Sazkabet analýza 18. ligového kola
Ostrava vs. Opava
V pátek se odehraje 18. kolo 1. české fotbalové ligy, ve kterém se v 18:00 spolu střetnou Opava a Ostrava. Svěřenci domácího trenéra Bohumila Páníka jsou aktuálně na šestém místě ligové tabulky, hosté okupují čtrnáctou pozici. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Městském stadionu Opava a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu z Ostravy 0:2. Ostravě se v posledním ligovém kole proti Teplicím ne úplně dařilo, když ztratila remízou dva body. Hostující Opava naopak získala maximum bodů s Boleslaví. Nejlepším střelcem Ostravy je Dame Diop s pěti brankami. V týmu hostů z Opavy je nejlepším zakončovatelem Rene Dedic se třemi góly. Hráči Ostravy v této sezóně vyhráli šest z devíti domácích zápasů. Hosté z Opavy venku uhráli jednu výhru z devíti zápasů. Ostrava je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelila 2,4 góly na zápas. Oproti tomu Opava není venku nijak produktivním týmem, její brankový průměr je 0,4 branky na utkání. Domácí Ostrava v tomto ročníku odehrála pět zápasů, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Opavy odehrál devět zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostující Opavy není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Domácí Ostrava má na domácím hřišti průměr 2,4 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 0,4 branky na venkovní zápas, Ostrava v tomto utkání neprohraje. 

Jablonec vs. České Budějovice
1. česká fotbalová liga má na programu 18. kolo, ve kterém v neděli ve 14:30 hostí Jablonec tým Českých Budějovic. V tomto utkání se střetne čtvrtý s devátým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok pět bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo remízou 1:1. Jablonci se v posledním ligovém kole proti Slovácku ne úplně dařilo, když ztratil remízou dva body, jde již o druhou remízu v řadě. Hostující České Budějovice také remizovaly a přišly o dva body se Spartou. Snajperem v týmu Jablonce je Martin Doležal, který dal sedm gólů, za České Budějovice se šestkrát prosadil Ivan Schranz. Hráči Jablonce v této sezóně vyhráli šest z devíti domácích zápasů. Hostující hráči Českých Budějovic na venkovních hřištích vyhráli tři z osmi zápasů. V této ligové sezóně domácí Jablonec vstřelil na domácím hřišti průměrně 2,4 góly v jednom zápase. Hosté z Českých Budějovic na venkovních hřištích průměrně vstřelili 2 branky. Domácí Jablonec v tomto ročníku odehrál jen tři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Českých Budějovic odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,7 branky na zápas. Domácí v posledních dvou zápasech v řadě remizovali. Hosté inkasovali v minulých zápasech průměrně 1,7 branky a Jablonec je doma produktivní, hosté z Českých Budějovic neudrží vzadu nulu. 

Olomouc vs. Liberec
Další, v pořadí již 18. kolo 1. české fotbalové ligy nabídne střetnutí mezi Olomoucí a Libercem, které se odehraje v sobotu od 14:30 na Andrově stadionu. V tomto utkání se střetne desátý s osmým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok čtyři body. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou domácího týmu Olomouce 0:1. Olomouci se v posledním ligovém kole proti Slavii ne úplně dařilo, když ztratila remízou dva body. Hostující Liberec naopak získal maximum bodů se Zlínem. Nejvíc branek v dresu Olomouce vsítil Jakub Plšek, v barvách Liberce dal nejvíc branek Roman Potočný. Hráči Olomouce v této sezóně vyhráli tři z osmi domácích zápasů. Hosté z Liberce venku uhráli tři výhry z devíti zápasů. V této ligové sezóně domácí Olomouc vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,4 góly v jednom zápase. Hosté z Liberce na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,2 branky. Domácí Olomouc v tomto ročníku odehrála čtyři zápasy, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Liberce odehrál pouze dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Liberce není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Hostující hráči Liberce mají v tabulce náskok 4 body a jsou tak mírným favoritem, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Slavia Praha vs. Karviná
Slavia přivítá v neděli v 17:00 v rámci 18. kola 1. české fotbalové ligy v Edenu Karvinou. Domácí tým Slavie je aktuálně s pětačtyřiceti body na první pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o patnáct příček níž na posledním místě, když získali dvanáct bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo remízou 0:0. V minulém kole hostující karvinští remizovali s Plzní. Stejně tak domácí Slavia remizovala s Olomoucí. Nejlepším střelcem Slavie je Tomáš Souček s osmi brankami. V týmu hostů z Karviné je nejlepším zakončovatelem Michal Petráň se třemi góly. Sešívaní v této sezóně vyhráli osm z osmi domácích zápasů. Hostující hráči Karviné na venkovních hřištích vyhráli dva z devíti zápasů. Slavia je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelila 2,5 góly na zápas. Oproti tomu Karviná není venku nijak produktivním týmem, její brankový průměr je 1 branka na utkání. Slavia ze sedmnácti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelila žádný gól, Karviná neskórovala v deseti zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,2 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce domácí. 

