Nejlíp zúročené peníze života! Tiket Sportky za 120 Kč přihrál Češce přes 50 milionů

Víte, kolik máte právě teď ve své peněžence? Možná i naší dnešní výherkyni v ní zbývalo jen o něco málo víc než sto korun, a právě proto si vsadila pouhých pět sloupečků spolu se Šancí. Za tiket zaplatila jenom 120 Kč, ty se jí ale zúročily víc než královsky. Česká loterní královna přihrála padesátnici z Olomoucka rovných 50 631 869 Kč.

Přečtěte si také: „Vždycky jsem vtipkovala, že jeho výhrou v loterii jsem já.“ A pak skutečně vyhráli!


Vdaná máma dvou dětí si pro tiket zašla do trafiky. „Sázím jen příležitostně, třeba když je zrovna vysoký Superjackpot. Poprvé jsem si vsadila teprve asi před dvěma lety,“ přiznala nám výherkyně. A dodala, že na vybírání vlastních šťastných čísel také moc není. I proto si i tentokrát zvolila náhodný tip.

„Na Šanci jsem ale nezapomněla, stojí jen dvacku navíc a může přinést opravdu krásné výhry,“ doplnila žena obecně známou pravdu, že vynechávat doplňkovky se určitě nevyplácí.
 

Místo radosti přišel šok

První chvíle poté, co zjistila, že se z ní stala multimilionářka, má nicméně tak trochu zahalené v mlze. „Co vám mám povídat, byl to naprostý šok! Výhru třeba milion nebo dva si ještě člověk dokáže představit, ale víc než padesát milionů? To je něco, o čem se vám nezdá ani v těch nejodvážnějších snech,“ prozradila žena.

Když se trošku uklidnila, šla o jejich rodinném štěstí říct manželovi i svým dětem. A společně hned začali plánovat, co si s tolika penězi počnou. „Všichni se těšíme, že si koupíme to, co jsme si dlouho přáli a na co nám z běžného rozpočtu nezbývalo,“ zamýšlí se výherkyně. „Díky tak krásné výhře, kterou máme díky Sportce, bude ale hlavně náš život mnohem jednodušší.“
 

Stát výherkyni sebere 7,6 milionu

Celých 50,6 milionu ale žena bohužel nedostane. Protože na začátku roku začala platit nová daň pro výherce, stát jí z peněz ukrojí skoro 7,6 milionu korun. Peníze, které ministerstvo financí získá bez jakéhokoliv přičinění a o které ona přijde, ji samozřejmě zamrzely. Nic jiného, než se s touto krutou pravdou smířit, jí ale nezbývá.

Žádné další změny pak žena z Olomoucka ve svém životě neplánuje. „Celá rodina stojíme nohama pevně na zemi, a tak si nemyslím, že by nás výhra mohla nějak změnit,“ konstatuje sázející z Moravy.
 

Sázet bude víc než dřív

„Ani v práci se nechystám dát výpověď, jedna věc se ale asi změní - sázet sice budu dál, ale bude to určitě mnohem častěji než doteď,“ podotkla výherkyně na závěr.

Částka přes padesát milionů je jednou z největších výher, kterou letos ve Sportce někdo trefil. Několik milionů si ale odnášejí sázející velmi často, což je dost peněz třeba na vlastní bydlení bez hypotéky.

Chtěli byste si tento sen splnit? Vstupenku do dnešního slosování Sportky, kde se hraje o 58,9 milionu korun, najdete na tomto odkazu.

Úvodní obrázek je pouze ilustrační a nezachycuje skutečnou výherkyni. Autor fotografie: iStock Photo.

Přečtěte si také