Sazkabet analýza 30. ligového kola
Opava vs. České Budějovice - 14.06.2020 17:00
1. česká fotbalová liga má na programu 30. kolo, ve kterém v neděli v 17:00 hostí Opava tým Českých Budějovic. V tomto utkání se střetne poslední se sedmým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok třiadvacet bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Fotbalovém stadionu na Střeleckém ostrově a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu z Opavy 0:1. V posledním ligovém kole opavští hráči prohráli se Spartou, naopak hosté z Českých Budějovic vyhráli s Teplicemi. Nejlepšími zakončovateli jsou za Opavu Rene Dedic se čtyřmi góly a za České Budějovice Ivan Schranz, který se trefil devětkrát. Hráči Opavy v této sezóně vyhráli tři ze čtrnácti domácích zápasů. Hostující hráči Českých Budějovic na venkovních hřištích vyhráli pět ze čtrnácti zápasů. České Budějovice nejsou příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelily hostitelům 1,6 branek na venkovní zápas, Opava má na domácím hřišti nižší brankový průměr 0,6 branky na zápas. Domácí Opava v tomto ročníku odehrála ovšem sedmnáct zápasů, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Českých Budějovic odehrál osm zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujících Českých Budějovic není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,6 gólu na zápas. Domácí Opava má na svém stadionu průměr 0,6 vstřelené branky na utkání, hosté mají lepší průměr 1,6 branky na venkovní zápas, hosté v tomto zápase získají alespoň bod. 

Bohemians vs. Jablonec - 14.06.2020 17:00
1. česká fotbalová liga má na programu 30. kolo, ve kterém v neděli v 17:00 hostí Bohemians tým Jablonce. Domácí tým Bohemians je aktuálně s devětařiceti body na desáté pozici v ligové tabulce, hosté jsou o sedm příček výš na třetí pozici, když získali devětačtyřicet bodů. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Jablonce 2:0. Bohemians se v posledním ligovém kole proti Slovácku dařilo a brali plný počet bodů. Hostující Jablonec také získal maximum bodů s Karvinou, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Nejvíc branek v dresu Bohemians vsítil Jan Vodháněl, v barvách Jablonce dal nejvíc branek Martin Doležal. Hostující Jablonec na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál pět zápasů, domácí Klokani na svém stadionu v této sezóně vyhráli osm zápasů. V této ligové sezóně domácí Bohemians vstřelili na domácím hřišti průměrně 1,4 góly v jednom zápase. Hosté z Jablonce na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,2 branky. Domácí Bohemians v tomto ročníku odehráli jedenáct zápasů, ve kterých nevstřelili žádnou branku, hostující tým Jablonce odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Jablonce není příliš pevná, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou výher. Hostující hráči Jablonce mají v tabulce náskok 10 bodů a jsou tak mírným favoritem, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Teplice vs. Příbram - 14.06.2020 17:00
V neděli nás čeká 30. kolo 1. české fotbalové ligy a v něm se o body utkají Teplice a Příbram. Svěřenci domácího trenéra Stanislava Hejkala jsou aktuálně na dvanáctém místě ligové tabulky, hosté okupují patnáctou pozici. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po nerozhodném výsledku 1:1 dělbou bodů. V posledním ligovém kole tepličtí hráči prohráli s Českými Budějovicemi, domácí prožívají těžkou sérii, je to v pořadí už třetí prohra za sebou, naopak hosté z Příbrami vyhráli s Libercem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Teplice Jakub Řezníček se sedmi góly a za Příbram Michal Škoda, který se trefil šestkrát. Hráči Teplic v této sezóně vyhráli čtyři ze čtrnácti domácích zápasů. Hostující hráči Příbrami na venkovních hřištích vyhráli jeden ze čtrnácti zápasů. Příbram není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelila hostitelům 0,4 branek na venkovní zápas, Teplice ovšem mají na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,1 branky na zápas. Domácí Teplice v tomto ročníku odehrály osm zápasů, ve kterých nevstřelily žádnou branku, hostující tým Příbrami odehrál devatenáct zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,7 branky na zápas. Domácím se nedaří a v posledních třech zápasech padli. Teplicím se na domácím hřišti nedaří a Příbram zase nevozí body z venkovních stadionů, dá se očekávat, že by se týmy mohly o body rozdělit. 

Karviná vs. Boleslav - 14.06.2020 17:00
Ve třicátém kole 1. české fotbalové ligy se spolu v neděli na Městském stadionu Karviná od 17:00 utkají Karviná a Boleslav. Svěřenci domácího trenéra Juraje Jarábka jsou aktuálně na čtrnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují devátou pozici. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Boleslavi 1:0. Karviná v minulém ligovém kole hrála proti Jablonci a ztratila všechny body. I klub z Boleslavi vyšel z posledního utkání proti Olomouci naprázdno. Nejlepším střelcem Karviné je Ondřej Lingr se čtyřmi brankami. V týmu hostů z Boleslavi je nejlepším zakončovatelem Lukáš Budínský s jedenácti góly. Hráči Karviné v této sezóně vyhráli tři ze čtrnácti domácích zápasů. Hosté z Boleslavi venku uhráli dvě výhry ze čtrnácti zápasů. V této ligové sezóně domácí Karviná vstřelila na domácím hřišti průměrně 0,9 góly v jednom zápase. Hosté z Boleslavi na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1 branku. Karviná z devětadvaceti zápasů v této sezóně v sedmnácti nevstřelila žádný gól, Boleslav naopak neskórovala jen v devíti zápasech. Defenziva hostující Boleslavi není příliš pevná, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,3 gólu na zápas. Domácí na svém stadionu nejsou příliš produktivní, ale to samé se dá říci o hostech, kteří zase nevozí moc bodů z venkovních utkání. Zápas by mohl skončit dělbou bodů. 