Boleslav vs. Teplice
Další, v pořadí již 18. kolo 1. české fotbalové ligy nabídne střetnutí mezi Boleslaví a Teplicemi, které se odehraje v neděli od 14:30 v Adidas aréně. Svěřenci domácího trenéra Jozefa Webera jsou aktuálně na třetím místě ligové tabulky, hosté okupují jedenáctou pozici. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujících Teplic 2:0. Boleslavi se v posledním ligovém kole proti Opavě nedařilo, když ztratila tři body. Hostující Teplice naopak remizovaly a přišly o dva body s Ostravou. Nejvíc branek v dresu Boleslavi vsítil Nikolai Komlichenko, v barvách Teplic dal nejvíc branek Jakub Mareš. Hráči Boleslavi v této sezóně vyhráli osm z devíti domácích zápasů. Hosté z Teplic venku uhráli dvě výhry z devíti zápasů. V této ligové sezóně domácí Boleslav vstřelila na domácím hřišti průměrně 2,9 góly v jednom zápase. Hosté z Teplic na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,7 branky. Boleslav ze sedmnácti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelila žádný gól, Teplice neskórovaly také ve čtyřech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Domácí Boleslav má na domácím hřišti průměr 2,9 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 0,7 branky na venkovní zápas, Boleslav v tomto utkání neprohraje. 

Plzeň vs. Bohemians
Plzeň přivítá v neděli ve 14:30 v rámci 18. kola 1. české fotbalové ligy v Doosan Aréně Bohemians. Domácí tým Plzně je aktuálně se čtyřiatřiceti body na druhé pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o deset příček níž na dvanácté pozici, když získali devatenáct bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po nerozhodném výsledku 0:0 dělbou bodů. V posledním ligovém kole plzeňští hráči remizovali s Karvinou, naopak hosté z Bohemians vyhráli s Příbramí. Snajperem v týmu Plzně je Michal Krmenčík, který dal devět gólů, za Bohemians se třikrát prosadil David Bartek. Viktoriáni v této sezóně vyhráli sedm z devíti domácích zápasů. Hostující hráči Bohemians na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už devět pokusů. Bohemians není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelili hostitelům 0,8 branek na venkovní zápas, Plzeň ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2,3 branky na zápas. Plzeň ze sedmnácti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelila žádný gól, Bohemians neskórovali v sedmi zápasech. Defenziva hostujících Bohemians není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,9 gólu na zápas. Situace v tabulce napovídá, že roli favorita bude plnit domácí Plzeň. 

Zlín vs. Slovácko
V sobotu nás čeká 18. kolo 1. české fotbalové ligy a v něm se o body utkají Zlín a Slovácko. Oba týmy dělí v tabulce šest příček, domácí jsou aktuálně na třináctém místě ligové tabulky, hosté drží sedmou příčku. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Slovácka 1:0. V minulém kole hostující tým ze Slovácka ztratil remízou dva body s Jabloncem. Naopak domácí Zlín prohrál s Libercem. Snajperem v týmu Zlína je Tomáš Poznar, který dal tři góly, za Slovácko se pětkrát prosadil Tomáš Zajíc. Hostující Slovácko na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo tři zápasy, domácí ševci na svém stadionu v této sezóně vyhráli tři zápasy. Slovácko není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 0,9 branek na venkovní zápas, Zlín má na domácím hřišti nižší brankový průměr 0,7 branky na zápas. Zlín ze sedmnácti zápasů v této sezóně v deseti nevstřelil žádný gól, Slovácko neskórovalo v šesti zápasech. Defenziva hostujícího Slovácka není příliš pevná, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,6 gólu na zápas. Domácí i hosté nejsou v koncovce nijak produktivní, zřejmě nepadnou víc než 3 branky.

Příbram vs. Sparta Praha
V osmnáctém kole 1. české fotbalové ligy se spolu v sobotu na Stadionu u Litávky od 17:00 utkají Příbram a Sparta. Domácí tým Příbrami je aktuálně se třinácti body na patnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o deset příček výš na páté pozici, když získali šestadvacet bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů v Generali Aréně a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů ze Sparty 3:0. Příbram v minulém ligovém kole hrála proti Bohemians a ztratila všechny body. Oproti tomu klub ze Sparty remizoval s Českými Budějovicemi a ztratil dva body, byla to již druhá remíza v řadě. Nejlepším střelcem Příbrami je Michal Škoda se šesti brankami. V týmu hostů ze Sparty je nejlepším zakončovatelem Kaku Kanga s devíti góly. Hráči Příbrami v této sezóně vyhráli tři z devíti domácích zápasů. Hostující hráči Sparty na venkovních hřištích vyhráli dva z osmi zápasů. V této ligové sezóně domácí Příbram vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,2 góly v jednom zápase. Hosté ze Sparty na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,5 branky. Příbram ze sedmnácti zápasů v této sezóně v deseti nevstřelila žádný gól, Sparta naopak neskórovala jen ve třech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou remíz. Hostující hráči Sparty mají v tabulce náskok 13 bodů a jsou tak mírným favoritem, hosté v tomto utkání získají alespoň bod
 

Přečtěte si také