončovateli jsou za Plzeň Jan Kopic se dvěma góly a za Opavu Rene Dedic, který se trefil  také dvakrát. Plzeň je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelila 2 góly na zápas. Oproti tomu Opava není venku nijak střelecky aktivním týmem, její brankový průměr je 1 branka na utkání. 

Defenziva hostující Opavy není příliš pevná, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Vzhledem k nelichotivé bilanci opavské defenzivy a herní krizi v podobě 4 proher v řadě lze očekávat, že uvidíme výhru domácích a alespoň 2 góly v utkání. Pavel Vrba se tak na lavičce Plzně ještě chvíli udrží.

Liberec – Sparta Praha
Liberec přivítá v neděli v 19:00 v rámci 7. kola 1. české fotbalové ligy na Stadionu U Nisy Spartu. Ani jeden z týmů nezažívá na své poměry dobrý vstup do ligy. Sparta je s 10 body pátá, Liberec se pak s šesti body nachází v sestupových vodách. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostující Sparty 1:0. Poslední kolo by mohlo být pro oba celky zlomovým. Liberec vyhrál v Karviné 1:0, Sparta porazila Baník 2:0. Nepříjemností pro domácí jsou ale dvě červené karty Mary a Dorleyho.

Nejlepším střelcem Liberce je Roman Potočný se dvěma brankami. V týmu hostů ze Sparty je nejlepším zakončovatelem Kanga se čtyřmi góly. Hostující Sparta na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrála žádný zápas, domácí Liberec na svém stadionu v této sezóně také nevyhrál žádný zápas. V této ligové sezóně domácí Liberec vstřelil na domácím hřišti průměrně 0,5 góly v jednom zápase. Hosté ze Sparty na venkovních hřištích průměrně vstřelili 2,5 branky. Liberec ze šesti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelil žádný gól, Sparta neskórovala v jednom zápase. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Liberci se na domácím stadionu zatím příliš nedaří a hosté ze Sparty zase nevozí moc bodů z venkovních stadionů, je pravděpodobné, že se budou body dělit.

Přečtěte si také