Liberec vs. Ostrava - 14.06.2020 17:00
V neděli nás čeká 30. kolo 1. české fotbalové ligy a v něm se o body utkají Liberec a Ostrava. Oba týmy dělí v tabulce pouze jedna příčka, domácí jsou aktuálně na pátém místě ligové tabulky, hosté drží šestou příčku. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře domácích z Liberce 1:2. Liberci se v posledním ligovém kole proti Příbrami nedařilo, když ztratil tři body. Hostující Ostrava naopak remizovala a přišla o dva body se Slavií. Snajperem v týmu Liberce je Roman Potočný, který dal devět gólů, za Ostravu se sedmkrát prosadil Nemanja Kuzmanovič. Hráči Liberce v této sezóně vyhráli osm ze čtrnácti domácích zápasů. Hostující hráči Ostravy na venkovních hřištích vyhráli šest ze čtrnácti zápasů. Ostrava není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelila hostitelům 1,1 branek na venkovní zápas, Liberec ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2,4 branky na zápas. Domácí Liberec v tomto ročníku odehrál jen pět zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Ostravy odehrál devět zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Domácí na Stadionu U Nisy v této sezóně průměrně vstřelili 2,4 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Olomouc vs. Plzeň - 14.06.2020 17:00
Další, v pořadí již 30. kolo 1. české fotbalové ligy nabídne střetnutí mezi Olomoucí a Plzní, které se odehraje v neděli od 17:00 na Andrově stadionu. Oba týmy dělí v tabulce devět příček, domácí jsou aktuálně na jedenáctém místě ligové tabulky, hosté drží druhou příčku. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Plzně 3:1. V minulém kole hostující plzeňští hráči získali maximum bodů se Zlínem. Stejně tak domácí Olomouc vyhrála s Boleslaví. Nejlepším střelcem Olomouce je Jakub Plšek se sedmi brankami. V týmu hostů z Plzně je nejlepším zakončovatelem Michal Krmenčík s deseti góly. Hráči Olomouce v této sezóně vyhráli pět ze čtrnácti domácích zápasů. Hostující hráči Plzně na venkovních hřištích vyhráli sedm ze čtrnácti zápasů. Olomouc není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelila 1,3 góly na zápas. Naopak Plzeň je na zápasech venku postrachem, její brankový průměr je 1,5 branky na utkání. Domácí Olomouc v tomto ročníku odehrála šest zápasů, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Plzně odehrál pouze čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostující Plzně je pevná, průměrně obdržela 0,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Plzně, kteří mají v tabulce náskok 27 bodů, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Slavia Praha vs. Zlín - 14.06.2020 17:00
V neděli se odehraje 30. kolo 1. české fotbalové ligy, ve kterém se v 17:00 spolu střetnou Zlín a Slavia. Svěřenci domácího trenéra Jindřicha Trpišovského jsou v čele ligové tabulky, hosté okupují třináctou pozici. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Letné a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu ze Slavie 0:1. V minulém kole hostující zlínští hráči ztratili všechny body s Plzní. Naopak domácí Slavia remizovala s Ostravou a byla to již druhá dělba bodů v řadě. Nejlepším střelcem Slavie je Tomáš Souček s osmi brankami. V týmu hostů ze Zlína je nejlepším zakončovatelem Tomáš Poznar se šesti góly. Sešívaní v této sezóně vyhráli dvanáct ze čtrnácti domácích zápasů. Hosté ze Zlína venku uhráli jednu výhru ze čtrnácti zápasů. Slavia je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelila 2,4 góly na zápas. Oproti tomu Zlín není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 0,6 branky na utkání. Slavia z devětadvaceti zápasů v této sezóně v pěti nevstřelila žádný gól, Zlín dokonce neskóroval ve třinácti zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,3 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,6 branky na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech sérii remíz. Situace v tabulce napovídá, že roli favorita bude plnit domácí Slavia. 

Slovácko vs. Sparta Praha - 14.06.2020 17:00
V neděli se odehraje 30. kolo 1. české fotbalové ligy, ve kterém se v 17:00 spolu střetnou Sparta a Slovácko. Oba týmy dělí v tabulce čtyři příčky, domácí jsou aktuálně na osmém místě ligové tabulky, hosté drží čtvrtou příčku. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře domácích ze Slovácka 0:2. Slovácku se v posledním ligovém kole proti Bohemians nedařilo, když ztratilo tři body. Hostující Sparta naopak získala maximum bodů s Opavou, hosté jsou rozjetí, jde již o čtvrtou výhru v řadě za sebou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Slovácko Tomáš Zajíc se sedmi góly a za Spartu Kaku Kanga, který se trefil jedenáctkrát. Hráči Slovácka v této sezóně vyhráli sedm ze čtrnácti domácích zápasů. Hosté ze Sparty venku uhráli pět výher ze čtrnácti zápasů. Slovácko v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,4 branky na zápas, Sparta zaznamenala na venkovních hřištích průměrně 1,4 zásahu. Slovácko z devětadvaceti zápasů v této sezóně v deseti nevstřelilo žádný gól, Sparta neskórovala v šesti zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Hosté mají vítěznou sérii v posledních čtyřech zápasech. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Sparty, kteří mají v tabulce náskok 5 bodů, hosté v tomto utkání získají alespoň bod.
 

Přečtěte si také